Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο Μαραθωνίου

Σημαντική αύξηση των επισκέψεων ξένων αποστολών καθώς και μεμονωμένων τουριστών από όλο τον κόσμο σημειώνεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από την αρχή του καλοκαιριού. Δείτε περισσότερα.

Share

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο μαραθωνίου δρόμου
Σημαντική αύξηση των επισκέψεων ξένων αποστολών καθώς και μεμονωμένων τουριστών από όλο τον κόσμο σημειώνεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από την αρχή του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επισκεφτεί το Μουσείο δεκατέσσερις αθλητικές σχολές από τη Ρωσία όπως η Ντιναμό Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η φημισμένη Σχολή «Νεότητα της Μόσχας», η Nika, η Jantar, η Αtlant, η Flamingo, η Mocodzniz, η Kameta,η Μπριγκαντίνα, σχολή συγχρονικής κολύμβησης της Αγίας Πετρούπολης , σχολή πολεμικών τεχνών “Budokan”Μόσχας κ.α.

Επίσης επισκέφτηκαν το Μουσείο οργανωμένες ομάδες από τις ΗΠΑ, όπως Καλιφόρνια , Αλαμπάμα, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με τους καθηγητές τους, Κύπριοι ομογενείς του Λονδίνου, ομάδα Κυπρίων από το Δήμο Γερίου της Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, γιατροί απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικροβιολογίας, εκπαιδευτικοί από την Λιθουανία, μαθητές από Ευρωπαϊκές Χώρες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «COMENIUS», Εκκλησιαστικός Σύλλογος από τη Γαλιλαία, αθλητικό σχολείο από το Κίεβο, σχολή πολεμικών τεχνών «Budokan» από Μόσχα, αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Μολδαβίας, αθλητικό σχολείο από την πόλη Μακαρέστι της Μολδαβίας, σχολείο από την πόλη «Κουταϊσι» της Γεωργίας, σχολείο από το Βουκουρέστι της Σερβίας και βέβαια πολλές ξένες Κινεζικές αποστολές από το Πεκίνο, και άλλες πόλεις της Κίνας όπως Xuzhou, Hangzhou, Taizhou κ.α.

Ο Δήμος Μαραθώνα και η Διεύθυνση του Μουσείου με όραμα και σχεδιασμό που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της λειτουργίας του στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των επισκεπτών, πέτυχε να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για τον τόπο μας. Αποτελεί όμως και επένδυση σε μια λογική εναλλακτικής μορφής τουριστικής ανάπτυξης βασισμένης στο Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2nd Vidra’s Trail - 2ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Μονοπάτι της βίδρας
14-7-2019: Ορεινός αγώνας στο Μονοπάτι της βίδρας
Ρεκόρ συμμετοχών στον Κνώσειο
Mε ρεκόρ συμμετοχών διεξήχθη 6ος Κνώσειος δρόμος 20χλμ. που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με τους αθλητές να φτάνουν τους 137, αριθμός που αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχής σε αγώνα στην Κρήτη. Νικητής ο Γιάννης Ζερβάκης με χρόνο 1:04:16. Δείτε τα αποτελέσματα.
Έτρεξαν τη... γύρα της Κεφαλονιάς
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι ο αγώνας “2η Γύρα Κεφαλονιάς” με αρκετές συμμετοχές. Δείτε τα αποτελέσματα.
Back to Top