Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο Μαραθωνίου

Σημαντική αύξηση των επισκέψεων ξένων αποστολών καθώς και μεμονωμένων τουριστών από όλο τον κόσμο σημειώνεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από την αρχή του καλοκαιριού. Δείτε περισσότερα.

Share

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μουσείο μαραθωνίου δρόμου
Σημαντική αύξηση των επισκέψεων ξένων αποστολών καθώς και μεμονωμένων τουριστών από όλο τον κόσμο σημειώνεται στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από την αρχή του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν επισκεφτεί το Μουσείο δεκατέσσερις αθλητικές σχολές από τη Ρωσία όπως η Ντιναμό Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η φημισμένη Σχολή «Νεότητα της Μόσχας», η Nika, η Jantar, η Αtlant, η Flamingo, η Mocodzniz, η Kameta,η Μπριγκαντίνα, σχολή συγχρονικής κολύμβησης της Αγίας Πετρούπολης , σχολή πολεμικών τεχνών “Budokan”Μόσχας κ.α.

Επίσης επισκέφτηκαν το Μουσείο οργανωμένες ομάδες από τις ΗΠΑ, όπως Καλιφόρνια , Αλαμπάμα, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με τους καθηγητές τους, Κύπριοι ομογενείς του Λονδίνου, ομάδα Κυπρίων από το Δήμο Γερίου της Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, γιατροί απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικροβιολογίας, εκπαιδευτικοί από την Λιθουανία, μαθητές από Ευρωπαϊκές Χώρες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «COMENIUS», Εκκλησιαστικός Σύλλογος από τη Γαλιλαία, αθλητικό σχολείο από το Κίεβο, σχολή πολεμικών τεχνών «Budokan» από Μόσχα, αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Μολδαβίας, αθλητικό σχολείο από την πόλη Μακαρέστι της Μολδαβίας, σχολείο από την πόλη «Κουταϊσι» της Γεωργίας, σχολείο από το Βουκουρέστι της Σερβίας και βέβαια πολλές ξένες Κινεζικές αποστολές από το Πεκίνο, και άλλες πόλεις της Κίνας όπως Xuzhou, Hangzhou, Taizhou κ.α.

Ο Δήμος Μαραθώνα και η Διεύθυνση του Μουσείου με όραμα και σχεδιασμό που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της λειτουργίας του στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες των επισκεπτών, πέτυχε να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού για τον τόπο μας. Αποτελεί όμως και επένδυση σε μια λογική εναλλακτικής μορφής τουριστικής ανάπτυξης βασισμένης στο Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
200+1 δρομείς έτρεξαν στις πλαγιές του Πηλίου
Η μεγάλη ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις πλαγιές του Πηλίου, στον 4ο Ημιμαραθώνιο”Κένταυρος”. 201 δρομείς, τερμάτισαν στον αγώνα παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε. Νικητές του αγώνα ο Χάρης Καλαμπούκας και οι Ασημίνα Συλαίου και Βίκυ Καρπούζα. Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα…
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Δροσοπηγή Φλώρινας
Ένα τριήμερο, 2 αγώνες και περισσότερα από 150 χλμ. ορεινών διαδρομών περιμένουν τους αθλητές και τους φυσιολάτρες στη Δροσοπηγή Φλώρινας στις 11, 12 και 13 Ιουνίου. Πρόκειται για μια διαδρομή 15 χλμ. που αποτελείται από75% δασικό μονοπάτι όπου σε συνδυασμό με τα 425 μ. συνολικής υψομετρικής ανάβασης αποτελεί ένα καλό τελευταίο test της φυσικής τους κατάστασης πριν από τον Olympus Marathon.
21ος Γύρος της Πόλεως στην Κυπαρισσία
18-6-2016: Για 21η χρονιά ο γύρος της πόλης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο