5ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αίγινας “Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος”

Το ίδρυμα “Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή ενότητα νήσων διοργανώνουν τον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αίγινας ”Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος” την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Share

5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΣΤ ΚΩΣΤΑΚΟΣ”
Συμμετέχω – Αγωνίζομαι – Στηρίζω Την Έρευνα για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου

Το ίδρυμα “Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή ενότητα νήσων διοργανώνουν τον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αίγινας ”Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος” την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.
Σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, με την συμπαράσταση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαικού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων ), του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ, του ΟΑΚ.ΑΙΓΙΝΑΣ , του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑΜΑ και της ΟΜΑΔΑΣ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ.

Ακολουθούν οι τελευταίες πληροφορίες από τη διοργάνωση:

“Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Αίγινας ‘Γεώργιος Κωστάκος’ που θα γίνει την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο νησί μας την Αίγινα ,για Δρομείς-Περιπατητές, Ποδηλάτες και Μαθητές.    

Θα θέλαμε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα.    
Όπως γνωρίζετε το Πρωί της Κυριακής από τις 7.00πμ ξεκινούν τα δρομολόγια των πλοίων από τον ΠΕΙΡΑΙΑ Πύλη 8 προς το ΛΙΜΑΝΙ Αίγινας όπου και είναι το Σημείο Εκκίνησης του αγώνα .    
Εκπρόσωποι του Ιδρύματος θα βρίσκονται στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ προκειμένου να σας προμηθεύσουν με το νούμερο συμμετοχής σας από τις 09.00 το πρωί της Κυριακής 22/9 .    

Επίσης εκεί θα δώθεί και το αντίτιμο των 10ευρώ από όσους δεν καταφέρουν να καταθέσουν το ποσό της συμμετοχής τους σε Κατάστημα Εθνικής Τράπεζας με Αριθμό Λογαριασμού  241/296052-42 , και  ΙΒΑΝ  Λογαριασμού GR9801102410000024129605242, για την υποστήριξη των σκοπών του Ιδρύματος Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος για την δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας παιδιών που πάσχουν απο καρκίνο του εγκεφάλου,ασθένεια απο την οποία πέθανε και ο Γεώργιος Κωστάκος.    

Επίσης Πριν τις 22/9/2013 μπορούν να δηλώσουν όσοι επιθυμούν δωμάτιο για διανυκτέρευση αν και εφόσον δεν έχουν δηλώσει την διαμονή τους απο πρίν μέσω της Επίσημης Ιστοσελίδας του Αγώνα.    

Χορηγοί Φιλοξενίας:  
COSTANTONIA APARTMENTS (22970 32192)  
GEORGE STUDIOS (22970 32192)    

Ο αγώνας των περιπατητών θα ξεκινήσει στις 10.30 και των δρομέων και ποδηλατών στις 10.35    

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 21.0 χλμ για Δρομείς και Βόλτα Συμμετοχικού Χαρακτήρα για Ποδηλάτες.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ στην ΠΟΛΗ  ΑΙΓΙΝΑΣ.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: 10:35
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ: 10:30
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ στην ΠΟΛΗ ΑΙΓΙΝΑΣ.    

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21Χλμ και ποδηλάτων ,θα έχει ως αφετηρία την ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ. με κατεύθυνση ανηφορική προς το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ με ελαφρές διακυμάνσεις ανηφόρας και κατηφόρας. Στην διαστάυρωση του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ θα συνεχίσει με πορεία αριστερή και ανηφορική προς την ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ. Στην κορυφή της ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ θα συνεχίσει κατηφορικά και για τα επόμενα 13Χλμ. ως τον τερματισμό περνώντας από την ΣΟΥΒΑΛΑ και συνεχίζοντας στον παραλιακό δρόμο με δεξιά κατεύθυνση προς την οικία του ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ. Στο παραλιακό μέτωπο της Αίγινας ο αγώνας θα συναντήσει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΡΑΛΟΥ καθώς και τον φημισμένο ΦΑΡΟ ΜΠΟΥΖΑ. Από εκεί θα συνεχίσει προς τον τερματισμό και θα κατέβει με δεξιά κατεύθυνση μπαίνοντας στον δρόμο με τα απαγορευτικά προς τον ΝΑΟ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ για να μπει στην πόλη και να τερματίσει παραλιακά στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ όπου είναι το τέλος του ΗΜΙΜΑΡΑΘΏΝΙΟΥ 21Χμ αγώνα και των ποδηλάτων.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΘΕ 3ΧΛΜ.

Ο αγώνας δρόμου και περιπάτου 6.5 χλμ θα έχει ως αφετηρία την ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ με κατεύθυνση τα ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΑ ΚΤΗΡΙΑ. Από εκεί θα συνεχίσει με κατεύθυνση δεξιά μπαίνοντας στην ΟΔΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ, η οποία πήρε το όνομα της από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια. Θα συνεχίσει ως το τέλος της οδού Καποδιστρίου για να συναντήσει το ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας θα κατευθυνθεί δεξιά και θα συνεχίσει παραλιακά για να τερματίσει στην ΠΑΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ όπου είναι το τέλος του αγώνα δρόμου και των περιπατητών έχοντας καλύψει μια διαδρομή 6.5Χλμ.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ 3 χλμ.
  
Οι Μαθητικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ και θα είναι 300μ, 600μ και 1000μ. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους Μαθητικούς Αγώνες.

Η διαδρομή στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και έτσι οι αθλητές, κατά την διάρκεια του αγώνα θα απολαμβάνουν τις ομορφιές καθώς και τα ιστορικά αλλά και θρησκευτικά μνημεία που βρίσκονται στο νησί της Αίγινας.  
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών με νερά σχεδόν καθε 3χλ. καθώς και μηχανές που θα μεταφέρουν νερό όπου υπάρχει ανάγκη.  
Να σημειωθεί οτι όπως και πέρυσι τον αγώνα θα συνοδεύουν οχήματα (περιπολικά,τζιπ,μηχανές) της Ελληνικής Αστυνομίας, μηχανές και αυτοκίνητα του Διοργανωτή Φορέα με διακριτικά, Ασθενοφόρα καθώς και Εθελοντές Μοτοσυκλετιστές, που θα φροντίζουν για την ασφάλεια των αθλητών.    
Επικεφαλής της Ομάδας Ιατρικής Φροντίδας ο Dr Σωκράτης Γ. Δούκας, Γενικός Χειρουργός-Επειγοντολόγος

Αποκλειστικός Συνοδός Ασφάλειας Αθλητών Ημιμαραθωνίου Αγώνα η ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ VARADERO CLUB HELLAS.       

Ιδιαίτερη θα είναι και φέτος στον αγώνα η παρουσία της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας η οποία θα καλύπτει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διαδρομή απο Αφετηρία έως Τερματισμό με μέλη της ,τα οποία θα έχουν συνεχή αναφορά των περασμάτων των αθλητών απο όλα τα σημεία του αγώνα ενώ ταυτόχρονα κατά μήκος της διαδρομής θα διέρχεται δικυκλιστής με σταθμό ασυρμάτου, ο οποίος θα ενημερώνει το κέντρο για την πορεία των αθλητών και πιθανά συμβάντα.  Στο Τερματισμό του αγώνα θα υπάρχει σταθμός Βάσης Ασυρμάτου ο οποίος θα δέχεται τις αναφορές των κινητών και φορητών σταθμών που θα αναφέρονται καθώς και ποίοι αθλητές διέρχονται από αυτούς με βάση το Νο  της φανέλας τους, ώστε η γραμματεία θα έχει μια πλήρη εικόνα της εξέλιξης  του αγώνα.  

Στον Τερματισμό όλοι θα λάβουν το Μετάλλιο Συμμετοχής και Δίπλωμα καθώς και μία οικολογική τσάντα με σνακ,ισοτονικό τσάι, νερό ,και αναμνηστικό απο τον Διοργανωτή.Θα ακολουθήσει η Απονομή των Κυπέλλων στους πρώτους/πρώτες  αθλητές/αθλήτριες. Στην Πόλη της Αίγινας που είναι και ο Τερματισμός υπάρχουν αρκετές καφετέριες, όπου οι συνοδοί μπορούν να περιμένουν τους αθλητές.  

Επίσης την ίδια ημέρα βρίσκεται σε εξέλιξη το 5ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες απο την Αττική,τα γύρω νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς και από την υπόλοιπη χώρα. Οι αθλητές και οι συνοδοί τους μπορούν να επιστρέψουν στο Λιμάνι του Πειραιά το ίδιο βράδυ εφόσον δεν έχουν διαμονή στο νησί με κάποιο από τα αρκετά απογευματινά δρομολόγια που θα έχουν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.  

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για την δήλωση συμμετοχή τους στον αγώνα, τους περιμένουμε  και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες και τις φετινές αγωνιστικές διαδρομές θα ανακοινωθούν σύντομα μέσα από την Επίσημη Ιστοσελίδα του Αγώνα www.aeginamarathon.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Olympic Day Run” Greece 2023
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον αγώνα
Παναγρίνεια 2015
4-10-2015: Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο αγώνες τρεξίματος, ποδηλασίας και βαδίσματος για όλες τις ηλικίες απόστασης 5 χλμ.
3ο Olympic Stadium Run
16-12-2018: Αγώνες 5 και 10χλμ. στο ΟΑΚΑ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο