Santorini Experience

1/3-5-2015: Ο Δήμος Θήρας και o Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) σε συνεργασία με τον βραβευμένο Όμιλο της Active Media διοργανώνουν το «Santorini Experience» το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση.

Share

Ο Δήμος Θήρας και o Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) σε συνεργασία με τον βραβευμένο Όμιλο της Active Media διοργανώνουν το «Santorini Experience» το τριήμερο 1-3 Μαΐου. Η διοργάνωση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως τρέξιμο στις αποστάσεις ημιμαραθωνίου, 10 & 5 χλμ., αλλά και κολύμβηση 1,5 μιλίου.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Θήρας και o Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) σε συνεργασία με τον βραβευμένο Όμιλο της Active Media διοργανώνουν το «Santorini Experience» το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και η κολύμβηση.

Λάτρεις του αθλητισμού θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά τις μοναδικές διαδρομές που έχουν χαράξει οι διοργανωτές, σε ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά νησιά της χώρας μας. Την Παρασκευή 1 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες τρεξίματος στην Περίσσα. Το Σάββατο 2 Μαΐου, θα διεξαχθεί κολυμβητικός αγώνας 1,5 μιλίου από το ηφαίστειο προς το παλιό λιμάνι, ενώ το πρόγραμμα του «Santorini Experience» θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Μαΐου όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, τις διαδρομές των 21,1 χλμ. (ημιμαραθώνιος), 10 χλμ. και 5 χλμ.

Την γενική εποπτεία των κολυμβητικών αγώνων της διοργάνωσης που προωθεί τον αθλητικό τουρισμό, θα έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ενώ την τεχνική διεύθυνση του αγώνα έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης, race director του XTERRA Greece. Το «Santorini Experience» θα λάβει την στήριξη κορυφαίων αθλητών με σπουδαίες επιδόσεις στα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης, Κέλλυ Αραούζου και Δημήτρης Νέγρης.

Ο Δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος δήλωσε σχετικά: «Ο αθλητισμός  είναι μια δραστηριότητα εκ φύσεως ορμώμενη και γι αυτό είναι πιο ωραίο να συντελείται μέσα σε αυτή. Τί καλύτερο λοιπόν από μια εμπειρία που μπορεί να συνδυάσει την άθληση με τις ομορφιές της φύσης, ειδικά όταν αυτές είναι μοναδικές, όπως  η καλντέρα της Σαντορίνης και η θέα του ηφαιστείου.  Μια ευκαιρία να ανακαλύψετε το νησί, να γνωρίσετε άγνωστες πτυχές του, να γίνετε ένα με το φυσικό τοπίο και να απολαύσετε την δική του, ιδιαίτερη ομορφιά μέσα από μια εσωτερική ανάγκη άσκησης και εκτόνωσης, αυτής του αθλητισμού. Σας καλωσορίζουμε  στο  «Santorini Experience»  και ευχόμαστε «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά» για αυτόν αλλά και για κάθε… αγώνα στη ζωή σας».

Ενώ η αρμόδια Αντιδήμαρχος Θήρας, Ρούλα Μπελλώνια επεσήμανε: «Κάθε συμμετοχή σε αθλητική εκδήλωση αποτελεί αναζωογόνηση όχι μόνο της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας του ανθρώπου. Το «Santorini Experience», η αθλητική αυτή εμπειρία εναρμονισμένη  με τη φύση συνδυάζει το «ευ αγωνίζεσθαι» με το «ευ ζην». Στόχος όχι μόνο το βίωμα αυτών των αξιών, αλλά και η παρακαταθήκη τους για το μέλλον. Μια παρακαταθήκη που μπορεί να εξασφαλιστεί με τη συμμετοχή σας στις αθλητικές δραστηριότητες που θα διεξαχθούν και μέσω των οποίων θα συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο ποσό που θα συμβάλει για την κατασκευή στίβου στο νησί. Γιατί ο αθλητισμός πρέπει πάντα να είναι κομμάτι των προτεραιοτήτων μας».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., Ελευθέριος Τζούρος ανέφερε: «Tο Santorini Experience μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Θήρας του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ και του Ομίλου Active Media είναι πλέον γεγονός. Για πρώτη φορά στο νησί μας θα διοργανωθεί ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός που ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Η Σαντορίνη για μια ακόμη φορά καλείται να φιλοξενήσει μια τόσο σπουδαία αθλητική διοργάνωση αναδεικνύοντας έτσι την απαράμιλλη και άγρια ομορφιά της, ενώ την ίδια στιγμή το μήνυμα «νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ».  

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της κολύμβησης, Νίκος Γέμελος επεσήμανε: «Με μεγάλη μου χαρά αναλαμβάνω την γενική εποπτεία των κολυμβητικών αγώνων της διοργάνωσης σε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για την διάδοση του αθλήματος της κολύμβησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τέτοιου είδους ενέργειες που προωθούν τις θάλασσές μας, στοιχείο με το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση θα προσφέρει μέρος των εσόδων από κάθε συμμετοχή στην συγκέντρωση ενός συνολικού ποσού που θα προσφερθεί στον Δήμο Θήρας για την κατασκευή στίβου σε στάδιο του νησιού. Η εγγραφή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης: www.santorini-experience.com

Χορηγοί: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Reef, The North Face
Υποστηρικτής: Promopark

Website: www.santorini-experience.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/SantoriniExperience
Hashtag: #SantoriniExperience»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα από την Αίγινα
Με τη συμμετοχή 148 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αίγινα ο “5ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αίγινας Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος”. Δείτε τα αποτελέσματα.
Ursa Trail - Στα χνάρια της Αρκούδας 2017
28-5-2017: Ορεινοί αγώνες 40 & 20 χλμ. από τον ΑΟ Μετσόβου
Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου στο Χρυσοβίτσι
14-5-2016: Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου προς τιμήν του Γέρου του Μοριά.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο