Το… άρμα της Πάρνηθας

αγώνας «Άρμα» Πάρνηθας έχει πλέον καθιερωθεί και κατέχει επάξια μια σημαντική θέση σε ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα. Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες.

Share

6ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας

Ο αγώνας  «Άρμα» Πάρνηθας έχει πλέον καθιερωθεί και κατέχει επάξια μια σημαντική θέση σε ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα

– Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα

– Η καθιερωμένη διαδρομή, είναι μήκους 17 χλμ. και 900 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς, και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή (ρέμα Γιαννούλας, πηγή Ταμίλθι, πηγές αρχαίας Φυλής) και σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.

Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος/η, αθλητής ή μη, με καλή φυσική κατάσταση (ηλικίες 16 έως 65 χρόνων). Οι ανήλικοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Οι δρομείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την δυσκολία της διαδρομής στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής οι οποίοι από τους σταθμούς τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια της διαδρομής, εφοδιάζουν τους δρομείς με νερό και χυμούς. Ο κανονισμός του αγώνα, οι όροι συμμετοχής, η δήλωση συμμετοχής και λοιπές πληροφορίες, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής: www.eposfilis.gr

Πληροφορίες αγώνα 

Εκκίνηση και τερματισμός: Πηγές Αρχαίας ΦυλήςΔυτ.Πάρνηθας (κοντά στο αρχαίο Φρούριο Φυλής, 9ο χλμ. επαρχιακής οδού Φυλής – Δερβενοχωρίων)

Ώρα εκκίνησης: 09:30.

Υπεύθυνος Αγώνα: Γιώργος Στεριώτης, τηλ. 6977775599

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977775599και 6981005747

Αποστολή αιτήσεων: Fax: 210 2412099 / [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από 13/9/2013έως και Πέμπτη 10/10/2013και ώρα20:00

Κόστος συμμετοχής για έξοδα χρονομέτρησης κλπ.: 8 ευρώ

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής διευκολύνει την οργανωτική επιτροπή

Διοργανωτές: Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής –  Ν.Π.Δ.Δ.Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Πάρνηθα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας Δρόμου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
2ο Apostolos Silas Trail Adventure
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Taygetos Challenge 2018
24/25-3-2018: Ορεινοί αγώνες στον Ταΰγετο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο