Αγώνας στο Ρέθυμνο

Αγώνας στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου απόστασης 20 χλμ. Ο λόγος για τον 1ο Ερμονίκειο Δρόμο. Δείτε περισσότερα.

Share

1ος ΕΡΜΟΝΙΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Μέλαμπες-Σπήλι Ρεθύμνου
Ημερομηνία : 13 Οκτωβρίου 2013
Αφετηρία : Πλατεία Μελάμπων
Τερματισμός : Πλατεία Σπηλίου
Ώρα Αναχώρησης Λεωφορείων : 08.00 (Από το Σπήλι)
Ώρα Εκκίνησης : 10.30
Μήκος Διαδρομής : 20 χλμ
Σταθμοί ανεφοδοασμού : 7
Είδη ανεφοδιασμού : Νερό – Φρούτα -Ισοτονικά
Ελεγχος Χρονομέτρησης : Χειρόγραφη
Μορφολογία δρόμου : Άσφαλτος / πολύ καλή κατάσταση
Κόστος συμμετοχής : Δωρεάν
Δικαίωμα συμμετοχής : 18ο έτος και άνω
Αποστολή δηλώσεων συμμετοχής :
α. Προσωπικό μήνυμα στη σελίδα facebook στο  https://www.facebook.com/Ermonikia
β. E-mail στο [email protected]
γ. Στα τηλέφωνα : 1. 6945 569 454 Γεώργιος Αποστολάκης
                           2. 6978 110 742 Στέφανος Θεοδωράκης
                           3. 6972 244 489 Μανώλης Λουκάκης
Απαραίτητα στοιχεία : 1. Ονοματεπώνυμο 2. Πόλη/Χωριό 3. Ημερ/νια Γέννησης 4. Αθλ.Σύλλογος/Ανεξάρτητος 5. τηλέφωνο ή email επικοινωνίας
Έπαθλα : Στους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας
Αναμνηστικά : Μλουζάκια Μετάλλια και διπλώματα  (Σε κάθε εγγεγραμμένο συμμετέχοντα)
Ιατρικές απιτήσεις : Με προσωπική ευθύνη των συμμετεχόντων
Σήμανση : Κατά μήκος της διαδρομής και διάφορες σήμανσεις δρόμου
Πρόσβαση Αθλητών : Πληροφορίες πρόσβασης
1. Οδικώς από Ηράκλειο ή Χανιά,
2. Νότιος Οδικός άξονας Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης,
3. Σπήλι : 28ο χλμ (20-25 λεπτά απο την πόλη του Ρεθύμνου)
Μέσα Μεταφοράς αθλητών :
α) ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ- ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Για μετάβσση απο Χανιά και Ηράκλειο προς Σπήλι
E-mail ΚΤΕΛ : http://bus-service-crete-ktel.com/timetable.php?lg=1
β) Λεωφορεία της διοργάνωσης και οχήματα εθελοντών (Δωρεάν μεταφορά)
ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ GPsies: 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Τρέχοντας με το μήνυμα της Νίκης

 
ΜΕΛΑΜΠΕΣ – ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Η Εκκίνηση δίνεται στην Πλατεία του ορεινού χωριού των Μελάμπων, που βρίσκεται στους ΒΔ πρόποδες του όρους Βουβάλα. Οι δρομείς κατηφορίζοντας το χωριό έχοντας στα δεξιά τους αρχαίους γίγαντες τουΚέδρου και της Ίδης (Ψηλορείτη) εφοδιάζονται με τα απαραίτητα (1ος σταθμός ανεφοδιασμού) και καταφθάνουν στην διακλάδωση με τον κεντρικό οδικό άξονα όπου ξεκινά η 1η ανάβαση του αγώνα. Λίγο πιο πάνω ο δρόμος περνά μέσα απο το χωριό της Νέας Κρύας Βρύσης όπου βρίσκεται και ο 2ος σταθμός ανεφοδιασμού και συνεχίζουν την ομαλή ανηφορική τους πορεία.
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ – ΑΚΟΥΜΙΑ
Λίγο μετά το τέλος του χωριού, η διαδρομή κατηφορίζει διατρέχοντας με μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις, τους πρόποδες του επιβλητικού Κέδρου. Κοντά στο 9ο χιλιόμετρο του αγώνα,  ο 3ος σταθμός ανεφοδιασμού, λίγο πριν την μικρή γέφυρα, προετοιμάζει τους δρομείς για το πέρασμα στη απέναντι πλευρά, στους πρόποδες του Σιδερώτα. Ξεκινώντας την 2η ανάβαση το τοπίο να αλλάζει. Μια χαρακτηριστική κλειστή στροφή, ανεβάζει αργά τους δρομείς οδηγώντας τους στα Ακούμια. Εκεί, περνώντας μέσα απο τον κάτω οικισμό, τελειώνει ουσιαστικά το ανηφορικό κομμάτι του αγώνα, ενώ παράλληλα ο 4ος σταθμός παρέχει τα απαραίτητα για την ανακούφιση των δρομέων μετά την κουραστική ανηφόρα. Απο τους πρόποδες του Σιδερώτα έξω απο τα Ακούμια, ο δρόμος κατηφορίζει και οι δρομείς μπαίνουν στην μακρόστενη κοιλάδα της Λάμπης.

ΑΚΟΥΜΙΑ – ΚΙΣΣΟΥ ΚΑΜΠΟΣ
Το τοπίο γίνεται δασώδες…τα κατάφυτα ορεινά φαράγγια στα δεξιά και ο κάμπος του Κισσού στα αριστερά περιβάλλουν τους δρομείς μέσα σε ένα μυθώδες τοπίο. Κατα μήκος του πεδινού δρόμου υπάρχει σταθμός (5ος) στέκουν μεγάλοι λίθοι -όπως κάποτε οι Ερμαίοι οδοδείκτες σηματοδοτούσαν τον δρόμο του Ερμή και των αγγελιοφόρων προς το βουνό των κρηνών.Ένας σταθμός λίγο μετά τα Ακούμια και ένας ακόμη σταθμός (6ος) στο χωριό του Κισσού Κάμπος υποδέχονται τους δρομείς και ενισχύουν τις δυνάμεις τους.

ΚΙΣΣΟΥ ΚΑΜΠΟΣ – ΣΠΗΛΙ
Ο επίπεδος δρόμος με ομαλές διακυμάνσεις οδηγεί στην πηγή της Αγίας Φωτιάς (7ος σταθμός) σηματοδώντας τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα. Απο εκεί ανοίγεται με κατηφορική κλίση, ο δρόμος για το τελευταίο sprint. Και η τελευταία στροφή που αγκαλιάζει τον Βορίζη οδηγεί τον Ερμο-δρόμο στην πλατεία του καταπράσινου Σπηλίου για να αναγγείλει περήφανος, όπως κάποτε, την μυθική Νίκη…
 
Τη Νίκη των Ανθρώπων!

 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
28ος Ετήσιος Αγώνας Δρόμου ΣΔΥΑ: Οι τελευταίες οδηγίες
Λίγο πριν την εκκίνηση του 28ου Ετήσιου Αγώνα Δρόμου του ΣΔΥ Αθήνας η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί τους 1280 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή και παραθέτει τις τελευταίες οδηγίες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Επιπλέον προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να έρθουν, να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δρομέων συμμετέχοντας σε αυτήν την μεγάλη γιορτή.
Hμιμαραθώνιος στα Φάρσαλα
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.Δ.Φ.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), διοργανώνει και προκηρύσσει ημιμαραθώνιο
1ος Αγώνας Τριπόλεως - Καλαβρύτων 87χλμ. - Ακύρωση
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο