Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος και Διάθλου «Άγγελος Φέτσης 2015»

4-10-2015: Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και διάθλου στην Πάργα με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2015» και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση.

Share

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «Άγγελος Φέτσης» στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και διάθλου στην Πάργα με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2015» και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση, ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ορεινού τρεξίματος έχουν όλοι οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στον δίαθλο οι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τόπος: Πάργα και Κεντρική Πλατεία Πάργας (θέση αγκύρα)

Πρόγραμμα Διοργάνωσης: Αγώνες Διάθλου: ώρα 11:30, τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση

Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος: ώρα 10:00, τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση

Αγώνας Παίδων δίαθλο 200μ. Κολύμβηση και 1000μ. Τρέξιμο 10:15
Το Σάββατο βράδυ 26 Σεπτεμβίου θα διοργανωθεί από τον Ν.Ο.Πάργας συναυλία χωρίς είσοδο και pasta party για τους σύμμετεχοντες αθλητές.

Ώρα αγώνα: 11:30 Αγώνες διάθλου και 10:00 Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος 11500 μ.
Αγώνας Παίδων δίαθλο 200μ. Κολύμβηση και 1000μ. Τρέξιμο 10:15

Ώρα προσέλευσης: 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Κανονισμοί Ορεινού Τρεξίματος 11500μ: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ορεινού τρεξίματος έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση).Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται οτι πρέπει να κάνει άκρη για να προσπεραστεί θα πρέπει να μείνει στην εσωτερική πλευρά της πλαγιάς. Η διοργάνωση αναλαμβάνει την προμήθεια των αθλητών με νερό σε τεσσερα σημεία της διαδρομής (2,5ο χλμ., 5ο χλμ, 9ο χλμ.). Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Οι ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 15 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η Επιτροπή Αγώνων αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας,διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατα μήκος της διαδρομής όπως πλαστικά μπουκάλια ή πλαστικές συσκευασίες στερεάς τροφής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει πλαστικός σάκκος απορριμάτων.

Διαδρομή 11500μ: Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία της Πάργας θέση άγκυρα και κατευθυνόμαστε ανατολικά. Αφού συμπληρωθούν περίπου 1300 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση, ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση. Όταν συμληρωθούν 2650 μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου,στρίβουμε δεξιά και συνεχίζουμε για περίπου 900 μέτρα με ευθείες, ανηφόρες-κατηφόρες μικρής κλίσης. Μετά από αυτό ξεκινάει μια συνεχόμενη ανηφόρα 1200 μέτρων. Συνεχίζουμε με ευθείες, κατηφόρες για τα υπόλοιπα 550 μέτρα.Στρίβουμε δεξιά και συναντάμε μια συνεχόμενη κατηφόρα 500 μέτρα βρισκόμαστε στο ξωκκλήσι του Αϊ Γιώργη συνεχίζουμε 1600 μέτρα διαδρόμη την οποία επαναλαμβάνουμε και βρισκόμαστε πάλι στην μέγαλη ανηφόρα των 1300 μέτρων άφου βρεθούμε στη κορυφή ξεκινάμε συνεχόμενη κατάβαση 1950 μέτρων και βρισκόμαστε στο πίσω Κρυονέρι στρίβουμε αριστέρα στην δημοτική οδό Αγίου Αθανασίου και σε 850 μέτρα τερματίζουμε στο σημείο όπου είχε δοθεί η εκκίνηση.

Κανονισμοί Διάθλου: Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό ή στολή τριάθλου (ξεχωριστή κατηγορία). Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Περιγραφή αγώνα: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις από τις οποίες ο κολυμβητής/τρια μπορεί να επιλέξει αυτή που επιθυμεί. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις αποστάσεις των: α) Για αθλητές έως 16 ετών 300 κολύμπι και 1000μ τρέξιμο β) για γυναίκες 300 κολύμπι και 1000μ τρέξιμο γ) Για 16 ετών και άνω 600 κολύμπι και 5300 τρέξιμο.

Διαδρομή 5300 χιλιομέτρων του διάθλου: Αφού τελείωσει το κολύμπι ξεκινάνε τα 5 χιλιόμετρα από την κεντρική παραλία της Πάργας (Κρυονέρι) και κατευθύνεται ανατολικά. Αφού συμπληρωθούν περίπου 1300 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση, ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση. Όταν συμληρωθούν 2650 μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου, στρίβουμε αριστερά, μπαίνουμε στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάργα και διανύουμε τα υπόλοιπα 2650 μέτρα σε άσφαλτο και κατηφόρα που καταλήγει στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Πάργας (θέση αγκύρα).

Χρονομέτρηση: Ηλεκτρονική. 

Εγγραφές: Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μία ώρα πριν την εκκίνηση, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να παραλάβουν το νούμερό τους.

Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες της γενικής κατηγορίας των 11500μ και του διάθλου θα δοθούν κύπελα. Επίσης θα δοθεί κύπελο στους πρώτους νικητές –τριες στην κατηγορία 40 έως 50 και μετάλλια στον δεύτερο και τρίτο νικητή, κύπελο στον πρώτο νικητή και νικήτρια στην κατηγορία 50-60 και μετάλλια στον δεύτερο και στον τρίτο.Στην κατηγορία 60+ θα δοθεί κύπελο στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια.Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και t-shirt.Οι αθλητές του αγώνα παίδων θα βραβευτούν όλοι με μεττάλιο(χωρίς t-shirt) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος.

Κόστος συμμετοχής:10€ με μεττάλιο και t-shirt.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής στο site του ομίλου: www.pargaraceaggelosfetsis.gr εως την 22 Σεπτεμβρίου.H ιστοσελίδα θα ανέβει στο διαδίκτυο τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
Την οργάνωση των αγώνων καθώς και το οικονομικό μέρος των συμμετοχών και εξόδων έχει αναλάβει η εταιρία MY ADVENTURE-Καλογήρου Μαρία.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Συμμετέχω στον αγώνα δρόμου και στον δίαθλο «Άγγελος Φέτσης 2014» με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι αθλητές κάτω των 18 ετών να έχουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες και ότι έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις    

Τεχνική διεύθυνση αγώνων:
Βασίλειος Τζουμάκας (κιν.6972244064)
Αχιλλέας Δημάκος (κιν.6946502742)»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέξτε στην ορεινή Κρήτη
H I.M. Κουδουμά, ο Δήμος Γόρτυνας και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουν την Κυριακή 8 Απριλίου αγώνα ανώμαλου δρόμου με την ονομασία “18ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου & Πεζοπορίας Κουδουμά” απόστασης 22,5 χλμ. στα Αστερούσια Όρη της Κρήτης.
3ος Γύρος Πυλαίας
14-12-2014: Ο Σύλλογος Πολιτών Πυλαίας η «ΠΥΛΗ» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «3ος Γύρος Πυλαίας» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Nafplio Marathon
6-3-2016: O ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαρτίου τον 3ο Αγώνα «Nafplio Marathon».
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο