11ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ράξας Τρικάλων

14-12-2014: Η επιτροπή Διοργάνωσης της Τ.Κ. Ράξας του Δήμου Τρικκαίων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων προκηρύσσει τον 11 ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, Αγώνα δρόμου 7 χλμ. καθώς και παιδικούς αγώνες για ηλικίες μέχρι 15 ετών.

Share

Η επιτροπή Διοργάνωσης της Τ.Κ. Ράξας του Δήμου Τρικκαίων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων προκηρύσσει τον 11ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου, Αγώνα δρόμου 7 χλμ. καθώς και παιδικούς αγώνες για ηλικίες μέχρι 15 ετών την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Κεντρική Πλατεία τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα εκκίνησης: 11:00 π.μ.
Απόσταση αγώνα: 21,1 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από το Τ.Δ. Ράξας ακολουθούμε την ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος συνέχεια προς το Τ.Δ. Πλατάνου. Μέσω του οικισμού Χαϊδεμένης και πριν τον οικισμό Περδικοράχης αφήνουμε την ασφαλτοστρωμένη οδό και δια της χωμάτινης αγροτικής οδού μήκους δύο (2) χιλιομέτρων επιστρέφουμε στο Τ.Δ. Ράξας με τερματισμό το σημείο αφετηρίας. Η διαδρομή στο πρώτα έξι (6) χιλιόμετρα είναι επίπεδη, από το έκτο (6) έως το όγδοο (8) ανηφορική, από το όγδοο (8) έως το δωδέκατο (12) κατηφορική και η συνέχεια της επίπεδη.
Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία. Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5 χλμ. με νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, τσάϊ και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο email [email protected] το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014. (βλ. Υπόδειγμα δήλωσης παρακάτω)

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2.5 ώρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες:
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) καλύτεροι άνδρες και οι τρεις (3) καλύτερες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα.
Θα βραβευθούν επίσης οι τρεις (3) νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: 
– ανδρών: έως 29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 και άνω.
– γυναικών: έως 29, 30-39, 40-49, 50 και άνω
Οι πρώτοι (1οι) των ηλικιακών κατηγοριών θα βραβευθούν με κύπελλα ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια.
Επίσης θα βραβευθεί ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής με κύπελλο.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον τρεις (3) δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά η κατηγορία συγχωνεύεται με την επόμενη ηλικιακή κατηγορία. Εξαίρεση αποτελούν : η κατηγορία 70 και άνω στους άνδρες και η κατηγορία 50 και άνω στις γυναίκες όπου θα γίνει η βράβευση κανονικά και με λιγότερους από 3 δρομείς.
Οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης ανδρών- γυναικών εξαιρούνται των ηλικιακών κατηγοριών.

Αγώνας δρόμου 7 χλμ.
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:
Κεντρική Πλατεία τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα εκκίνησης: 10:45 π.μ.
Απόσταση αγώνα: 7 χλμ.

Περιγραφή διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση από το Τ.Δ. Ράξας ακολουθούμε την ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος μετά την γέφυρα στρίβουμε δεξιά προς οικισμό Χαϊδεμένης και ακολουθούμε την διαδρομή του ημιμαραθωνίου μέχρι το τέλος της στην πλατεία της Ράξας.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχει 1 σταθμός τροφοδοσίας με νερό. Στον τερματισμό θα υπάρχει νερό, τσάϊ και μπουφές με τοπικά εδέσματα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά με το email [email protected] το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014. (βλ. Υπόδειγμα δήλωσης παρακάτω)

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) καλύτεροι άνδρες και οι τρεις (3) καλύτερες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα. Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρχουν στον αγώνα των 7 χλμ.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Αγώνας δρόμου για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών
Οι παιδικοί αγώνες θα ξεκινήσουν μετά τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή του ημιμαραθώνιου δρόμου , περίπου στις 1:30 μ.μ. Έγγραφες συμμετοχές μπορούν να πραγματοποιηθούν την ημέρα του Αγώνα μέχρι την 1:00 μ.μ. Απαραίτητη θεωρείται η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν χωριστά ανά φύλο (αγόρια-κορίτσια) ως εξής:
1η κατηγορία : Ηλικίες 4-5-6 ετών : αγώνας 100 μ.
2η κατηγορία : Ηλικίες 7-8-9 ετών : αγώνας 400 μ.
3η κατηγορία :Ηλικίες 10-11-12 ετών : αγώνας 600 μ.
4η κατηγορία :Ηλικίες 13-14-15 ετών : αγώνας 1000 μ.

Οι πρώτοι (1οι) των παιδικών κατηγοριών θα βραβευθούν με κύπελλα ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια (εκτός από την 1η κατηγορία 4-5-6 ετών όπου θα δοθούν μόνο μετάλλια).
Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

Για δηλώσεις συμμετοχής
ΜΟΝΟ στο email του Αγώνα: [email protected]

(Υπόδειγμα δήλωσης)

Αγώνας: Ημιμαραθώνιος ή 7 χλμ.
Επώνυμο:
Όνομα:
Έτος γέννησης:
Φύλο:
Σύλλογος:

Πληροφορίες στα:
Τηλ. 6977190493, 2431088078 Μπαρτζιώκας Λάκης
6937419664, 2431085458 Φαγκρίδας Αθανάσιος
(παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς για την αποφυγή λαθών να μην χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα για εγγραφή αλλά μόνο για πληροφορίες)».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα half στο Ολυμπιακό Χωριό
Αγώνας ημιμαραθωνίου δρόμου αλλά και ένας μικρότερος απόστασης 5,2 χλμ θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Χωριό. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού στις 9:00.
8oς Αγώνας Μπούρινου
25-10-2015: Νέα ημερομηνία
Πειραιάς Βίκος Relays
17-10-2015: Ο 6ος αγώνας της σειράς θα γίνει στον Πειραιά.
Back to Top