Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας

1-6-2014: Μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση η επιτροπή του ορεινού αγώνα “Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας” αποφάσισε φέτος θα διεξαχθούν δύο αγώνες 17 & 40 χλμ.

Share

Μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση η επιτροπή του ορεινού αγώνα “Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας” αποφάσισε φέτος θα διεξαχθούν δύο αγώνες.
 
Ο πρώτος είναι ο μικρός αγώνας μήκους 17χλμ. και 900μ. υψομετρικής διαφοράς χωρίς μεγάλες τεχνικές δυσκολίες που απευθύνεται και σε καινούριους αθλητές βουνού.
Ακολουθεί ο μεγάλος αγώνας που αναβαθμίζεται φέτος φτάνοντας τα 40 χλμ. με 2.600μ. υψομετρικής διαφοράς.
Σε σχέση με τον περσινό αγώνα η αλλαγή πραγματοποιείται στα πρώτα 4 χλμ., κάνοντας αρχικά πιο ομαλό το πρώτο κατηφορικό τμήμα 2χλμ. Αφού διασχίσουμε για 6 χλμ. λιβάδια και δάσος κωνοφόρων, συναντάμε την περσινή διαδρομή στο 4,2χλμ. που γίνεται πλέον το 8,2χλμ. και ανηφορίζοντας μας οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου.
 
Με αυτή την αλλαγή η διοργάνωση αφαιρεί το ασφάλτινο τμήμα μεταξύ 3ου και 4ου χλμ. αυξάνοντας το μονοπάτι.
Παράλληλα με αυτή την αλλαγή ο αγώνας δίνει έναν βαθμό για το UTMB.
 
Ο αγώνας “Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας” θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Ιουνίου με τις εγγραφές να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα www.metsovorace.gr όπου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέχοντας σε αθλητικές διαδρομές
H Ομάδα Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Αντοχής Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α) και την υποστήριξη του ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ, ανακοινώνει τη διοργάνωση αγώνα δρόμου 10 Μιλίων (16,1 Κm) και Εναλλακτική Διαδρομή (6Κm) στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 2013.
Τα Ιωάννινα έτρεξαν!
Δρομείς γέμισε η πόλη των Ιωαννίνων στο πλαίσιο του Run Greece του αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της ομώνυμης σειράς λαϊκών αγώνων δρόμου που έχει θεσπίσει εδώ και λίγο καιρό ο ΣΕΓΑΣ. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.000 και στα δύο αγωνίσματα των 5 και 10 χλμ. Συγκεκριμένα στη μικρότερη απόσταση, αυτή των 5 χλμ. τερμάτισαν 675 δρομείς, ενώ στα 10 χλμ. συνολικά 403 δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού. Δείτε τα αποτελέσματα.
Dirfys Marathon
19-7-2015: Την Κυριακή 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Δίρφυ ο ορεινός αγώνας Dirfys Marathon. H διοργάνωση περιλαμβάνει δύο αποστάσεις, 13 χλμ. και 29 χλμ.
Back to Top