Το πρόγραμμα της Σφενδάμης

Το 7ο S.M.F – Sfendami Mountain Festival ετοιμάζεται και οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση με το πρόγραμμα του διημέρου και αναλυτικές πληροφορίες. Δείτε περισσότερα!

Share

7ο S.M.F – Sfendami Mountain Festival
Το 7ο   S.M.F – Sfendami Mountain Festival  ετοιμάζεται με τον ερχομό της άνοιξης να μας υποδεχτεί όλους στον πολύχρωμο  και αμφιθεατρικό υπαίθριο λόφο του προφήτη Ηλία στην Σφενδάμη Πιερίας.
Το διήμερο θα περιλαμβάνει ορεινό τρέξιμο το Σάββατο 20 Απριλίου και  ορεινή ποδηλασία την Κυριακή 21 Απριλίου, επίσης θα υπάρχουν  αθλητικά προϊόντα στον εκθεσιακό χώρο, ποδήλατα προς δοκιμή από τους επισκέπτες, χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αγώνες για παιδιά, αθλοπαιδιές για μικρούς, υπαίθρια κατασκήνωση,  ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εστίαση και αναψυχής, θεατών, επισκεπτών, αθλητών, αυτοκινούμενο τρενάκι μεταφοράς θεατών από και προς την Σφενδάμη  και φυσικά πολλά δώρα που θα κληρωθούν κατά το διήμερο και δράσεις με θέμα το ποδήλατο και το περιβάλλον. Οι αγώνες απευθύνονται σε αθλητές και ερασιτέχνες και διοργανωτής είναι ο ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ Α.Μ.Κ.Ε  με έδρα την Σφενδάμη

Το διήμερο περιλαμβάνει:   
Σάββατο 20 Απρίλιου
Έναρξη αγώνων ώρα 15:00: Αγώνας ορεινού τρεξίματος 23 χλμ.
Κατηγορίες: 15- 18 ,19-39 , 40-49, 50+, κατηγορία γυναικών
Έναρξη αγώνα 13:30:  Αγώνας ορεινού τρεξίματος 4 χλ  (13-14 ετών, κατηγορία  fun  από 15 ετών και άνω)
Έναρξη αγώνα   13:00    Παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος  2-4 ετών με συνοδό , 5-8  ετών , 9-12 ετών Διάφορες αθλοπαιδιές για μικρούς και μεγάλους

Κυριακή 21 Απρίλιου  
Έναρξη αγώνων ώρα  10:30: Αγώνας ορεινής ποδηλασίας   42 χλμ. και 23 χλμ.
Κατηγορίες: 12-14 ετών και κατηγορία fun  23 χλμ.: 15-18 ετών,  19-29 ετών,  30-39 ετών,  40-49 ετών, 50 +   42 χλμ.
Έναρξη αγώνων ώρα 9:30: Παιδικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας, 2-4 ετών, 5-8 ετών, 9-12 ετών

Υπάρχει νικητής και νικήτρια διήμερου για όσους συμμετέχουν και στα 2 αγωνίσματα           
Συμμετοχή αθλητών με ηλεκτρικά ποδήλατα. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν και οι φίλοι των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.  Οι αθλητές που θα συμμετέχουν με τα συγκεκριμένα ποδήλατα αφού συμπληρώσουν το σύνολο των έξι συμμετοχών θα αποτελέσουν διαφορετική  κατηγορία.
Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας. Απονομή βραβείου δικαιούται η πολυπληθέστερη ομάδα στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας και στον αγώνα ορεινού τρεξίματος.
Τροφοδοσία αγώνων. Στους  αγώνες  θα  υπάρχουν 4 σταθμοί υδροδοσίας και 3 τροφοδοσίας
Τεχνική υποστήριξη  shimano service. Όλα τα ποδήλατα πού θα συμμετέχουν θα έχουν την δυνατότητα τεχνικού ελέγχου καθώς και στην εξέλιξη του αγώνα σε 4 σημεία θα υπάρχουν σταθμοί τεχνικής υποστήριξης.
Eκθεσιακός χώρος  SMF  Στο διήμερο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και έκθεση με συμμετοχή από  εταιρίες του χώρου   
Της  ποδηλασίας , αθλητισμού, διατροφής και του αυτοκινήτου στην καταπληκτική φύση της Σφενδάμης με φόντο τις
κορυφές   του Ολύμπου, των Πιερίων  και του Θερμαϊκού κόλπου. 
Παρκινγκ ποδηλάτων, Θα υπάρχουν στον χώρο της εκδήλωσης 100 θέσεις παρκινγκ ποδηλάτων σε διάφορα σημεία
O χώρος δημιουργικής απασχόλησης SMF. Μια καινοτομία που έχει ενταχθεί από το 2012 με μεγάλη αποδοχή  από παιδιά και γονείς αναβαθμίζεται με περισσότερες δράσεις περισσότερο χώρο, μετατρέποντας σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι για 2 μέρες, Σκοπός είναι να δώσουμε στην νέα γενιά εικόνες και συναισθήματα από το διήμερο να δημιουργήσουν αλλά και να εμπνευστούν από αυτό για το μέλλον.                                                            
Εστίαση θεατών επισκεπτών αθλητών. Σκεπαστοί χώροι με δυνατότητα γεύματος ,και αναψυκτικών. Καινούρια αθλήματα. Για μικρούς και μεγάλους, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, ελεύθερη συμμετοχή, ατομική, ομαδική.
Οικολογία. Στην διάρκεια του festival στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης αλουμινίου και χαρτιού για να βοηθήσουμε όλοι στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και με αυτών τον τρόπο  να  συμμετέχουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος
Τουριστικό τρενάκι . Επισκέπτες, αθλητές, θεατές, θα μεταφέρονται από την πλατεία του χωριού της Σφενδάμης στον λόφο του προφήτη Ηλία και αντίθετα με αυτοκινούμενο τουριστικό τρενάκι το οποίο θα κάνει συνεχή δρομολόγια κατά την διάρκεια της ημέρας και θα είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο    .
Οι εγγραφές αθλητών γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης μέχρι της 16 Απρίλιου και την ημέρα των αγώνων στην γραμματεία. Στις 20- και 21 Απριλίου η Σφενδάμη θα γεμίσει με κέφι, παλμό, αγωνιστική διάθεση και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ο λόφος του προφήτη Ηλία στη Σφενδάμη Πιερίας θα ντυθεί  με τον ανοιξιάτικο μανδύα του για να σας υποδεχτεί στο 7ο SMF. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά  mbike  και  runnermagazine
Επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης   http://www.sfendami.com/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόλτα στη Χίο
Ένας ιδιαίτερος αγώνας πρόκειται να διεξαχθούν τα “Αγιαμαρκέλλεια” στη Χίο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μεγάλη βόλτα 35 χλμ. είτε με το ποδήλατο, είτε βαδίζοντας είτε τρέχοντας που διοργανώνουν η chiosrunning και οι ποδηλάτες Ποδηλατείν Χίου.
3ο Μονοπάτι του Aνέμου
6-5-2018: Αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Κεφαλλονιά
6ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα
20-5-2018: Αγώνας 10 χλμ. στον Μαραθώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο