2ος Αγώνας Δρόμου «Κλεωναίος Αγών»

5-7-2014: Ο Δήμος Νεμέας και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίων Κεωνών «Ο Φωκάς» διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. ‘2ος Αγώνας Δρόμου «Κλεωναίος Αγών»”.

Share

Ο Δήμος Νεμέας και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίων Κεωνών «Ο Φωκάς» διοργανώνουν το Σάββατο 5 Ιουλίου αγώνα δρόμου με την ονομασία: 2ος Αγώνας Δρόμου «Κλεωναίος Αγών» απόστασης 8 χλμ. στις Κλεωνές Κορινθίας.

Aκολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ημερομηνία: Σάββατο 5-7-2014
Τόπος: Αρχαίες Κλεωνές, Δήμου Νεμέας, Νομού Κορινθίας
Ώρα εκκίνησης: 18:30 παιδικός αγώνας (1500 μέτρα), 19:00 Κλεωναίος  αγώνας (8000 μέτρα)

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίων Κλεωνών σε συνδιοργάνωση  με το Δήμο Νεμέας, διοργανώνουμε στις 5 Ιουλίου 2014  τον 2ο Κλεωναίο Αγώνα.
Στις 6:30 μμ θα ξεκινήσει ο παιδικός αγώνας των 1500 περίπου μέτρων από την κεντρική πλατεία και αφού διασχίσει μέρος του χωριού, θα καταλήξει και πάλι στην πλατεία. Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων, όπου και θα βραβευτούν ξεχωριστά.

Ο αγώνας των 8000 περίπου μέτρων  θα ξεκινήσει στις 7:00, και αυτός από την κεντρική πλατεία. Οι αθλητές θα τρέξουν 4 περίπου  χιλιόμετρα κατηφόρας, στη συνέχεια 300 μέτρα ανηφόρα. Ο δρόμος συνεχίζει βατός, περιμετρικά του εξωτερικού τείχους των Αρχαίων Κλεωνών  ως το Ναό του Ηρακλή, όπου οι αθλητές θα τον περάσουν  και αυτόν περιμετρικά. (Πρόκειται για ένα μικρό τετράστυλο ναό που ανεγέρθηκε στο πρώτο μισό του 2ου αι. π.Χ. Είναι ο  μοναδικός αρχαίος ναός του είδους του, στον κόσμο, που έχει αποκαλυφθεί.)

Ο καταπράσινος αυτή την στιγμή τόπος  των Αρχαίων Κλεωνών  θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να τον διασχίσουν και να μυρίσουν όλα τα αρώματα των φυτών, να μπουν ανάμεσα από τα αμπέλια, τις σταφίδες  και τα ελιές αλλά και να νιώσουν το «άγγιγμα» των αρχαίων Κλεωνιτών καθώς μέρος της διαδρομής είναι δίπλα σε αρχαιότητες.
Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει η κατάλληλη σήμανση, σταθμοί με νερό, εθελοντές έτοιμοι για κάθε βοήθεια ή οδηγία και βέβαια ιατρική κάλυψη.
Το τελευταίο περίπου 1.5 χιλιόμετρο οι αθλητές επανέρχονται στον κεντρικό  δρόμο του χωριού για να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία  ώστε να παραλάβουν το μετάλλιό τους, το αναμνηστικό τους δίπλωμα και μια τσάντα με τοπικά προϊόντα. 
 
Η βραδιά θα συνεχιστεί με την απονομή των αναμνηστικών για τους 3 πρώτους νικητές  ανά κατηγορία (κορίτσια, αγόρια, γυναίκες, άντρες). Δε θα υπάρχουν επιμέρους κατηγορίες στον αγώνα. Θα προσφερθούν τοπικά φαγητά στους  συμμετέχοντες και θα ακολουθήσεις μικρό γλέντι με ζωντανή μουσική. 

Όλοι οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και για κάθε τυχόν τραυματισμό τους, που ενδεχομένως θα τους συμβεί η διοργάνωση δεν ευθύνεται και παραιτούνται από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης. Επίσης θα πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να έχουν λάβει την άδεια ότι μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνα τρεξίματος.

Αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τον αγώνα στα τηλέφωνα: 27460 31486 και 6942404806 Μαρία Πιπίλου.
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής και στείλτε στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ο Kilkis Trail - 4ο Kilkis Run - Δρόμος του Σπηλαίου
22-9-2019: Ορεινοί αγώνες στο Κιλκίς
Με στόχο την ίδρυση του Μητροπολιτικού Πάρκου
Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων (Αττικής) Ευκλής διοργανώνει υπό την αιγίδα του ΑΟ Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, του ΚΑΠΠ τομέα αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας και της ΕΟΛΣΜΑ-Υ αγώνα δρόμου με την ονομασία “1ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος” απόστασης 21 χλμ., αγώνα δρόμου 10,5 χλμ. αλλά και αγώνα 2 χλμ. για παιδιά την Κυριακή 8 Απριλίου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο