Οι νικητές του πρωταθλήματος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας βουνού “Μονοπάτι Παρνασσού” με μεγάλη συμμετοχή. Δείτε τους νικητές του πρωταθλήματος.

Share

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας Μονοπάτι Παρνασσού ο οποίος μετρούσε και στο Πρωτάθλημα Νέων Αθλητών αγώνων βουνού. Ο καιρός πολύ ζεστός γεγονός που φάνηκε από νωρίς αφού στις 08.30 το πρωί το θερμόμετρο στην πλατεία της Αμφίκλειας έδειχνε 20 βαθμούς ενώ στις 3 το μεσημέρι που τερμάτιζαν και οι τελευταίοι αθλητές έφτασε στους 31 βαθμούς!

Η διαδρομή των 24 χλμ με 1300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς ήταν πάρα πολύ όμορφη και αρκετά τεχνική. Το πρώτο, κυρίως ανηφορικό, μέρος σε όμορφα δασωμένα μονοπάτια και μετά σε καλά πατημένους κατηφορικούς χωματόδρομους ενώ το τελευταίο μονοπάτι πρόσφερε πανοραμική θέα της Αμφίκλειας από ψηλά.

Νικητής στο Πρωτάθλημα ο Σταύρος Ζαχαρίου με χρόνο 2:36:42, δεύτερος ο Στέργιος Κουκουτέγος με χρόνο 2:41:07 και τρίτος ο Κώστας Λοιδωρής με χρόνο 2:45:03. Συνολικά πέντε νέοι αθλητές και μία αθλήτρια συμμετείχαν στον αγώνα. Στο Πρωτάθλημα πέρασε μπροστά ο Σταύρος Ζαχαρίου, με δεύτερο τον Στέργιο Κουκουτέγο και τρίτο τον Σπύρο Γκαμπράνη. Οι τρεις πρώτοι αθλητές έχουν τρέξει από τρεις αγώνες, απομένουν άλλοι τρεις αγώνες για την ολοκήρωση του Πρωταθλήματος και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Να θυμίσουμε πως στο Πρωτάθλημα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι γεννήθηκαν το 1992 και νωρίτερα, αποτελείται από 8 αγώνες σε όλη την Ελλάδα και για να πάρει κατάταξη ένας αθλητής πρέπει να συμμετάσχει σε τουλάχιστον 4 από αυτούς ενώ στην περίπτωση που κάποιος αθλητής τρέξει σε περισσότερους αγώνες θα ληφθούν υπόψη τα 4 καλύτερα αποτελέσματά του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών κερδίζει ο νεότερος σε ηλικία αθλητής.

Επόμενος αγώνας στο Παγγαίο, στις 12 Μαίου. Καλή συνέχεια σε όλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Αγώνας Δρόμου ΟΥΚ
4-2-2018: Αγώνας δρόμου και την ετήσια κοπή πίτας στους εορτασμούς του ΟΥΚ για τα 26 του χρόνια
1ος Αγώνας Δρόμου Ελπίδας
10-4-2016: Αγώνας για την Ελπίδα
Σιδερίδης και Μαλιμπόρσκα νικητές στο MTR στη Σφενδάμη
Περισσότεροι από 500 αθλητές και 250 παιδιά έδωσαν το παρών στο 7ο Sfendami Mountain Festival που έγινε το διήμερο 20-21 Απριλίου στη Σφενδάμη Πιερίας. Ο λόφος του Προφήτη Ηλία που φιλοξενούσε τις εκκινήσεις όλων των αγώνων αλλά ήταν ο τόπος δράσης και των παράλληλων εκδηλώσεων γέμισε από δρομείς, ποδηλάτες, συνοδούς και επισκέπτες σε μία γιορτή του αθλητισμού με φόντο τον Όλυμπο. Δείτε όλα όσα έγιναν στη Σφενδάμη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο