Τα αποτελέσματα της Δόξας!

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αγώνας Sprint Τριάθλου, της σειράς Transition στην ορεινή Κορινθία. Συνολικά 178 αθλητές έλαβαν μέρος πλημμυρίζοντας την πανέμορφη λίμνη Δόξα. Δείτε περισσότερα!

Share

Η Ορεινή Κορινθία φιλοξένησε και φέτος ένα μοναδικό αγώνα γεμάτο ένταση και πολύ καλές επιδόσεις σε ένα υπέροχο τοπίο. Συνολικά 178 τριαθλητές, 142 στο ατομικό και 36 στο ομαδικό πλημμύρισαν τη λίμνη Δόξα, δίνοντας αγωνιστικό χρώμα σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας! Η εκκίνηση δόθηκε στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου μέσα από το νερό για την κολυμβητική διαδρομή των 750μ.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου μέσα από το νερό για την κολυμβητική διαδρομή των 750μ. Από την αρχή ξεχώρισαν οι Ιωάννης Δρυμωνάκος και Σπύρος Χρυσικόπουλος οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στην transition zone με χρόνο 8’52’’ και 9’17’’ αντίστοιχα. Στις γυναίκες, η Χαρά Σκουλαρίκη ολοκλήρωσε την κολύμβηση σε 15’ ακολουθούμενη από την Άννα Μαρία Ζώγλη 2’02’’ αργότερα. Στην ποδηλασία η μάχη ήταν συγκλονιστική. 5 γύροι των 4.2χλμ περιμετρικά της λίμνης σε μια επίπεδη αλλά με πολλές στροφές διαδρομή.

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, αν και ολοκλήρωσε 25ος την κολύμβηση, κατάφερε να προσπεράσει στην ποδηλασία τους περισσότερους αθλητές και να μπει στη ζώνη αλλαγής με τους προπορευόμενους Γιώργο Αλυφαντή, Χρήστο Γαρέφη και Γιώργο Δανιήλ. Η Χαρά Σκουλαρίκη διατήρησε το προβάδισμα που είχε από την αρχή ξεκινώντας πρώτη το τρέξιμο, λίγο πιο μπροστά από την Άννα Μαρία Ζώγλη. Δυστυχώς ορισμένοι αθλητές ακυρώθηκαν, υπολογίζοντας λάθος τον αριθμό των γύρων που είχαν κάνει.

Το τρέξιμο έγινε με την αντίθετη φορά στον ίδιο δρόμο. Τα τελευταία 4.8 χλμ πριν τον τερματισμό και τα πράγματα ξεκαθαρίζουν για τις πρώτες θέσεις. Στο Ατομικό, ο Γιώργος Αλυφαντής κέρδισε τον αγώνα με συνολικό χρόνο 1:00:51 (1ος Overall), μόλις 5’’ μπροστά από τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Δανιήλ με χρόνο 1:03:08. Στις γυναίκες, η Χαρά Σκουλαρίκη κέρδισε τον αγώνα με 1:12:27 (1η Overall), δεύτερη κατετάγη η Άννα Μαρία Ζώγλη με 1:15:42 και τρίτη η Συντζανάκη Νάντια με 1:17:22. Πρώτος για το Ομαδικό έκοψε το νήμα ο Γιώργος Μπάτας από την ομάδα «Ωκεανός». Αξίζει να αναφέρουμε και την συμμετοχή του Ιωάννη Χατζήμπεη (Paratriathlon), ο οποίος δίνει πάντα το παρόν με πολύ καλές επιδόσεις. Στην Λίμνη Δόξα τερμάτισε 48ος Overall και 4ος στην Α6.

Δείτε εδώ τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφτασαν τις 900 οι συμμετοχές στα Τρίκαλα!
Ολοκληρώθηκε η περίοδος εγγραφών για τον 5ο ημιμαραθώνιο δρόμο “Θανάσης Σταμόπουλος” που θα διξαχθεί από την Καλαμπάκα ως τα Τρίκαλα την Κυριακή 18 Μαρτίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 900, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαεξαγωγή του αγώνα. Δείτε τα τελευταία νέα και την ανακοίνωση των διοργανωτών.
Φόρος τιμής στον μεγάλο οπλαρχηγό
Στη γενέτειρα του μεγάλου ήρωα του ’21, Γ. Καραϊσκάκη, στο Mαυρομάτι Καρδίτσας, στα πλαίσια των 7ημερων εορτασμών που γίνονται προς τιμή του διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου 25 χλμ. που φέρει το όνομά του.
Taygetos Challenge 2018
24/25-3-2018: Ορεινοί αγώνες στον Ταΰγετο
Back to Top