Ένα αθλητικό διήμερο στη Σφενδάμη

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου ο αγώνας περιπέτειας Sfendami Adventure Experience στη Σφενδάμη. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Share

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου ο αγώνας περιπέτειας Sfendami Adventure Experience στη Σφενδάμη.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

“Έπεσε η αυλαία για το SfendamiAdventureExperience με 121 αθλητές να συμμετέχουν στους αγώνες του διημέρου.

O 1oς αγώνας eliminatorrace στην Ελλάδα πέρασε στην ιστορία με θεαματικές εντυπώσεις για αθλητές και θεατές. Η διαδρομή των 270 μέτρων αποδείχτηκε πολύ αγωνιστική με ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου. Ούτε και εμείς ως διοργάνωση περιμέναμε τέτοιο ανταγωνισμό και θέαμα από τους συμμετέχοντες. Τα προκριματικά κατέληξαν στον τελικό των τελικών με την συμμετοχή του Γιωργάκη Σπύρο (spin), τον βαλκανιονίκη Βροχίδη Αλέξανδρο (SMFTEAM) και τον Αδαμίδη Τάσο (ποδηλατομάνια).
O τελικός ήταν υψηλού επιπέδου που κρίθηκε στο νήμα του τερματισμού με νικητή τον Γεωργάκη Σπύρο, 2ο τον Βροχίδη και 3ο τον Αδαμίδη.
Τις απογευματινές ώρες πάνω στον λόφο την σκυτάλη την πήραν οι λιλιπούτιοι αθλητές ηλικία 4-12 ετών αφήνοντας εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον.
Με την δύση του ήλιου, το σκοτάδι να έχει απλωθεί επάνω στον λόφο μέσα στο δάσος 66 τολμηροί αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση του νυκτερινού αγώνα. Στιγμές μοναδικές με τους ποδηλάτες και τους δρομείς να παίζουν μέσα στα τούνελ της Σφενδαμης, αποκομίζοντας συναισθήματα που μόνο η νύκτα μπορεί να δώσει.
Ο Βροχίδης Αλέξανδρος SMFTEAM δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πέρασε πρώτος την αψίδα τερματισμού ακολουθούμενος από τον Σπυρίδη Γιάννη και τον Πετρούτσο Αλέξανδρο (montisordo).
Στον νυκτερινό αγώνα ορεινού τρεξίματος νικητής αναδέχθηκε ο Παπαθανασίου Αστέριος ακολουθούμενος από τον Μπισδρέμη Κωνσταντίνο και 3ο τον Αλεξανδρίδη Νικόλαο.
Στις γυναίκες νικήτρια η Ιφιγένεια Σαράντη (Συλ. Μαραθ. Σερρών) ακολουθούμενη από την Άννα Γκούτνα και 3η την Καλαϊτζή Μαρία (ΣΔΥ Θεσσαλονίκης).
Το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε του φίλους της περιπέτειας να ετοιμάζονται για τον 2ο αγώνα endurorace. Οι 3 ειδικές διαδρομές που στο σύνολο τους είναι όλες μονοπάτια έδωσαν υψηλό ανταγωνισμό με διαφορές δευτερολέπτων για τους νικητές.
Η επιστροφή του Συμελίδη Κώστα χίλια δένδρα στους αγώνες έδωσε υψηλό ανταγωνισμό κατακτώντας την 1η θέση, με 2ο τον 15 χρόνο Σταμούλη Γιώργο (SMFTEAM) και 3ο τον Γεωργάκη Σπύρο (spin).
Οι 131 αθλητές που βρέθηκαν στον λόφο προφήτη Ηλία το διήμερο, έδωσε την δυνατότητα σε όλους να ζήσουν εμπειρίες και συναισθήματα από τους 3 διαφορετικούς αγώνες.
Παρόν και η εταιρία Shimano αναλαμβάνοντας την τεχνική υποστήριξη του διημέρου παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους αγωνιζόμενους αθλητές Την ασφάλεια του διημέρου και επικοινωνίες , ανέλαβαν δράση οι Σαμαρείτες του τμήματος Κατερίνης του Ερυθρού Σταυρού με αρχηγό τον Κατιρτζή Δημήτρη και 30 μέλη.
Αντιμετωπίσθηκαν περιστατικά ατυχημάτων και μια διακομιδή στο νοσοκομείο Κατερίνης με διάσειση σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ που η εξέλιξη του είναι θετική.
Αποδεικνύεται το πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά τους για τέτοιες εκδηλώσεις.
Ευχαριστήρια αναφορά στους χορηγούς του διημέρου εταιρία IDEAL ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ,
Στην εταιρία KOVANISSPOR που έντυσε με την επίσημη φανέλα του φεστιβάλ (SMF) τους νικητές τους διημέρου, τις εταιρείες KOVANIS, ΤΡΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (πρατήριο υγρών καύσιμων), το κέντρο ανακύκλωσης Μητσιάκας και τέλος τους φίλους του SMF Φωτιάδη Γιώργο και Λαχανίδη Παναγιώτη για την φωτογραφική κάλυψη και το Πιερία TV για την κάλυψη Βίντεο.
Η κλήρωση που έγινε στο διήμερο για ποδήλατο intealhilmaster βρήκε τυχερό τον Λάμπρου Νίκο κάτοικο Κατερίνης με το Νο 33 ο οποίος βρέθηκε στον λόφο το απόγευμα του Σαββάτου για την συμμετοχή του γιου του στους παιδικούς αγώνες.
Επειδή σε μια διοργάνωση δεν είναι όλα ρόδινα , υπήρξαν και προβλήματα όπως στον αγώνα enduro στην μεταφορά των ποδηλάτων σε μια συνδετική διαδρομή ,έχουν επισημανθεί για περαιτέρω βελτίωση
Αφήνουμε τελευταίους τους φίλους και εθελοντές του διημέρου που στήριξαν την διοργάνωση ο καθένας από την θέση του. Ονόματα όπως Δήμητρα, Ζωή, Φώτης, Δόμνα, Παναγιώτης, Αντώνης, Γιώργος, Ελσα, Χρήστος κ.α είναι ταυτισμένα πλέον με της διοργανώσεις μας και μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και τα αποτελέσματα του αγώνα πατήστε εδώ.
 
Το επόμενο διήμερο θα ακολουθήσει καθαρισμός όλων των διαδρομών από την διοργάνωση για να αφήσουμε το δάσος ήσυχο από την παρουσία μας.
Tώρα πλέον εργαζόμαστε για το 8ο SMF που θα γίνει 26-27 Απριλίου και με την θέση που έχει πάρει πλέον στο καλεντάρι της UCI (παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας ) μας υποχρεώνει να εργαστούμε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε αλλά και να αποδείξουμε σαν Ελλάδα ότι και εμείς μπορούμε να σταθούμε σε ανάλογες διοργανώσεις αντίστοιχες ευρωπαϊκών και όχι μόνο
Σε αυτήν την προσπάθεια είσαστε όλοι πολύτιμοι και η διοργάνωση είναι ανοικτή σε προτάσεις, ιδέες, για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από τη διοργάνωση

ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Vertical Endurance Run της σειράς alpamayoPRO Trail Project
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 2ο αγώνα της σειράς alpamayoPRO Trail Project, με την ονομασία Vertical Endurance Run, έναν πρωτότυπο αγώνα κάθετης ανάβασης που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στην Πάρνηθα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
5ος Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. - 6 χλμ. Λίμνης Μπελέτσι
16-9-2018: Αγώνες 10 & 6 χλμ. στη Βαρυμπόμπη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο