Αγώνας στους Δελφούς

1η Δεκεμβρίου 2013 επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά, μετά τη περσινή επιτυχημένη διοργάνωση ο αγώνας ορεινού δρόμου ‘’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’.

Share

Στα χνάρια του Δευκαλίωνα
Την 1η Δεκεμβρίου 2013 επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά, μετά τη περσινή επιτυχημένη διοργάνωση ο αγώνας ορεινού δρόμου ‘’Στα χνάρια του Δευκαλίωνα’’. Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδιάζει τον αθλητισμό ,το μύθο (Δευκαλίων),την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στους Δελφούς ενώ θα υπάρχουν δύο διαδρομές ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητες και την προπονητική τους κατάσταση. Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 26 χλμ με υψομετρική διαφορά 1200 μέτρα. Η μικρή διαδρομή έχει μήκος 8 χλμ με υψομετρική 550 μέτρα. Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν περιέχουν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης.

Το μέγιστό υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο του Λιβαδίου Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα σας συνεπάρουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν απο το site deukaliwn.weebly.com απο οπου μπορείτε να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση και τη δήλωση συμμετοχής και θα αποσταλούν στο email: [email protected]. Περαιτέρω πληροφορίες στο Facebook ( Στα χνάρια του Δευκαλίωνα) ή στο deukaliwn.weebly.com . Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει στο Ξενοδοχείο Ηνίοχος όπου θα βρίσκεται η γραμματεία του αγώνα.

Ώρες λειτουργίας της γραμματείας το Σάββατο 18:00 έως 20:00 και το πρωί της Κυριακής από 08:00 έως 09:30. Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, Ανδρών (18-40), Βετεράνων Ανδρών (41+) και Γυναικών (18+). Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ κάθε αθλητής με έγκυρο τερματισμό θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή, στα 10 ευρώ για τη μικρή. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υποστήριξη, τροφοδοσία και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό. Ειδικές τιμές, προσφορά των ξενοδοχείων της περιοχής, θα γίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους που επιθυμούν να έρθουν από το Σάββατο ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο όπου η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες:
Γιάννης Παπαθανασίου
Τηλ.: 2265083101  – 6944396196
Μαρίνα Χασιώτη
Τηλ:6939209980

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Retzakas Trail Run 2023
Ορεινοί αγώνες στην Κρήτη
3ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιβαδειάς 2015
27-9-2015: Ο ΑΚΟ Λιβαδειάς διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων αγώνα δρόμου με την επωνυμία: 3ος Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιβαδειάς 2015.
Χαμόδρακας και Πουλουπάτη νικητές στου Ζωγράφου
Με τη συμμετοχή περίπου 500 αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου “Γύρος Πανεπιστημιούπολης – Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου” με νικητές τον Γιάννη Χαμόδρακα και την Μαρία Πουλουπάτη. Δείτε τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο