1ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου «Δημήτριος Βικέλας»

8-6-2014: Την Κυριακή 8 Ιουνίου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και οι Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου και παράλληλους αγώνες 5 χλμ. με την ονομασία 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σύρου «Δημήτριος Βικέλας».

Share

Την Κυριακή 8 Ιουνίου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και οι Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου και παράλληλους αγώνες 5 χλμ. με την ονομασία 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σύρου «Δημήτριος Βικέλας».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιγαίου, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και οι Δρομείς Σύρου, συνδιοργανώνουν Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου και παράλληλους αγώνες, 5.000 μέτρων ανδρών/γυναικών, 5000 μέτρων δυναμικού βαδίσματος και 1000μέτρων για παιδιά, την Κυριακή της Πεντηκοστής, στις 8 Ιουνίου 2014 ,στην Σύρο.
Φιλοδοξία μας είναι ο αγώνας αυτός να επαναλαμβάνεται, στην γενέτειρα του Δημητρίου Βικέλα, κατ’ έτος, την ίδια ημέρα, την Κυριακή της Πεντηκοστής και να καθιερωθεί πλέον ως o «Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σύρου- Δημήτριος Βικέλας-Κυριακή της Πεντηκοστής».

Ο αγώνας του ημιμαραθωνίου θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
 
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Σύρου «Δημήτριος Βικέλας », 21.1 χλμ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή,  08 Ιουνίου 2014
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ερμούπολη Σύρου
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Ώρα 17:30, η εκκίνηση θα δοθεί από την οικία γέννησης του Δημήτριου Βικέλα, πλατεία θεάτρου «Απόλλων» Σύρου.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική πλατεία Ερμούπολης
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: 3 ώρες
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί επί δημοσίας οδού, η οποία είναι εξ΄ ολοκλήρου     ασφαλτοστρωμένη.

Παράλληλα με τον αγώνα ημιμαραθωνίου δρόμου, θα διεξαχθούν και οι παρακάτω αγώνες δρόμου:

Αγώνας Δρόμου για παιδιά 1.000 μέτρων
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης. Ώρα εκκίνησης: 17:50
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης

Αγώνας Δρόμου 5.000 μέτρων Ανδρών/Γυναικών
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης. Ώρα εκκίνησης:  17:40
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ : 1 ώρα

Δυναμικό βάδισμα 5.000 μέτρων Ανδρών/Γυναικών
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης. Ώρα εκκίνησης:  17:15
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ : 1 ½  ώρα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.syrosrunners.gr

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α) Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος, ο αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων και ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και άνω.
Β) Η συμμετοχή παιδιών στον «Αγώνα Δρόμου για παιδιά 1.000 μέτρων» είναι δυνατή  αφού προσκομίσουν στην γραμματεία των αγώνων, κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα η οποία θα επιτρέπει την συμμετοχή. Υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης θα είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syrosrunners.gr.
Κάθε αθλητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ σε ένα αγώνισμα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές/τριες, (ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες).
– Στους 3 πρώτους νικητές/τριες, ανά κατηγορία, θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα. Οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν μόνο μία φορά.
– Σε όλους τους αθλητές/τριες που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.
 
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
1. μικρότερος/η των 35 ετών, Ανδρών & Γυναικών
2. από 35-49 ετών,  Ανδρών & Γυναικών
3. από 50 ετών και άνω, Ανδρών & Γυναικών
 
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.syrosrunners.gr,  μέχρι τη Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, μέχρι και μία (1) ώρα πριν από την εκκίνηση, στην γραμματεία των αγώνων, που θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Ερμούπολης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής σε κανέναν από τους αγώνες

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ασθενοφόρο με ιατρικό και  νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται στην αφετηρία, στην διαδρομή και στον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέμα  υγείας  πού θα  οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες/ουσες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/ τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατίθενται στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου εμφιαλωμένα νερά σε 5 σταθμούς: στο 4.5ο , 8ο, 10.5ο, 13ο & 16.5ο χλμ. και ισοτονικά ποτά σε 2 σταθμούς: στο 8ο  και 13ο  χιλιόμετρο.
Στον τερματισμό θα διατίθενται εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες και χυμοί για τους συμμετέχοντες όλων των δρόμων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Ημιμαραθωνίου και των 5.000 μέτρων  καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα υπάρχουν για τον Ημιμαραθώνιο στην εκκίνηση, στο 10.5  χλμ και στον τερματισμό και για τον αγώνα Δρόμου 5.000μ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.
Στο αγώνα δρόμου 1.000μ. και στον αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος δεν θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Αποτελέσματα
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.syrosrunners.gr, αμέσως μετά από την λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει ένσταση εντός 2 ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός 3 εργασίμων ημερών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την παραμονή του αγώνα, 17:00 – 21:00  στην κεντρική πλατεία Ερμούπολης καθώς και την ημέρα των αγώνων μέχρι μισή ώρα πριν από τις εκκινήσεις. Για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να κατατεθεί από τον κηδεμόνα τους υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.
Οι αθλητές των θα πρέπει να βρίσκονται  στην αφετηρία τουλάχιστον 15 λεπτά πριν  από την έναρξη των αγώνων τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο: 6939242433 και μέσῳ e-mail: [email protected]. Επίσης στην ιστοσελίδα www.syrosrunners.gr

Σημείωση:
1. Η Αγωνόδικος Επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει το αγωνιστικό και ωρολόγιο πρόγραμμα, ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες, με δική τους ευθύνη, οφείλουν να ενημερωθούν για τις όποιες πιθανές αλλαγές του προγράμματος.
2. Για ό,τι άλλο δεν αναφέρεται στην παρούσα προκήρυξη, την απόλυτη αρμοδιότητα για διευκρινίσεις και αποφάσεις, έχει η Οργανωτική και Αγωνόδικος Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού 2017
23-9-2017: Για 11η συνεχή χρονιά ο αγώνας δρόμου “Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού”
73ος Βενιζέλειος Δρόμος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
8ος Δρόμος της Σεμπρεβίβας
30-10-2016: Για μια ακόμη χρονιά στα όμορφα Κύθηρα διοργανώνεται αγώνας με την ονομασία “8ος Δρόμος της Σεμπρεβίβας”
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο