Καραϊσκάκειος Δρόμος 2014

28-6-2014: O ΠΣ Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Τ. Κοινότητα Μαυρομματίου και ο Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –ΝΕΟΤΗΤΑ Δήμου Μουζακίου διοργανώνουν τον «Καραϊσκάκειος Δρόμος 2014» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 47ης Διεθνής Γιορτής Πολιτισμού.

Share

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» Τ. Κοινότητα Μαυρομματίου και υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –ΝΕΟΤΗΤΑ Δήμου Μουζακίου διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου «Καραϊσκάκειος Δρόμος 2014» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 47ης Διεθνής Γιορτής Πολιτισμού.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του Ήρωα του 21 Γ. Καραϊσκάκη σε Νομαρχιακό επίπεδο και για επτά ημέρες γίνονται υπό την Αιγίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του. Μέσα σε αυτές ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας  οργανώνουν  και τον ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ  υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου. Ο αγώνας φέτος θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουνίου σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών και αθλητριών. [Στη πρώτη κατηγορία θα συμμετάσχουν δρομείς από 17 μέχρι και 29 ετών –γεννηθέντες το 1985. Και από εκεί και πάνω οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανά  πενταετία ]. Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν εκείνη τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετασχόντων. Κύπελλα θα δοθούν στον  πρώτο   κάθε κατηγορίας και στους τρεις πρώτους  της γενικής κατάταξης οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις υπόλοιπες τυχόν βραβεύσεις. Επίσης εάν ο αριθμός των συμμετασχόντων σε μία κατηγορία δεν υπερβαίνει τους τρείς αθλητές δεν θα δημιουργείται κατηγορία. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας , και ο τερματισμός στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον επιβλητικό  έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Σε κάθε 4 χιλ. περίπου θα υπάρχει σταθμός με κρύο εμφιαλωμένο νερό. Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια ,και δίπλωμα συμμετοχής. Μετά τον τερματισμό των αθλητών θα ακολουθήσει φαντασμαγορικό θέαμα με παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από τo εξωτερικό και τα χορευτικά τμήματα του Μαυρομματίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα τηλ. 2445097571 κιν.6977947689 κ. Δημ. Γιώτη και 6984993437 κ. Βησσαρίων Ζησόπουλο.

(Οι Δρομείς πρέπει να είναι στο σημείο τερματισμού [όσοι θέλουν] στο Μαυρομμάτι  δύο ώρες πριν την εκκίνηση. Όσοι αθλητές ευνοούνται μπορούν να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης [Κεντρική πλατεία Καρδίτσας ] μία ώρα πριν την εκκίνηση. Η μεταφορά τους στην Καρδίτσα από την πλατεία του Μαυρομματίου θα γίνει όπως πάντα από τους διοργανωτές με Λεωφορείο)».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ώρα 6:30 μ.μ. Εκκίνηση αθλητών από την κεντρική πλατεία Καρδίτσας
Ώρα 7:30 μ.μ. Προσέλευση επισήμων
Ώρα 8μ.μ. τερματισμός των αθλητών του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ [παίρνουν μέρος αθλητές απ’ όλη τη χώρα]
Ώρα 8.10 μ.μ. Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων  στους Αθλητές
Ώρα 8.30 μ.μ. Χαιρετισμοί  επισήμων
Ώρα 9.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικές ομάδες της Ελλάδας και  του εξωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Πάρνηθα
Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 3oς αγώνας της σειράς Πάρνηθα Adventure Cup στην Πάρνηθα. Πρόκειται για νυχτερινό αγώνα 23 χλμ. που διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Αχαρνών και απευθύνεται στους φίλους του ορεινού τρεξίματος. H σειρά αποτελείται από πέντε αγώνες και έχει βασικό σκοπό, να διαδώσει την ορεινή ποδηλασία, το ορεινό τρέξιμο και τον προσανατολισμό.
3ος Λαΐκός Αγώνας Ορεινού Δρόμου "Μονοπάτι Αρκάδρων Ποιμένων"
Δοκιμασία αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου. Εκκίνηση στις 10:30 από το Βαλτεσινίκο και τερματισμός στο ίδιο σημείο. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και το ποσό των 10Ε που θα καταβάλλουν οι συμμετέχοντες θα διατεθεί προς ενίσχυση του συλλόγου “Φλόγα”.
Αγώνας έξω από το Κιλκίς
Αγώνας δρόμου και ποδηλάτου θα γίνει την Κυριακή 11 Μαρτίου στο χωριό Βάθη έξω από το Κιλκίς. Δείτε τις λεπτομέρειες του αγώνα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο