Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας

1-6-2014: Μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση η επιτροπή του ορεινού αγώνα “Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας” αποφάσισε φέτος θα διεξαχθούν δύο αγώνες 17 & 40 χλμ.

Share

Μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση η επιτροπή του ορεινού αγώνα “Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας” αποφάσισε φέτος θα διεξαχθούν δύο αγώνες.
 
Ο πρώτος είναι ο μικρός αγώνας μήκους 17χλμ. και 900μ. υψομετρικής διαφοράς χωρίς μεγάλες τεχνικές δυσκολίες που απευθύνεται και σε καινούριους αθλητές βουνού.
Ακολουθεί ο μεγάλος αγώνας που αναβαθμίζεται φέτος φτάνοντας τα 40 χλμ. με 2.600μ. υψομετρικής διαφοράς.
Σε σχέση με τον περσινό αγώνα η αλλαγή πραγματοποιείται στα πρώτα 4 χλμ., κάνοντας αρχικά πιο ομαλό το πρώτο κατηφορικό τμήμα 2χλμ. Αφού διασχίσουμε για 6 χλμ. λιβάδια και δάσος κωνοφόρων, συναντάμε την περσινή διαδρομή στο 4,2χλμ. που γίνεται πλέον το 8,2χλμ. και ανηφορίζοντας μας οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου.
 
Με αυτή την αλλαγή η διοργάνωση αφαιρεί το ασφάλτινο τμήμα μεταξύ 3ου και 4ου χλμ. αυξάνοντας το μονοπάτι.
Παράλληλα με αυτή την αλλαγή ο αγώνας δίνει έναν βαθμό για το UTMB.
 
Ο αγώνας “Τρέχοντας στα χνάρια της αρκούδας” θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Ιουνίου με τις εγγραφές να γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα www.metsovorace.gr όπου μπορείτε να βρείτε και περισσότερες πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2η Ευριπίδεια Διαδρομή
2-4-2017: Αγώνες 5 & 10 χλμ. και σκυταλοδρομίας στη Μύκονο.
2ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης
17-9-2017: Ορειβατικός αγώνας στην Κοινότητα Τσαριτσάνης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο