Night Run Patras

13-6-2015: Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (τμήμα Αχαΐας), ο Αθλητικό και Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας και το Αθλητικό Σωματείο Ακαδημία Πέλοπος Πατρών (τμήμα σκακιού), συνδιοργανώνουν τον 1ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πατρών.

Share

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (τμήμα Αχαΐας), ο Αθλητικό και Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας και το Αθλητικό Σωματείο Ακαδημία Πέλοπος Πατρών (τμήμα σκακιού), συνδιοργανώνουν τον 1ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο των Πατρών και παράλληλους αγώνες, με τη διακριτική ονομασία Night Run Patras.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την εταιρεία Energizer για το γεγονός ότι κατ’εξαίρεση επέτρεψε τη χρήση παρομοίου σήματος με το δικό της και να επισημάνουν ότι πρόκειται για μία ειδική περίπτωση, και ότι η Energizer δεν αναλαμβάνει υποχρέωση να επιτρέψει τη χρήση παρομοίων σημάτων με το δικό της και σε άλλες περιπτώσεις.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015. Η ώρα έναρξης και των τριών διαδρομών (κοινή εκκίνηση) θα γίνει στις 20:30 ακριβώς.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι αθλητές και αθλήτριες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, κατά την ημέρα δήλωσης συμμετοχής τους. Μικρότεροι των 18 ετών αθλητές και αθλήτριες, μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης κηδεμόνα ή δήλωσης μέσω του σωματείου στο οποίο διατηρούν αθλητικό δελτίο.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το παράβολο συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια, ανά αγώνα, είναι: α) για τον ημιμαραθώνιο 10 ευρώ, β) για τα 7 χιλιόμετρα 5 ευρώ, γ) για τη σκυταλοδρομία 5 ευρώ ανά αθλητή. Στο παράβολο περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υδροδοσία, μετάλλιο συμμετοχής, δικαίωμα στα έπαθλα, αναμνηστικό διοργάνωσης. Δεν επιστρέφεται το αντίτιμο σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής αθλητή ή σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα για λόγους ασφαλείας. Η καταβολή του παραβόλου γίνεται μόνο με τραπεζική κατάθεση, μέχρι τις 10 Ιουνίου 2015. Την ημέρα του αγώνα δε θα γίνονται εγγραφές. Ο χώρος παραλαβής των αριθμών (bib) θα ορισθεί με ανακοίνωση.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός – και των τριών αγώνων – θα είναι στην πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’. Το σιρκουί των επτά (7) χιλιομέτρων που θα αποτελέσει τη διαδρομή των τριών αγώνων – με εκκίνηση από την πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’ – ακολουθεί τις οδούς Κορίνθου με κατεύθυνση βόρια, Αγ. Σοφίας, πλατεία Βορ. Ηπείρου, Κωνσταντινουπόλεως, Καρόλου, Ρήγα Φερραίου, I.N. Αγ. Ανδρέα, Ευμίλου, Παπαφλέσσα, Μαιζώνος μέχρι την Ερμού, αναστροφή, Μαιζώνος, Παπαφλέσσα, Κορίνθου, πλατεία Γεωργίου, ολοκληρώνοντας τα πρώτα 7 χιλιόμετρα κάθε αγώνα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ:
Και οι τρεις αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις (3) ώρες από την εκκίνησή τους. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων, οι δρόμοι θα δοθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ όσοι αθλητές δεν έχουν τερματίσει ακόμα, οφείλουν να διακόψουν την προσπάθειά τους.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ:
Κάθε αθλητής οφείλει να φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) επάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει καρφιτσωμένο σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς να διπλωθεί αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται επάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Ομοίως, το ηλεκτρονικό τσιπ καταγραφής χρόνου, πρέπει να έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων, ειδάλλως καμία ευθύνη δε φέρουν οι διοργανωτές για τη μη ή λανθασμένη καταγραφή του επίσημου χρόνου του αθλητή.

DOPING:
Δεν επιτρέπεται οτιδήποτε αφορά απαγορευμένες ουσίες, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της WADA (World Anti-Doping Agency). Δεν επιτρέπεται καμία υδροδοσία-τροφοδοσία των αθλητών, πέρα από αυτή των διοργανωτών ή την ατομική με την οποία εκκίνησε ο αθλητής (επιτρέπεται η χρήση μικρού σακιδίου, αρκεί να μην καλύπτει τον αριθμό (bib) του αθλητή.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ:
Σταθμοί νερού θα υπάρχουν στα 2.500μ, στα 5.000μ, στα 7.200μ, στα 9.500μ, στα 12.000μ, στα 14.200μ, στα 16.500μ, στα 19.000μ και στον τερματισμό. Το νερό θα προσφέρεται σε μπουκαλάκια και σε κύπελλα.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, η οποία απαρτίζεται από το χειριστή της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, τον αλυτάρχη και έναν αθλητή-δρομέα, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη. Τα ονόματα των μελών της επιτροπής θα έχουν ανακοινωθεί πριν την εκκίνηση.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:
Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
Για να παραλάβουν δε τον αριθμό (bib) τους, οφείλουν να υπογράψουν-βεβαιώσουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από αρμόδιο γιατρό.
Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνης σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα. Με τη δήλωση συμμετοχής, οι αθλητές αποδέχονται ότι αγωνίζονται με δική τους ευθύνη, οφείλουν όμως όλοι να υπακούουν στις υποδείξεις των διοργανωτών (εθελοντές, κριτές, αλυτάρχη) για την ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγώνων και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση αυτών. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Τα επίσημα (οριστικά) αποτελέσματα του αγώνα δημοσιοποιούνται αρκετές ημέρες μετά τον αγώνα, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και ο απαραίτητος έλεγχος. Οι βραβευμένοι αθλητές οφείλουν να αποδεχθούν οποιαδήποτε διόρθωση, σύμφωνα με αυτά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Για τον ημιμαραθώνιο και για τα επτά χιλιόμετρα, οι κατηγορίες είναι οι εξής: Άνδρες 18-30 ετών, 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών, και 61+, Γυναίκες 18-30 ετών, 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών, και 61+. Κατηγορία στοιχειοθετείται εφόσον εκκινήσουν τουλάχιστον έξι (6) αθλητές, ειδάλλως συμπτύσσεται στην αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία.
Για τον ημιμαραθώνιο-σκυταλοδρομία δεν υπάρχουν κατηγορίες, και οι ομάδες θα αγωνιστούν μόνο για την γενική κατάταξή τους (συνολικός χρόνος τριών αθλητών).

ΕΠΑΘΛΑ:
Θα δοθούν μετάλλια συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
α) Ημιμαραθώνιος: στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, θα δοθούν μετάλλια.
β) Relay: : στις τρεις πρώτες ομάδες, θα δοθούν κύπελλο και μετάλλια.
γ) 7.000μ: : στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, θα δοθούν μετάλλια.
Οι κατηγορίες θα αναφέρονται μεν ξεχωριστά στα επίσημα αποτελέσματα, αλλά δεν βραβεύονται.

ΠΟΙΝΕΣ:
Η μοναδική ποινή που επιβάλλεται σε όλα τα παραπτώματα & παραβιάσεις κανονισμού, είναι ο αποκλεισμός/αποβολή και επιβάλλεται σε: α) κόψιμο διαδρομής (shortcut) β) ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης ή τους συναθλητές, γ) απώλεια αριθμού αθλητή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Η μόνη επίσημη ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά τη διοργάνωση, είναι μέσα από την ιστοσελίδα της και τα δελτία τύπου που απορρέουν αυτής.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:
Η διοργάνωση κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης του αγώνα, ενώ κάθε αθλητής, αυτόματα, αποδέχεται τον κανονισμό αυτό, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αλλά με κοινοποίηση/δημοσιοποίησή τους.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.nightrunpatras.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13-5-2018: Αγώνες 10, 20, 30 & 50 χλμ.
1oς Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στην Κέρκυρα
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος CORFU MOUNTAIN TRAIL στην Κέρκυρα με δύο αποστάσεις 17 χλμ. (Olive Tree Trail by New Balance) & 35 χλμ. (Rain Trail by Columbia).
Καραβίδας και Δημάκη πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στον Αγρίνιο
Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, ο 4ος Ημιμαραθώνιος “Μιχάλη Κούσης” στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου. Ο Γιώργος Καραβίδας και η Ντενίζ Δημάκη ήταν οι νικητές του αγώνα. Στον αγώνα συμμετείχαν περίπου 300 δρομείς από όλη την Ελλάδα. Δείτε βίντεο και όλα τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο