Huizinga και Taylor νικητές στον Κόρισσο

Επιτυχημένος παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο 2ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο. Huizinga και Taylor νικητές στα 7 χλμ.

Share

Επιτυχημένος παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο 2ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο.
Η διοργάνωση που γίνεται για τη διάσωση του Ίσσου στην Κέρκυρα περιελάμβανε δύο αγώνες δρόμου 21 & 7 χλμ. με τη διαδρομή να κινείται σε αμμώδες τερέν στην ομώνυμη παραλία.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

«Παρά την σύγχυση που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κέρκυρα το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, ο προγραμματισμένος , “2ος ΚόρΙσσος αγώνας δρόμου στην άμμο” διεξήχθη κανονικά με τους  συμμετέχοντες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την πανέμορφη διαδρομή αλλά και την όλη οργάνωση των υπευθύνων. Δεκάδες αθλητές αλλά και βαδιστές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της “Πρωτοβουλίας αγώνα ΙσSOS” και συμμετείχαν. Επίσης αρκετοί ντόπιοι και ξένοι επισκέφθηκαν από το πρωί την παραλία του Ίσσου συνδυάζοντας ένα απόγευμα στην παραλία με το αθλητικό γεγονός.
Από νωρίς οι εθελοντές- κύρια μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής- ήταν παρόντα βοηθώντας στις τελευταίες λεπτομέρειες, στην θέση τους και τα στελέχη της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μια πολυμελής ομάδα που κάλυψε όλους τους χώρους της εκδήλωσης και της διαδρομής. Αναφέρεται ότι οι συνθήκες στην άμμο είναι τελείως διαφορετικές κάθε χρόνο και για τους αθλητές αλλά και για τους διοργανωτές με κύριο πρόβλημα αυτού της έμμεσες πρόσβασης, ιδιαίτερα στο φυσικό τοπίο του Ίσσου! Από κοντά και η εταιρεία “Nutri Center” με τα στελέχη της που προσέφερε στους αθλητές ισοτονικά ποτά αλλά και πολλές πληροφορίες σχετικά με διατροφικές ανήγαγες και συνήθειες αθλουμένων και μη!
Συνοδευόμενος από το σκάφος της ΕΟΔ, στελεχωμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφάλειας που θέτουν οι λιμενικές αρχές, ο Χάρης Θεοδόσης και επευφημούμενος από αθλητές και θεατές έπεσε στο νερό από την παραλία του Ίσσου στις 16:20 για τον διάπλου Ισσος Λαούδια και επιστροφή!

Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση για τους δυο αγώνες, αυτόν των 7 χλμ και αυτόν του ημιμαραθωνίου, των 21 χλμ. αξίζει να αναφέρουμε-και με την σειρά που τερμάτισαν- τους 5 τολμηρούς αθλητές που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετείχαν και τερμάτισαν σε αγώνα 21 χλμ. στην άμμο: Ο Γεωργοπέτρης Δημήτρης, ο περυσινός νικητής του ΚόρΙσσου, με τον τιμητικό αριθμό αθλητή 1, τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:35:5. Δεύτερος τερμάτισε ο Λαρισαίος αθλητής Νάτσιος Νικόλαος με χρόνο 1:51:20. Στην τρίτη θέση ο Σούζος Χρήστος , ο 20 χρονος κερκυραίος αθλητής με χρόνο 1:55:40. Τέταρτος ο Τσιώλης Γιώργος με χρόνο 1:58:10 και στην πέμπτη θέση ο Κώστας Χασκώνης με χρόνο 2:02:17.
Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να τιμηθούν όλοι οι ημιμαραθωνοδρόμοι επιβραβεύοντας την δύσκολη προσπάθειά τους.

Στον αγώνα των 7 χλμ. στην πρώτη θέση στην κατηγορία ανδρών τερμάτισε ο Ολλανδός Huizinga Koen με χρόνο 33:37, στην δεύτερη θέση  δύο αθλητές, ο Κερκυραίος αθλητής του Ηρακλή Καββαδίας Κώστας και ο Πολωνός Lobaczewski Andrey  με χρόνο 33:56, και στην Τρίτη θέση ο Γάλλος Firmin Nikolas.
Στην κατηγορία των 7 χλμ γυναικών, πρώτη η Βρετανή δημοσιογράφος Taylor Julia με αξιοζήλευτο χρόνο 40:42, η Σαββανή Σταυρούλα με επίδοση 43:49 και Τρίτη η Κρητικού Έλενα με χρόνο 50:30.
Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, πάντα στα 7 χλμ, στα αγόρια πρώτος ο Σγούρος Γιώργος με επίδοση 35:23, δεύτερος ο Ατσοπάρδης Παύλος με 36:22 και τρίτος ο Κούρκουλος Στέλλιος με 36:46. Ενώ στα κορίτσια η Δουλγέρη Αλεξάνδρα τερμάτισε πρώτη με χρόνο 59:27 και δεύτερη η Γεωργοπέτρη Φωτεινή με 29:13.

Μιάμιση ώρα μετά την εκκίνηση, τερμάτισε ο Κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων ανοιχτής θάλασσας Χάρης Θεοδόσης με τα θερμά χειροκροτήματα των παραβρισκόμενων και κρατώντας το μήνυμα της προσπάθειάς του “κολυμπάμε, περπατάμε και τρέχουμε για το σήμερα και το αύριο του Ίσσου”.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν με το πέρας των αγώνων δεν επέτρεψε να γίνει η τελετή λήξης με τις απονομές. Από την πρωτοβουλία ΙσSOS αποφασίστηκε οι απονομές να πραγματοποιηθούν την βδομάδα που έρχεται σε ημέρα και ώρα που έγκαιρα θα ανακοινωθεί  και συνδυάζοντας το με μια καλλιτεχνική εκδήλωση. Όμως απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές που ήλθαν από το εξωτερικό , οι οποίοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από το περιβάλλον, την διαδρομή και την οργάνωση και διαβεβαίωσαν από τώρα την συμμετοχή τους στον “3ο ΚόρΙσσο” το 2015.

Παράγοντες της πρωτοβουλίας δήλωσαν ικανοποιημένοι από το γεγονός της κοινωνικής αποδοχής και στήριξης του αγώνα για την διάσωση του Ίσσου: “είναι πολύ καλό που διεξήχθη ο αγώνας με αυτές τις καιρικές συνθήκες. Έτσι αποκτά κύρος, κύρια σε αυτούς που ήλθαν από το εξωτερικό για να συμμετάσχουν και ήταν αρκετοί. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αποδοχή του αγώνα και των προτάσεων μας από την κοινωνία. Αυτή η εκδήλωση στηρίχθηκε από 120 και πλέον φορείς της Κερκυραϊκής κοινωνίας. Αυτό είναι το μήνυμα. Είναι μήνυμα νίκης. Ο Ίσσος και το όλο οικοσύστημα από τον Χαλικούνα την Λίμνη, τα Λαούδια χρειάζεται σε μας και στα παιδιά μας. Και αν προσθέσουμε την Γράβα και το Βυζαντινό κάστρο στο Γαρδίκι, ακόμη και το ποτάμι της Μεσογγής, τότε μιλάμε πως αυτό το κομμάτι της Κερκυραϊκής γης αποκτά ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που δυστυχώς οι πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα δεν το βλέπουν” τόνισε ο Πέρρος Νίκος. Και συνεχίζει:
“Η πρόταση του ΕΣΥΝ και της Πρωτοβουλίας να δημιουργηθεί στην ιδιοκτησία του Δήμου (πρώην κοινότητας Χλομού) στον Ίσσο ένα «διεθνές κέντρο πρωτογενούς πρόληψης» με την συμμετοχή και την βοήθεια του ΚΕΘΕΑ είναι μια λύση που προχωρά και υιοθετείται. Αυτή η πρωτοβουλία θα προσφέρει προστασία στον Ίσσο, σαν ένα μέρος άπειρου φυσικού κάλλους, σαν αρχαιολογικός χώρος. Προστασία στην χλωρίδα και την  πανίδα. Προστασία και ανάδειξη όλου του οικοσυστήματος. Διεκδικώντας έτσι  μεγάλο μέρος από την μερίδα των τουριστών, εντός και εκτός Ελλάδας, που αναζητούν αυτόν τον θεματικό τουρισμό” και έκλεισε με τις ευχαριστίες στους φορείς που συνεισέφεραν στην εκδήλωση: “Τον ΕΕΣ, την ΕΟΔ, την NUTRI CENTER, τους Κερκυραίους  επιχειρηματίες Βασίλη Καλούδη (Lord Travel) και Χάρη Αυθίνο (Κερκυραϊκές Διανομές), την διεύθυνση του SEDIDO Apollo Palace, αλλά και τους δεκάδες επιχειρηματίες που βοήθησαν και στήριξαν υλικά και ηθικά τον 2ο ΚόρΙσσο αγώνα δρόμου. Ο 3οος ΚόρΙσσος πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί”.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.korissos.gr

[!%ARTICLE_MODULE_ID:259:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Δρόμος "Ισθμός - Κόρινθος" - Ακύρωση
Αγώνας δρόμου στην Κορινθία
Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Β. Πηλίου
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνουν την Κυριακή 6 Μαΐου στην Άνω Κερασιά αγώνα δρόμου μνήμης-θυσίας με την ονομασία “11ος Αγώνας Μνήμης Θυσίας Άνω Κερασιά Βόλου”.
4ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου - Χολαργού
25-11-2018: Αγώνες 5 & 10 χλμ. στον Παπάγο – Χολαργό.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο