Mofkitsa Run

30-8-2015: Στις 30 Αυγούστου 2015 η LIFE RACING με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Ηλείας “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” διοργανώνει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «MOFKITSA RUN», ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Νομό Ηλείας.

Share

Στις 30 Αυγούστου 2015 η LIFE RACING με την υποστήριξη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Ηλείας “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” διοργανώνει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία «MOFKITSA RUN», ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τον Νομό Ηλείας.

Οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας μικρής και μιας μεγάλης διαδρομής, 9 και 25χλμ αντίστοιχα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Ταξιάρχες. Ο στόχος του διοργανωτή με αυτό το αθλητικό γεγονός είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του παραδοσιακού χωριού, η προώθηση εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση στην ιστορική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία όλης της περιοχής του Δήμου. Μέρος τον εσόδων θα παραχωρηθεί στον σύλλογο “Η ΜΟΦΚΙΤΣΑ” για την αναστήλωση του βυζαντινού μνημείου Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Εκκλησάκι τύπου μονόκλιτου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο). 

ΑΓΩΝΑΣ 25 ΧΛΜ
Το συνολικό μήκος της μεγάλης διαδρομής είναι 25 χλμ. με συνολική υψομετρική τα 1510μ και η σύσταση του αποτελείται από 80% αγροτικούς χωμάτινους δρόμους, 17% ορεινά μονοπάτια και 3% άσφαλτο. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 08:00 στη πλατεία των Ταξιαρχών. Η διαδρομή ξεκινά με μικρή ανηφόρα και περνά μπροστά από το ξωκλήσι των Ταξιαρχών (9-10ου αιώνα) και συνεχίζει έως το χωριό Κοστομέρα και τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού. Μετά από μια μικρή χωμάτινη ανηφόρα, συναντάμε Βυζαντινό καλντερίμι και την αρχαία πόλη της Μίνθης όπου αρχίζει ένα τεχνικό κατηφορικό κομμάτι έως το νέο χωριό Μίνθη και τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού. Από εκεί θα χρειαστεί να ανέβουμε χωμάτινο κομμάτι γύρω από το Όρος Μίνθη (1220μ) για τις Μιλιές με τον 3ο σταθμό ανεφοδιασμού και τέλος κατηφορίζουμε με  κατεύθυνση τη Νέα Φιγαλεία και τον 4ο σταθμό ανεφοδιασμού. Ελάχιστη ανηφόρα και ένα τεχνικό κομμάτι, 5ος σταθμός ανεφοδιασμού  και τερματισμός στους Ταξιάρχες όπου μας περιμένει παραδοσιακό γλέντι!

ΑΓΩΝΑΣ 9 ΧΛΜ
Το συνολικό μήκος της μεγάλης διαδρομής είναι 9χλμ με συνολική υψομετρική τα 460μ και η σύσταση του αποτελείται από 90% αγροτικούς χωμάτινους δρόμους, 9% ορεινά μονοπάτια και 1% άσφαλτο. . Η διαδρομή ξεκινά με μικρή ανηφόρα και περνά μπροστά από το ξωκλήσι των Ταξιαρχών (9-10ου αιώνα) και συνεχίζει έως το χωριό Κοστομέρα και τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού. Η ελαφριά ανηφόρα συνεχίζει έως το 5ο χλμ όπου ξεκινά τεχνικό κατηφορικό κομμάτι μέχρι το 7ο χλμ όπου συναντά χωμάτινο δρόμο έως το τερματισμό! 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
*Κατά μήκος της διαδρομής έχουν τοποθετηθεί 5 σταθμοί υδροδοσίας που θα παρέχουν σε κάθε αθλητή: Νερό, Salt Stick, Coca Cola, μπανάνα, μπισκότο αλμυρό και γλυκό. Κάθε σταθμός θα έχει εθελοντές με γνώσεις πρώτων βοηθειών και φαρμακείο.
*Κατά τη διάρκεια του αγώνα, φωτογράφοι θα είναι τοποθετημένοι σε σημεία ενδιαφέροντος για να απαθανατίσουν τους Αθλητές. Όλο το φωτογραφικό υλικό θα διατεθεί δωρεάν στο internet 6 ημέρες μετά τον αγώνα.
*Όλοι οι αθλητές που τερματίζουν, παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και T-shirt
*Θα υπάρχει Ειδικός χώρος μασάζ με ειδικευμένο προσωπικό για τους τερματίζοντες αθλητές.
*Με τη λήξη του αγώνα , θα γίνουν οι απονομές επάθλων στους: 3 πρώτους άντρες, 3 πρώτες γυναίκες. Κάθε νικητής θα παραλάβει δώρα από τον χορηγό μας, Alamein Outdoors!
*Με την οριστική λήξη του αγώνα θα ξεκινήσει γλέντι με φαγητό και ποτό και θα κρατήσει μέχρι το βράδυ!

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
1. Ταξιάρχες: Στα ηπειρωτικά του νομού Ηλείας, ανατολικά του δρόμου που ενώνει τον Πύργο με την Κυπαρισσία, βρίσκεται το χωριό Ταξιάρχες. Σε απογραφή των Ενετών, το 1700 αναφέρεται το όνομα “Moftizza”, απ’ ότι όμως μαρτυρούν τα σπίτια και οι χρονολογίες τους το χωριό στη σημερινή θέση πρέπει να άρχισε να συγκροτείται μετά το 1800. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί «παραδοσιακό», μιας και οι αλλοιώσεις που είχε υποστεί μέχρι τότε ήταν μηδαμινές, και είναι το μοναδικό χαρακτηρισμένο έτσι στο νομό Ηλείας.

2. Ναΰδριο οι Ταξιάρχες (Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ): Βορειοανατολικά του χωριού Ταξιάρχες (τ.Μοφκίτσα) διατηρείται το ομώνυμο εκκλησάκι. Κομψοτέχνημα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και σύμβολο του χωριού. Αναφέρεται στην καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας από τους Ενετούς (1697-1700). Ανήκει στον τύπο του μονόκλιτου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο.

3. Κοστομέρα: Η επίσημη ονομασία είναι “η Κοστομέρα”. Έδρα του δήμου είναι η Ζαχάρω και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου. Η Κοστομέρα έχει υψόμετρο 675 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

4. Μίνθη: Βρίσκεται στις πλαγιές του ομώνυμου βουνού σε υψόμετρο 760 μέτρων κι είναι ένα από τα πιο παλιά χωριά της πρώην επαρχίας Ολυμπίας. Η Μίνθη είχε πλούσια βλάστηση, τα δάση της οποίας όμως έπαθαν μεγάλες καταστροφές στις μεγάλες πυρκαγιές της Πελοποννήσου το καλοκαίρι του 2007.

5. Νέα Φιγαλεία: Ζούρτσα μέχρι το 1928, Κάτω Φιγάλεια μέχρι το 1981 και σήμερα Νέα Φιγαλεία είναι το όνομα του χωριού. Βρίσκεται στο νομό Ηλείας, στην επαρχεία Ολυμπίας, στο Νότιο άκρο του νομού. Έχει υψόμετρο περίπου 400 μέτρα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την έγκυρη συμμέτοχη στα αγωνίσματα του 1ου ορεινού αγώνα: Mofkitsa Run, οι αθλητές αφού επιλέξουν μια εκ των 2 διαδρομών (9 & 25χλμ) θα χρειαστεί να καταβάλουν το ποσό των 10 ή 15 ευρώ αντίστοιχα , με κατάθεση στον Αριθμό Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: 346/768205-08 IBAN: GR 92 0110 3460 0000 3467 6820 508 . Δικαιούχοι η Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδώρα Παναγοπούλου και η Ταμίας Ασπασία Κουτσουρούπα.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δρομέα σε περίπτωση που αυτός δεν είναι ο καταθέτης. Προσοχή η μεταφορά χρημάτων ηλεκτρονικά από άλλη τράπεζα θεωρείται έμβασμα και επιβαρύνεται από την τράπεζα με προμήθεια 3 ευρώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
www.mofkitsarun.gr
https://www.facebook.com/mofkitsaRun
τηλ: 6939919752

ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ
Για τη μετακίνηση και διαμονή των αθλητών, η διοργάνωση του αγώνα θα συνεργαστεί με το αθλητικό τουριστικό πρακτορείο RunninGreece! Το RunninGreece είναι ένα πρακτορείο για αθλητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας ή του εξωτερικού που επισκέπτονται άλλες περιοχές της χώρας μας, για να λάβουν μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις! Με την επιλογή εκδρομικού πακέτου από το RunninGreece, κανονίζεται άμεσα και εύκολα τη μετακίνηση, διαμονή και συμμετοχή στους αγώνες μας, απαλλάσσοντας σας από περιττές συνεννοήσεις!

MOFKITSA RUN DAY

  • Μεταφορά με πούλμαν στους Ταξιάρχες (Λέπρεο) και επιστροφή
  • Συμμετοχή στον αγώνα
  • Special RunninGreece starting pack
  • Μοναδικό χειροποίητο μετάλλιο
  • Βαμβακερό T-shirt με το λογότυπο του αγώνα
  • Δώρα από τους χορηγούς του αγώνα
  • Συμμέτοχη στο Παραδοσιακό Γλέντι μετά τον αγώνα

ΤΙΜΗ 45€ το άτομο

*Περιλαμβάνει το ποσό συμμετοχής στον αγώνα

MOFKITSA RUN WEEKEND

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία στη Ζαχάρω για το Σάββατο
  • Συμμετοχή στον αγώνα
  • Special RunninGreece starting pack
  • Μοναδικό χειροποίητο μετάλλιο
  • Βαμβακερό T-shirt με το λογότυπο του αγώνα
  • Δώρα από τους χορηγούς του αγώνα
  • Συμμέτοχη στο Παραδοσιακό Γλέντι μετά τον αγώνα
  • Οποίος επιθυμεί μπορεί να μείνει όσες επιπλέον νύχτες επιθυμεί με €20/άτομο/νύχτα.

ΤΙΜΗ 45€ το άτομο

*Περιλαμβάνει το ποσό συμμετοχής στον αγώνα

Info: http://www.runningreece.com / [email protected] +30 215.55.01.570

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
B2Run Greece
10-10-2019: Αγώνας Corporate Running στο ΟΑΚΑ
22ος Ρήγειος Δρόμος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο