To Navarino Challenge σε δράση

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου η πρώτη διαδρομή του αγώνα Navarino Challenge, απόστασης 5 χλμ. με εκκίνηση από τη Σιλίμνα και τερματισμό στην Τρίπολη. Ο αγώνας περιλαμβάνει ακόμα δύο διαδρομές 21,1 χλμ. (Αρχαία Μεσσήνη – Αεροδρόμιο Καλαμάτας) και 15 χλμ. (Πύλος – Costa Navarino) που θα διεξαχθούν το επόμενο διήμερο με πρεσβευτή τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes.Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Share

Navarino Challenge
Μαραθώνιος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και για την παιδική παχυσαρκία, με τον Dean Karnazes

H Μεσσηνία και η Αρκαδία θα αποτελέσουν το κέντρο ενδιαφέροντος το προσεχές διάστημα, με τη φιλοξενία του πρώτου μαραθώνιου «Navarino Challenge». Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι ο πρεσβευτής του πρώτου μαραθώνιου ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία. Η επιλογή της Πελοποννήσου έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς λόγω της βιοποικιλότητάς της αλλά και της παράδοσής της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013. Άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, για τη στήριξη αυτού του σκοπού.

Ο πρεσβευτής του αγώνα «Navarino Challenge» και υποστηρικτής του «Ευ αγωνίζεσθαι» είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes. Γνωστός από τις αμέτρητες συμμετοχές του σε μαραθωνίους των ΗΠΑ (το 2006 συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους στη χώρα), ο Karnazes θα ενημερώσει γονείς και μαθητές των Μεσσηνιακών και Αρκαδικών σχολείων για την άθληση, την υγιεινή ζωή και προπαντός για τη σωστή διατροφή που χρειάζονται τα παιδιά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η παιδική παχυσαρκία. Αυτή η πρωτοβουλία συμβαδίζει με τη δέσμευση του αθλητή, να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και ευζωίας των νέων. Μέσα από το Ίδρυμά του KARNO KIDS, υλοποιεί αυτή τη δέσμευση, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη σε οργανισμούς και προγράμματα για αυτόν το σκοπό.

Ο μαραθώνιος «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές διαδρομές -με τη συμμετοχή του Dean Karnazes σε όλες- με τους αγώνες να διεξάγονται σε διάστημα τριών ημερών. Ειδικότερα: 
Διαδρομή 1 – Σιλίμνα – Τρίπολη (απόσταση: 5 χλμ.)
Διαδρομή 2 – Αρχαία Μεσσήνη – Αεροδρόμιο Καλαμάτας (απόσταση: 21,1 χλμ. –
Ημιμαραθώνιος)
Διαδρομή 3 – Πύλος – Costa Navarino (απόσταση: 15 χλμ.)

Το σημείο εκκίνησης του «Navarino Challenge» είναι η Σιλίμνα Αρκαδίας, ο τόπος καταγωγής της οικογένειας του Dean Karnazes, ενώ η τρίτη διαδρομή του αγώνα καταλήγει στην Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Στόχος του «Navarino Challenge» είναι η καθιέρωσή του ως ετήσιου θεσμού, με τη συμβολή του Dean Karnazes.

Επίσημος χορηγός, του «Navarino Challenge», είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Για τη συμμετοχή σας στον αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του “Navarino Challenge” στο Facebook και να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εγγραφής: www.facebook.com/navarinochallenge

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου αγώνων: Active Media
Τηλ: +30 210 9343020
Χορηγικό πρόγραμμα αγώνων: Focus On Sports
Τηλ: +30 210 9312881-2

Σχετικά με τον Dean Karnazes
Το περιοδικό TIME, χαρακτήρισε τον Dean Karnazes ως «ένα από τα 100 πιο ισχυρά πρόσωπα με επιρροή στον κόσμο», ενώ το Men’s Fitness τον αποκάλεσε ως έναν από τους ανθρώπους με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος αθλητής αντοχής και συγγραφέας best seller, έχει ωθήσει το σώμα του και το μυαλό σε ασύλληπτα όρια. Ανάμεσα στα πολλά επιτεύγματά του, έχει τρέξει για 350 συνεχή μίλια, χωρίς ύπνο για 3 ολόκληρες νύχτες.  Επίσης, έχει τρέξει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε υψηλές θερμοκρασίες ζέστης και κρύου. Στην πιο πρόσφατη προσπάθειά του συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους, που πραγματοποιήθηκαν σε 50 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ, για 50 συνεχόμενες ημέρες. Οι περιπέτειες του Dean έχουν προβληθεί στις εκπομπές: 60 Minutes, The Late Show με τον David Letterman, CBS News, CNN, ESPN, The Howard Stern Show, NPR’s Morning Edition, the BBC, και πολλές ακόμη. Έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Runner’s World και του Outside και έχει προβληθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής μέσα: TIME, Newsweek, People, GQ, The New York Times, USA TODAY, The Washington Post, Men’s Journal, Forbes, The Chicago Tribune, The Los Angeles Times και London Telegraph. Διαθέτει μηναία στήλη στο περιοδικό Men’s Health, το περιοδικό με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο.

Costa Navarino
H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino», το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπληκτικό δρομικό διήμερο στα Ιωάννινα!
Μία πραγματική γιορτή για το τρέξιμο και ολόκληρη την πόλη ήταν ο 7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος αλλά και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης ανέδειξαν τον αγώνα ως το κορυφαίο που διεξάγεται στην Ήπειρο. Νικητής του αγώνα όπως και πέρσι ήταν ο Γιάννης Κρέκας ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη. Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα.
7ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου Ακραίφνιου
15-10-2017: Αγώνες στο Ακραίφνιο Βοιωτίας
Στη Κερασιά το πέμπτο Mountain Bike and Run Cup
Με εκκίνηση και τερματισμό στην Κερασιά Καρδίτσας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου το Mountain Bike and Run Cup. Ο πέμπτος και προτελευταίος σταθμός του φετινού κυπέλλου βρίσκεται για πρώτη φορά στην τρίχρονη ιστορία του στην Καρδίτσα, τον πρωτοπόρο νομό σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά τη χρήση του ποδηλάτου, και έχει ως συνδιοργανωτές την Νομαρχία Καρδίτσας και τον Δήμο Πλαστήρα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο