Σκούταρης και Ασημάκου νικητές στον Ανδάνειο

Με τη συμμετοχή 126 αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Αυγούστου ο 6ος Ανδάνειος Δρόμος από την Αρκαδική Πύλη στο Διαβολίτσι. Νικητές αναδείχθηκαν ο Νίκος Σκούταρης και η Γιώτη Ασημάκου.

Share

Με τη συμμετοχή 126 αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Αυγούστου ο 6ος Ανδάνειος Δρόμος από την Αρκαδική Πύλη στο Διαβολίτσι.
Την απόσταση των 17 χλμ. τερμάτισε πρώτος ο Νίκος Σκούταρης του ΣΑΠΠΑΖ με 1:00:44 ενώ ακολούθησαν ο Δημήτρης Χόρτης του ΣΔΥ Αθηνών με 1:04:22 και ο Αλάξεης Γεωργούλιας με 1:06:19 στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στις γυναίκες την πρώτη θέση έλαβε η Γιώτα Ασημάκου του ΣΔΥ Μεσσηνίας με 1:18:37.
Μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις ενώ τιμήθηκε και ο ΣΔΥ Αθηνών ως ο σύλλογος με την πολυπληθέστερη συμμετοχή.

Για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα πατήστε εδώ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης (ΣΔΥ Μεσσηνίας):
«Ένας Αγώνας αθλητισμού και πολιτισμού όπου συνδέεται η πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με την έδρα του τέως Δήμου Ανδανίας, ο οποίος έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής  και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας. Ένα κάλεσμα αγώνα του Συλλόγου Ανδανιωτών Καλαμάτας, του αθλητικού συλλόγου Διαβολιτσίου, του συλλόγου γυναικών Ανδανείας και με την υποστήριξη του ΣΔΥ Μεσσηνίας και του Δήμου Οιχαλίας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι φίλοι δρομείς, με ιδιαίτερη συμμετοχή δρομέων από την Αθήνα με τον ΣΔΥΑ, τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τη δραστήρια πρόεδρο του ΣΔΥΑ Ελένη Μπερτσάτου, τον ΣΔΥ Τρίπολης , τους Αρκάδες δρομείς: δείγμα ότι το αεικίνητο κομμάτι των δρομέων δεν στηρίζει μόνο το αγωνιστικό μέρος, αλλά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις όπου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ανταμώνουν στους πραγματικά δύσκολους καιρούς για να δώσουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε».
Ο αγώνας ξεκίνησε από την Αρκαδική πύλη διασχίζοντας την άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα έχοντας έντονο ρυθμό λόγω της κατηφόρας που υπήρχε μέχρι το 7ο χλμ. και μετά μπήκαμε στον παραποτάμιο δρόμο της Μαυροζούμενας. Οι σταθμοί αρκετοί και εφοδιασμένοι με άφθονα νερά, με τους εθελοντές να μας εμψυχώνουν χαρίζοντας μας το χαμόγελό τους, επιβραβεύοντας και παροτρύνοντας την προσπάθεια μας .Φθάνοντας στο τέρμα, οι τερματίσαντες παραλάμβαναν  ένα καλαίσθητο μετάλλιο αντάξιο της ιστορικότητας του αγώνα.
Τιμήθηκε ο ΣΔΥ Αθηνών, για την πολυπληθή συμμετοχή του στον αγώνα και η βραδιά έκλεισε με γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες και στους Εθελοντές, από τους διοργανωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μερούσης νικητής στην... έδρα του
Στο νησί της Χίου έγινε ο φετινός τελικός της σειράς των αγώνων Γύροι των Πόλεων “Μιχάλης Κούσης” που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ. Νικητής του τελευταίου αγώνα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης που επικράτησε εύκολα στο νησί από όπου και καταγεται. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα ενώ αρκετές ήταν οι συμμετοχές σε όλους τους αγώνες του προγράμματος αφού ξεπέρασαν τις 700.
14ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
Ανακοίνωση ημερομηνίας των αγώνων
Take Action
Η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Jeanne d’ Arc” αναλαμβάνει δράση στηρίζοντας το έργο της ACTIONAID
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο