5ο Sfendami Adventure Experience

11-10-2014: Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθούν στην Σφενδάμη Πιερίας νυχτερινοί αγώνες περιπέτειας (τρέξιμο & ποδηλασία) με την ονομασία Sfendami Adventure Experience.

Share

Για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην Σφενδάμη Πιερίας νυχτερινοί αγώνες περιπέτειας (τρέξιμο & ποδηλασία) με την ονομασία Sfendami Adventure Experience.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Το sfendami adventure experience είναι η φθινοπωρινή αθλητική διοργάνωση ορεινών δράσεων που διοργανώνεται στην Σφενδάμη Πιερίας και επαναλαμβάνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά.
Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν νυκτερινεί αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας 21 χλμ. και παιδικοί αγώνες.
Κέντρο εκδηλώσεων είναι ο λόφος του προφήτη Ηλία που βρίσκεται 2.5 χλμ. έξω από την Σφενδάμη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα από τους δυο αγώνες καθώς οι εκκινήσεις δύνονται με διαφορά 15 λεπτών. Γίνονται και παράλληλες εκδηλώσεις (παιδικοί αγώνες τρεξίματος –ποδήλατου από 4-15 ετών) και διάφορα παιχνίδια. Η διαδρομή είναι κοινή για το ποδήλατο και για το τρέξιμο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν ολοκληρώσει το 12ο έτος.
Αθλητές ηλικίας 12-15 ετών συμμετοχή μόνο με την υποχρεωτική συνοδεία γονέα στον αγώνα.
Αθλητές ηλικίας 15-18 ετών χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.
Χρονικά όρια για όλους τους αγώνες δεν υπάρχουν.
Ο χώρος θα προσφέρεται για αθλητές και θεατές για ελεύθερη κατασκήνωση. Θα λειτουργεί χώρος εστίασης και αναψυχής. Επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν ντουζιέρες με ζεστά νερά και τουαλέτες για τους αθλητές και επισκέπτες.

Τεχνικά στοιχεία διαδρομής: 21 χλμ. από τα οποία τα 9 χλμ. είναι μονοπάτια, στο σύνολο τους είναι ευχάριστα σαν τούνελ και σε κάποια σημεία τεχνικά και οι υπόλοιπες διαδρομές δασικοί και αγροτικοί δρόμοι.

Σταθμοί – τροφοδοσία – υδροδοσία – σημεία έλεγχου
– 1ος 8 χλμ. Τεπόνιτσα –Τσέχου χωράφι υδροδοσία-ισοτονικό
– 2ος σταθμός – αεροπορία 15 χλμ. υδροδοσία τροφοδοσία, ισοτονικό, μπάρα, ξηροί καρποί, σταφίδες.

Σημεία έλεγχου για τους αθλητές θα είναι ο κάθε σταθμός και 2 επιπλέον σημεία στα ενδιάμεσα του αγώνα. αθλητής που δεν παιρνάει από σημείο έλεγχου θα ακυρώνεται.

Η σηματοδότηση θα γίνει με κορδέλες και φωσφορίζοντα ειδικά καρτελάκια. Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται στο λόφο του προφήτη Ηλία. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19+00 για το ποδήλατο και μετά από 15 λεπτά θα ακολουθήσει το τρέξιμο.

Κατηγορίες νικητών: Θα υπάρχουν νικητές και νικήτριες γενικής κατηγορίας για κάθε αγώνα. Απονομές στους 3 πρώτους νικητές γενικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν 3 Σεπτεμβρίου μέσω της σελίδας της διοργάνωσης www.sfendami.gr.
H διοργάνωση θα δεχθεί και ένα ελάχιστο αριθμό αθλητών που δεν έχουν κάνει δήλωση μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής. Oι εγγραφές θα γίνονται έως και 30 λεπτά πριν της εκκινήσεις των αγώνων.

Η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής (chip RFID) 

Το κόστος συμμετοχής για τον κάθε αγώνα είναι 10 € και περιλαμβάνει:
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο, τροφοδοσία υδροδοσία στους αγώνες, και παραδοσιακό γεύμα μετά τον τερματισμό.

Το ποσό συμμετοχής θα καταβληθεί στην γραμματεία στο χώρο των εκδηλώσεων κατά την παραλαβή του αριθμού. Η γραμματεία θα λειτουργήσει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου από τις 15:00 έως τις 18:30.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα βρίσκονται στον αγώνα 20 μέλη της ομάδας διασωστών όπως και ομάδα 30 μελών της διοργάνωσης. Για τη συμμετοχή είναι υποχρεωτική η χρήση φακού για όλους τους αθλητές και κράνος για τους ποδηλάτες

Λόγω του ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί νύχτα, η δυσκολία του είναι μεγαλύτερη και για αυτό σας ζητάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια σας.

Σας περιμένουμε στην Σφενδάμη για νυχτερινές περιπλανήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα»
6-12-2015: Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου διοργανώνεται για άλλη μία φορά ο 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» 22 & 8 χλμ.
«5ος Αχίλλειος Άθλος» Ημιμαραθώνιος Δρόμος
24-9-2017: Για 5η φορά θα διεξαχθεί στα Φάρσαλα αγώνας δρόμου με την ονομασία “Αχίλλειος Άθλος”.
Nυχτερινό τρέξιμο & ποδηλασία
Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας 2o Sfendami Night Trail στη Σφενδάμη Πιερίας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο