Nea Smyrni Historic Run

4-10-2015: O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 τους “1ους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης” με τον τίτλο, “Nea Smyrni Historic Run”.

Share

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 τους “1ους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης” με τον τίτλο, “Nea Smyrni Historic Run”. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

«O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 τους “1ους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης” με τον τίτλο, “Nea Smyrni Historic Run”. Στο πλαίσιο διεξαγωγής του παραπάνω επετειακού δρομικού αθλητικού γεγονότος, θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 χλμ. και 5 χλμ. καθώς και αγώνας 2,5 χλμ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται μπροστά από την Πλατεία Νέας Σμύρνης (επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου), στην οποία θα υπάρχουν και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της διοργάνωσης καθώς και πολλές άλλες ταυτόχρονες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η διαδρομή θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου καθ’ όλο το μήκος της στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, περιμετρικά των γραμμών του Τραμ.

Πρόθεση μας είναι να δημιουργήσουμε μια μεγάλη και μαζική διοργάνωση με την συμμετοχή δρομέων, μαθητών, αθλητών, φιλάθλων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από την Νέα Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Οι αναφορές μνήμης στη πόλη της Νέας Σμύρνης είναι καθημερινά παρούσες σε κάθε της σημείο.
Η Αγία Φωτεινή, η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος, τα μνημεία, οι πλατείες και τα ονόματα των δρόμων της αποτελούν αναφορά μνήμης της Μικρασιατικής γης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη και τον Πόντο. Ο αγώνας αποτελεί για εμάς μια ουσιαστική συμβολή στη γνώση και τη διαμόρφωση συνείδησης της ιστορικότητας της πόλης της Νέας Σμύρνης για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά.
Ο αγώνας θα αποτελέσει το κλείσιμο των 40ήμερων εκδηλώσεων των «Ιωνικών Γιορτών», στοχεύοντας να είναι ο αθλητισμός, αυτός που θα σημάνει τη λήξη του μεγαλύτερου πολιτιστικού φεστιβάλ της Αττικής.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 10:00 στις 4/10/15.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Παρασκευή και Σάββατο 2 και 3 Οκτωβρίου 
Δημοτικό Πολιτιστικό κέντρο «Γαλαξίας»
10:00-20:00
Λειτουργία έκθεσης Χορηγών & Εταιρειών

Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Πλατεία Νέας Σμύρνης – Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου
– 8:00-9:00
Λειτουργία γραμματείας αγώνα
– 8:00-13:00
Λειτουργία Έκθεσης Χορηγών & Εταιρειών

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης στα τηλέφωνα: 210 9310408 και 2132025922 & 924 και στο email: [email protected]

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες από τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: www.neasmirnihistoricrun.gr»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Virtual - 38ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας
Ξεκινούν στις 21/11 οι εγγραφές για τη virtual έκδοση του αγώνα
Filerimos Trail to The Cross 2024
Δείτε περισσότερα
Προπονητικό 30άρι OYK για τον ΑΜΑ & Πεζοπορία 10χλμ.
10-9-2016: O Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνει προπονητικό 30άρι για τους συμμετέχοντες του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο