RUN EVENT στην Πάρνηθα

Λαϊκός αγώνας ορεινού τρεξίματος θα γίνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στην Πάρνηθα από τη Mountain Sports. Ο αγώνας με την επωνυμία “Μονοπάτι Αη Γιώργη Πάρνηθας” περιλαμβάνει δύο διαφορετικές διαδρομές των 5 και των 16,5 χλμ.

Share

RUN EVENT
Ο 1ος  αγώνας της mountain sports του  2013 θα γίνει την Κυριακή στις 27/1/2013, στην Πάρνηθα και θα είναι ένα RUN EVENT. Πρόκειται για λαϊκό αγώνα ορεινού τρεξίματος  στα πανέμορφα μονοπάτια του Αη Γιώργη και της Πλατανοπηγής στην Πάρνηθα. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα είναι ο χώρος αναψυχής στην περιοχή Μέλια, 2,5 km πριν από το πάρκινγκ του τελεφερίκ της Πάρνηθας.

Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε, να μπορεί να συμμετέχει με άνεση  ένας  αρχάριος δρομέας   ορεινού τρεξίματος στην μικρή σηματοδοτημένη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, αλλά να μπορεί ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο μέσος δρομέας ή ο έμπειρος αθλητής του αθλήματος στην μεγάλη σηματοδοτημένη διαδρομή των 16,5 χιλιομέτρων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι την 21/01/2013 στις 22:00, που είναι και η τελευταία προθεσμία δήλωσης συμμετοχής.
Δωρεάν συμμετέχουν ο πρώτος κάθε κατηγορίας του  MTR CUP 2012.
Αυτοί είναι οι κύριοι Διαλεκτός Γιώργος, Καμπουρόπουλος Αλέξανδρος, Παπανικολάου Κωνσταντίνος, Λυμπερόπουλος Θοδωρής και  η κυρία Σταματελοπούλου Ευγενία.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Α΄διαδρομή των 16,5 χιλιομέτρων: Άνδρες και γυναίκες: Α1,Γ1 (18 – 29 ετών), Α2,Γ2 (30-39ετών), Α3,Γ3 (40 – 49ετών) και Α4,Γ4 (50 ετών & άνω).

΄διαδρομή των 5 χιλιομέτρων: Ενιαία κατηγορία.

Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές.

Εάν αθλητής που ανήκει σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία επιθυμεί να συμμετάσχει σε μικρότερη, επιτρέπεται. Οι μικρότερες κατηγορίες θεωρούνται δυσκολότερες καθώς έχουν εντονότερο ανταγωνισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιτρέπεται το αντίθετο.

Για παράδειγμα, ένας αθλητής που κανονικά ανήκει στην κατηγορία Α2 μπορεί αν επιθυμεί να τρέξει στην κατηγορία Α1. Όμως, ένας αθλητής της Α1 κατηγορίας δεν επιτρέπεται να τρέξει στην Α2 μέχρι να φτάσει στην απαιτούμενη ηλικία.

Για να συμπληρωθεί κάθε κατηγορία χρειάζεται να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι απαιτούμενες συμμετοχές, οι αθλητές της κατηγορίας αυτής μεταφέρονται στην πλησιέστερη αντίστοιχη κατηγορία.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το τέλος του αγώνα θα γίνουν οι απονομές και θα βραβευθούν οι έξι καλύτεροι αθλητές ανά κατηγορία, με κύπελλο ο πρώτος, μετάλλια και διπλώματα οι υπόλοιποι. Δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται σε όλους που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση.

Δώρα των χορηγών  θα μοιραστούν σε κλήρωση με τον αριθμό συμμετοχής, μετά το πέρας των απονομών, μεταξύ όσων συμμετείχαν στον αγώνα και παρευρίσκονται στο χώρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή 27/01/2013
09:30-10:30  Μέλια  Άνοιγμα γραμματείας  –   παραλαβή αριθμών
10:30-10:59  Μέλια  Παρουσίες αθλητών
11:00  Μέλια  Εκκίνηση αγώνα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Δείτε την Α΄διαδρομή των 16,5 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 850 μέτρα διαδρομή Α΄.

Δείτε την Β΄διαδρομή των 5 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 200 μέτρα διαδρομή Β΄.

Eδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον αγώνα αλλά και τους υπόλοιπους αγώνες της mountain sports.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγιοι Βασίληδες δρομείς στα Χανιά!
Ένας ξεχωριστός αγώνας θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά! Πρόκειται για το Santa Run Chania που θα κοκκινίσει την πανέμορφη πόλη της Κρήτης αφού οι συμμετέχοντες τρέχουν ή περπατούν στον αγώνα ντυμένοι άγιοι Βασίληδες. Δείτε περισσότερα!
Mountain Bike and Run Cup μέρος 2ο
Με τον δεύτερο αγώνα συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Mountain Bike and Run Cup στην πανέμορφη Περαχώρα Κορινθίας. Οι αγώνες γίνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε διαδρομές που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις πέρυσι στους αθλητές και των δύο αγωνισμάτων.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο