2ος Μαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος Υψάριο Μονοπάτι

31-5-2015: Η περιβαλλοντική κίνηση Θάσου και η οργανωτική επιτροπή του ΜΤΒ THASSOS διοργανώνουν τον 2ον ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟ ΘΑΣΟΥ 44 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου 2015 στον Ποτό της Θάσου.

Share

Η περιβαλλοντική κίνηση Θάσου και η οργανωτική επιτροπή του ΜΤΒ THASSOS διοργανώνουν τον 2ον ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΑΣΟΥ 44 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου 2015 στον Ποτό της Θάσου. Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Η περιβαλλοντική κίνηση Θάσου και η οργανωτική επιτροπή του ΜΤΒ THASSOS σας προσκαλούν στον 2ον ΟΡΕΙΝΟ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟ ΘΑΣΟΥ 44ΚΜ που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαίου 2015 στον Ποτό της Θάσου. O αγώνας ορεινού τρεξίματος θα έχει εκκίνηση στο ορεινό χωριό Θεολόγος και τερματισμό στο στην παραλία του Aγ. Αντωνίου στον Ποτό.
Η διαδρομή του αγώνα αποτελει μια ολοκληρωμένη διάσχιση του σημαντικότερου ορεινού όγκου του νησιού, διερχόμενη από τις 2 ψηλότερες κορυφές του νησιού (Υψάριον 1204 μ., Καζαβιτιανός Προφ. Ηλίας 1152 μ.).

Κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής οι εντυπωσιακοί βραχώδη σχηματισμοί στο Υψάριον όρος, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλους με, αποκλειστική δασοκάλυψη Άρκευθου (άγεθρου, Αγριοκυπάρισου ), η οποία είναι χαρακτηρισμένη ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή ‘Natura’.
Τα τελευταία 10 χλμ. της διαδρομής θα είναι κοινά με την κλασική διαδρομή του ποδηλατικού αγώνα mtb ώστε οι αθλητές να μπορούν να απολαύσουν ένα βατό και γρήγορο μονοπάτι ως τον εντυπωσιακό τερματισμό σε μία από τις ποιο όμορφες παραλίες του νησιού!
Τα υψομετρικά του αγώνα θα έιναι γύρω στα 2000μ.Το τεραίν του αγώνα αποτελείται από πέτρα,βράχο και χώμα.Το 90% είναι ορειβατικό μονοπάτι 9% χωματόδρομος και 1% άσφαλτος.

Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική με μεγάλο βαθμό δυσκολίας με τον χρόνο του πρώτου αθλητή να υπολογίζεται στις 5 ώρες. Το όριο τερματισμού είναι οι 10 ώρες.Η εκκίνηση θα δωθεί το πρωί της Κυριακής 31 Μαίου στις 8 η ώρα από το πνευματικό κέντρο Θεολόγου.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
ΑΝΔΡΩΝ:19-39
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Α 39-49
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ Β 50+
ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα θα είναι 20 ευρώ κα θα περιλαμβάνει:
-Αναμνηστικό μπλουζάκι
-Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα
-Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
-Αναμνηστικό δώρο
-Mετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 1 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική φόρμα της ιστοσελίδας των αγώνων της Θάσου: www.mtb-thassos.com

Η πληρωμή της συμμετοχής γίνεται με τραπεζική κατάθεση στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στον αριθμό GR29 0171 0620 0060 6212 7779 616 με δικαιούχους ΡΕΙΖΗ ΙΩΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΙΤΡΙΝΟ. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μόνο μετά την κατάθεση του αντίστοιχου τιμήματος συμμετοχής και μέχρι τις 13/5/2015. ΣΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ.

ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα προσφέρουν 1ή 2 διανυκτερεύσεις με κόστος 10 ή 20 ευρώ το άτομο αντίστοιχα. Σχετικά με την διαμονή πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας ανάλογα τις ανάγκες σας.

Παραπάνω λεπτομέρειες και αναλυτική περιγραφή διαδρομής, καθώς και ο αριθμός των σημείων τροφοδοσίας θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του αγώνα www.mtb-thassos.com αλλά και στη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/MTB-Thassos/218968811504745

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα ΡΕΙΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 6946955704 & 6970015966 ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ καθώς και στο e-mail: [email protected]»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος "Στα Χνάρια του Παυσανία"
7-10-2018: Για 18η φορά θα πραγματοποιηθεί ημιμαραθώνιος με την επωνυμία “Στα Χνάρια του Παυσανία”
1st Amira Run Experience 2023
Δείτε την προκήρυξη του αγώνα
Zagori Mountain Running 2020 - Ακύρωση
Ορεινοί αγώνες στο Ζαγόρι
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο