Αγώνας Δρόμου «Από Φάρο σε… Φάρο»

Τελευταία νέα και το πρόγραμμα του αγώνα

Share

Το Πολεμικό Ναυτικό διοργανώνει το Σάββατο 12 Ιουλίου αγώνα δρόμου 24 χλμ. με την ονομασία «Από Φάρο σε Φάρο». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Το φως που προειδοποιεί τα πλοία για κινδύνους αλλά και ασφαλείς πορείες αποτελεί τον οδηγό των ναυτικών.
Ο φάρος είναι το φωτεινό σημείο στο σκοτάδι, σύμβολο της ναυτικής ιστορίας της πατρίδας μας με το πολύ μεγάλο μήκος των ακτών της.
Ο φάρος αποτελεί σύμβολο πνευματικό, σύμβολο ηθικό, σύμβουλο ασφάλειας για κάθε άνθρωπο. Καθένας μας έχει τουλάχιστον ένα προσωπικό φάρο σύμβολο μέσα του που φωτίζει τα εμπόδια της ζωής του και δίνει ασφαλείς οδηγίες και μηνύματα για να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες.

Στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πατρίδας μας και προβολής του Φαρικού Δικτύου του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνδυασμό με την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, το Πολεμικό Ναυτικό διοργανώνει νυχτερινό αγώνα δρόμου με την ονομασία «Από Φάρο σε… Φάρο» απόστασης 24 χλμ. και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουλίου.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στο λιμάνι της Ναυπάκτου στις 21:00 ενώ ο τερματισμός θα γίνει στον Φάρο στο Δρέπανο. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλούνται να συγκεντρωθούν στο Φάρο στο Δρέπανο για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους και στην συνέχεια  να επιβιβαστούν στα λεωφορεία της διοργάνωσης όπου θα τους μεταφέρουν στην εκκίνηση του αγώνα».

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων που θα έρθουν από τη Ναύπακτο, θα υπάρχει λεωφορείο από το Δρέπανο προς τη Ναύπακτο μετά το τέλος του αγώνα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

Οι συμμετοχές έχουν κλείσει αλλά θα υπάρχει δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό εγγραφών πριν από την εκκίνηση του αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Σάββατο  12  Ιουλίου
17:00 – 19:00   Υποδοχή Αθλητών και Παράδοση Πακέτων Συμμετοχής στο Δρέπανο.
19:00: Αναχώρηση Λεωφορείων με προορισμό την εκκίνηση του αγώνα.
21:00  Εκκίνηση Αγώνα από την Ναύπακτο
23:30  Απονομές

Παροχές αγώνα
– Chip χρονομέτρησης και νούμερο για κάθε συμμετέχοντα.
– Φακός κεφαλής και αντανακλαστικό περιβραχιόνιο για κάθε συμμετέχοντα. Όσοι αθλητές θέλουν μπορούν να φέρουν ίδια μέσα.
– Θα υπάρχουν έξι σταθμοί υδροδοσίας με νερά και σε δύο από αυτούς θα έχει και ισοτονικά.
– Στον τερματισμό του αγώνα σάντουιτς, χυμό, μπανάνα και νερό για κάθε συμμετέχοντα.
– Επίσης στον τερματισμό του αγώνα θα υπάρχει DJ στην παραλία και δυνατότητα νυχτερινής βουτιάς και ξεπλύματος με πόσιμο νερό με ντουζιέρες και 9 χημικές τουαλέτες. 
– Στην εκκίνηση του αγώνα θα μπορεί να γίνει χρήση των δημοτικών τουαλετών Ναυπάκτου με ιδιαίτερη μέριμνα του Δήμου Ναυπάκτου.
– Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο πίσω από τον τελευταίο αθλητή και άλλα πέντε (5) ασθενοφόρα σε δίλεπτη ετοιμότητα από Πάτρα.
– Θα υπάρχει υποστήριξη των αθλητών από τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Πατρών με τέσσερις (4) ποδηλάτες.
– Για την πληρέστερη παρακολούθηση των αθλητών θα υπάρχει η υποστήριξη από πέντε μοτοσικλετιστές και δύο αυτοκινητιστές ραδιοερασιτέχνες από την ομάδα ραδιοερασιτεχνών Πατρών.
– Για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει η συνδρομή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.helleniclighthouserun.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kavala Trail Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
1o Mother's Day Run
10-5-2015: Έναν ιδιαίτερο αγώνα διοργανώνουν η Marathon Team Greece by Maria Polyzou σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για να γιορτάσουν την ημέρα της μητέρας την Κυριακή 10 Μαΐου.
21ος Αγώνας Υγείας Βόλου
17-5-2014: Βολιώτικο χρώμα είχε το βάθρο του 21ου Αγώνα Υγείας Βόλου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαΐου με αθλητές της Μαγνησιακής πρωτεύουσας να καταλαμβάνουν τις 4 από τις 6 θέσεις του βάθρου σε άντρες και γυναίκες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο