Οι νικητές του πρωταθλήματος

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας βουνού “Μονοπάτι Παρνασσού” με μεγάλη συμμετοχή. Δείτε τους νικητές του πρωταθλήματος.

Share

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας Μονοπάτι Παρνασσού ο οποίος μετρούσε και στο Πρωτάθλημα Νέων Αθλητών αγώνων βουνού. Ο καιρός πολύ ζεστός γεγονός που φάνηκε από νωρίς αφού στις 08.30 το πρωί το θερμόμετρο στην πλατεία της Αμφίκλειας έδειχνε 20 βαθμούς ενώ στις 3 το μεσημέρι που τερμάτιζαν και οι τελευταίοι αθλητές έφτασε στους 31 βαθμούς!

Η διαδρομή των 24 χλμ με 1300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς ήταν πάρα πολύ όμορφη και αρκετά τεχνική. Το πρώτο, κυρίως ανηφορικό, μέρος σε όμορφα δασωμένα μονοπάτια και μετά σε καλά πατημένους κατηφορικούς χωματόδρομους ενώ το τελευταίο μονοπάτι πρόσφερε πανοραμική θέα της Αμφίκλειας από ψηλά.

Νικητής στο Πρωτάθλημα ο Σταύρος Ζαχαρίου με χρόνο 2:36:42, δεύτερος ο Στέργιος Κουκουτέγος με χρόνο 2:41:07 και τρίτος ο Κώστας Λοιδωρής με χρόνο 2:45:03. Συνολικά πέντε νέοι αθλητές και μία αθλήτρια συμμετείχαν στον αγώνα. Στο Πρωτάθλημα πέρασε μπροστά ο Σταύρος Ζαχαρίου, με δεύτερο τον Στέργιο Κουκουτέγο και τρίτο τον Σπύρο Γκαμπράνη. Οι τρεις πρώτοι αθλητές έχουν τρέξει από τρεις αγώνες, απομένουν άλλοι τρεις αγώνες για την ολοκήρωση του Πρωταθλήματος και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

Να θυμίσουμε πως στο Πρωτάθλημα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι γεννήθηκαν το 1992 και νωρίτερα, αποτελείται από 8 αγώνες σε όλη την Ελλάδα και για να πάρει κατάταξη ένας αθλητής πρέπει να συμμετάσχει σε τουλάχιστον 4 από αυτούς ενώ στην περίπτωση που κάποιος αθλητής τρέξει σε περισσότερους αγώνες θα ληφθούν υπόψη τα 4 καλύτερα αποτελέσματά του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο αθλητών κερδίζει ο νεότερος σε ηλικία αθλητής.

Επόμενος αγώνας στο Παγγαίο, στις 12 Μαίου. Καλή συνέχεια σε όλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αντίπαλο τον καιρό
Ούτε ο κακός καιρός δεν κατάφερε να σταματήσει τους 100 και πλέον δρομείς που έλαβαν μέρος στον Ziria Trail Race αλλά και το μικρότερο αγώνα των 7 χλμ. που έγιναν την Κυριακή στο βουνό της Κορινθίας. Μπορεί οι διοργανωτές να αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διαδρομή παρόλα αυτά η διοργάνωση ήταν και φέτος αρκετά καλή με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τους αγώνες. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.
3ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία «Υπόγεια Πόλη»
22-4-2018: Αγώνας 10 χλμ. στην Σπάρτη
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο