3ος Oρεινός ημιμαραθώνιος Κιλκίς – Kilkis Trail Running

3-5-2015: Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διοργανώνει τον 3ο Ορεινό ημιμαραθώνιο 21,5 χλμ. και τον 3ο Λαϊκό Αγώνα 5 χλμ. την Κυριακή 3 Μαΐου 2015.

Share

Ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς με την στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διοργανώνει τον 3ο Ορεινό Hμιμαραθώνιο 21,5 χλμ. – Kilkis Trail Running – και τον 3ο Λαϊκό Αγώνα 5 χλμ. την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 με εκκίνηση και τερματισμό τον λόφο Αγίου Γεωργίου. Παράλληλα θα δειξαχθεί για πρώτη φορά και αγώνας 400 μέτρων για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Την Κυριακή 3 Μαϊου 2015 και ώρα 10:30 π.μ ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς θα πραγματοποιήσει στο λόφο Αγίου Γεωργίου και στις αναδασώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kilkis Trail Runnning.

Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να έρθουν σε επαφή με τη φύση και ειδικά με το άλσος του λόφου και την άγνωστη περιοχή των αναδασώσεων της πόλης, κόσμος όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να αγωνιστούν και να χαρούν την συμμετοχή τους καθώς η μια διαδρομή των 5 χλμ  (λαϊκός αγώνας)  είναι μέτριας σχετικά δυσκολίας η οποία κινείται στο μονοπάτι περιμετρικά του λόφου Αγ. Γεωργίου.
Για πρώτη φορά συμπεριλάβαμε και αγώνα για Άτομα Με Αναπηρία (ΑμεΑ) απόστασης 400 μέτρων. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, κινείται σε μονοπάτια εξαιρετικής ομορφιάς που το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ο αθλητής έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια καθαρά τεχνική διαδρομή, με όχι παρατεταμένες ανηφόρες – κατηφόρες αλλά ένα συνεχές πάνω κάτω που κρατάει την ένταση σε ψηλό ρυθμό καθώς και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.
 Σας καλούμε όλους λοιπόν, να δώσετε το παρόν σας και να δείτε από κοντά τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας.

Ώρες εκκίνησης:
– ΑμεΑ 10:00 π.μ.
– Ημιμαραθώνιος 10:30 π.μ.
– Λαϊκός Αγώνας 10:45 π.μ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η διαδρομή είναι 21χλμ και κινείται σε πανέμορφα μονοπάτια τα οποία καλύπτουν το 90% της διαδρομής. H εκκίνηση θα δοθεί από το θερινό σινεμά που βρίσκεται στις παρυφές του λόφου Αγίου Γεωργίου. Το 1ο χλμ κινείται σε άσφαλτο και αμέσως μετά την άσφαλτο μπαίνουμε δεξιά στο πρώτο μονοπάτι (κόκκινο χρώμα στον χάρτη) κάνοντας το πρώτο μισό του λόφου. Στα 2.700 μέτρα βγαίνουμε από το μονοπάτι, πάμε αριστερά σε χωματόδρομο και στα 300 μέτρα περίπου στρίβουμε δεξιά κατηφορικά που μας οδηγεί μέχρι τα 5.000 μέτρα όπου από εκεί ξεκινά ουσιαστικά ο λαβύρινθος των μονοπατιών και το πανέμορφο δάσος χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο θηραμάτων. Φτάνοντας στον λόφο από τον ίδιο χωματόδρομο που κατεβήκαμε, στρίβουμε δεξιά και μπαίνουμε στο υπόλοιπο μισό μονοπάτι του λόφου το οποίο μας οδηγεί στον τερματισμό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να συμμετέχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους. Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα και συμορφώνονται με τους κανονισμούς του αγώνα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Ημιμαραθώνιος – Ανδρών: 18-30, 30-50, 50+, Γυναικών: 18-30, 30+
Λαϊκός αγώνας – Ανδρών, Γυναικών

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, για την καλύτερη προετοιμασία της οργάνωσης, στην παρακάτω φόρμα εγγραφής https://kilkisbike.wufoo.com/forms/3nd-semimarathon-trail-kilkis/
Εγγραφές θα γίνονται επίσης και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση. H φόρμα εγγραφής θα είναι ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου. Κόστος συμμετοχής για τον ημιμαραθώνιο 10 €. Κόστος συμμετοχής για τον λαϊκό αγώνα 3 €. Τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) συμμετέχουν δωρεάν.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό, ισοτονικό και σνακ θα υπάρχει στο 6ο, 11ο, 17ο (κεντρικοί σταθμοί) και 20ο χλμ. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε δύο σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τους καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ους και 3ους Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν. Μετά τον αγώνα θα προσφερθούν εδέσματα στους συμμετέχοντες, προσφορά των χορηγών μας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον σύλλογο πολιτικής προστασίας ‘’Μακεδονία’’, το 2ο Σύστημα Προσκόπων, το τμήμα ”Σαμαρειτών” του Ερυθρού Σταυρού καθώς και το Ε.Κ.Α.Β Κιλκίς

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 ευρώ για τον ημιμαραθώνιο και 3 ευρώ για τον λαΙκό αγώνα και το ποσό θα καταβάλλεται με την παραλαβή του αριθμού.
Η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία ( ΑμεΑ ) είναι δωρεάν.
Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, κύπελλο και μετάλλια στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας, αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο σε όλους τους αθλητές και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαϊου 2015, από τις 08:00 π.μ – 10:00 π.μ από την γραμματεία στον χώρο της εκκίνησης.


ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
– Ανδρών   21χλμ.: 18-30 ,  30-50,  50+
Γυναικών 21 χλμ.     18-30,  30+
– Λαϊκός αγώνας: Ανδρών, Γυναικών
– ΑμεΑ



ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας στο 6ο, 11ο και 17ο (κεντρικοί σταθμοί) και 20ο χλμ.
Νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στους σταθμούς θα υπάρχουν γλυκά και αλμυρά σνάκς, ισοτονικό υγρό, τζέλ και νερό.

ΣΗΜΑΝΣΗ
Η διαδρομή θα σημανθεί με ταμπελάκια κατεύθυνσης με έντονο πορτοκαλί χρώμα, ταινία έργου (κόκκινη-άσπρη) και μπογιά έντονου ερυθρού χρώματος σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.
Θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις σε διάφορα σημεία της διαδρομής.
Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον.
Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που πιθανόν επιβαρύνει το περιβάλλον».

Aκουλουθεί ο χάρτης της διαδρομής:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ο Veikou Trail 2021
Στις 4 Ιουλίου ο αγώνας
Tρίαθλο απόστασης sprint
Στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας τριάθλου, και δεύτερος της σειράς Schiniathlon Multirama 2011 στον Σχινιά που θα περιλαμβάνει την sprint απόσταση στο κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο.
Xmas Night Run Korinthos
16-12-17: Νυχτερινός αγώνας δρόμου στην Κόρινθο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο