Τρέχω για την Κατερίνη

12-10-2014: Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία «Τρέχω για την Κατερίνη».

Share

Ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν την Κυριακή 12 Οκτωβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία «Τρέχω για την Κατερίνη».
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 3ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ.

Και φέτος η διοργάνωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των εκδηλώσεων απελευθέρωσης της πόλης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα της ελευθερίας). 
Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία. 
Η διαδρομή είναι επίπεδη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, ενώ θα ακολουθήσει τις εξής οδούς: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας – Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας – Πεζόδρομος Μ.Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία (άγαλμα της ελευθερίας).
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Τροχαία και την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν και εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Tην ενημέρωση καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα θα παράσχει ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.
Τη διαδρομή θα «ντύσουν μουσικά» η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα (ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 8:45 έως τις 10:15 π.μ. 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι, γεννημένες το 2002 και μεγαλύτεροι).

ΙΑΤΡΙΚΑ
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη. 
Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος στον αγώνα με ευθύνη των γονέων τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα θα παρακολουθεί ιατρός.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ
Αφετηρία, μέσο διαδρομής και τερματισμός.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και πρώτες στην κατηγορία Ανδρών & Γυναικών στην γενική κατάταξη.
Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν σε άτομα με ειδικές ικανότητες, καθώς και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες θα κρίνουν οι διοργανωτές.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί συλλεκτικό μετάλλιο. Δίπλωμα θα είναι στην διάθεση των συμμετεχόντων από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr. σε ηλεκτρονική μορφή, αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα του αγώνα θα εκδοθούν από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Θερμή παράκληση να είναι ευδιάκριτο το νούμερο στο στήθος.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Τη φωτογραφική κάλυψη αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2351047445 (Γραφείο Τύπου – Νικηφόρος Γκόλτσιος), (Ο.Π.Π.Α.Π.: Γιώργος Μίχος – Γεωργία Καμανατζή), καθώς και στον Χρήστο Μυστρίδη (Πρόεδρο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»), τηλέφωνο 6948180760.

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να αντλείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr., καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 08 Οκτωβρίου 2014.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 23510 47425 ή με email στο [email protected].
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρουν τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογο, τόπο διαμονής, τηλέφωνο.  
Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Αστική Σχολή, Ειρήνης 12 από την Τετάρτη 08 έως και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, κατά τις ώρες 09:00: π.μ. έως 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα προσέλθουν από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 10:15 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας δηλώσεων και πριν την απόδοση των αριθμών.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων, οι αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία κ.α. φορείς ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Την επιμέλεια παρουσίασης της διοργάνωσης θα έχει ο κ. Αποστολόπουλος Δημήτριος, προπονητής στίβου και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π.
Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται ο κ. Γερομιχαλός Ευάγγελος, μαραθωνοδρόμος και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» (τηλ. 6977753739), και στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα του αγώνα, για κάθε τεχνικό θέμα.
Προσοχή: στο σημείο της αφετηρίας (Πλατανόδασος) δεν θα δίνονται αριθμοί συμμετοχής.

Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ο Olympic Health Run
Δείτε τις πληροφορίες
Winterun Palia Kavala 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο