Ημιμαραθώνιος στο Κιλκίς

Στις 4 Νοεμβρίου 2012 θα διεξαχθεί ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος Πάικου στο Πάικο του Νομού Κιλκίς

Share

2oς Ημιμαραθώνιος Πάικου
Στις 4 Νοεμβρίου 2012 θα διεξαχθεί ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος Πάικου στο  Πάικο του Νομού Κιλκίς

Πληροφορίες αγώνα

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10.30 πμ.

ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.30μ.μ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ :12:30μμ

Τα χρονικά όρια τερματισμού και  κλεισίματος κεντρικού σταθμού, ενδέχεται να αυξηθούν αν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν και η κατάσταση των μονοπατιών το απαιτούν.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ 15.00 μ.μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Προφήτης Ηλίας Καστανερής.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15km)  και δασικούς δρόμους (5 km) και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ εως 1350μ. H συνολική υψομετρική κάλυψη είναι 1100μ. Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.

Ο αγώνας κινείται σε χάραξη νεου μονοπατιού, οπότε περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό.Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το Πάικο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 200 αθλητές.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις.Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται με e-mail στη διεύθυνση: [email protected] ή μέσω του website www.ospeg.gr από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.

Θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, Όνομα Πατρός, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας,Μέγεθος Μπλούζας, Ομάδα (αν υπάρχει).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ και θα καταβάλλεται στην Εμπορική Τράπεζα στον αριθμό 66350975, Δικαιούχος Ορειβατικός Σύλλογος Περιητών Γουμένισσας .Στην καταθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων.  Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλειο, t-shirt, δενδράκι για μεταφύτευση), και μπουφές στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, 08:00 – 10:15 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, κύπελα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες, τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια. Αθλητικά δώρα στους τρεις πρώτους της κάθε κατηγορίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. by Text-Enhance” href=”http://www.runningnews.gr/item.php?id=12276#” in_rurl=”http://i.trkjmp.com/click?v=R1I6MjU3MjU6MjcxOs61z4DOuc-AzrvOrc6_zr06ZGJmZWZhNWMwMmU2YzU3NWFhYzYwODY4M2QzNDE5MWM6ei01LTkzNDY6d3d3LnJ1bm5pbmduZXdzLmdyOjE1NDU5OmltYWdlX29ubHk” >Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.

Σταθμός 1 (KM 6,7)  : Νερό και Ισοτονικό

Σταθμός 2 (KM  11)  : Νερό, Ισοτονικό,Ενεργειακό Gel και σνακ

Σταθμός 3 (KM  16)  : Νερό

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Ερχόμενοι από Εγνατία, (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη): ακολουθείτε την ταμπέλα Έδεσσα στο ύψος του Τιτάνα, στη συνέχει ακολουθείτε ταμπέλα για Έδεσσα και Γιαννιτσά, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερής και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης : ακολουθείτε την κατεύθυνση Έδεσσα, στη συνέχεια στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερής και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερή όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης : στον Αγιο Αθανάσιο ακολουθείτε ταμπέλες για Εύζωνους/Πολύκαστρο. Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Νότια Ελλάδα: Μετά το σταθμό των διοδίων Μαλγάρων, ακολουθούμε αριστερή έξοδο για Ευζώνους. Μετά από 40χλμ περίπου δεξιά έξοδος Πολυκάστρου.  Μεσω Πολυκάστρου ταμπέλες για Γουμένισσα στη συνέχεια Γρίβα και Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Ερχόμενοι από Δυτική Ελλάδα: μέσω Εγνατίας, έξοδος στον κόμβο της Αλεξάνδριας, ακολουθείτε ταμπέλες για Γιαννιτσά, ταμπέλα για Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια ταμπέλες για Γουμένισσα.Μέσα από τη Γουμένισσα, ακολουθούμε ταμπέλες προς Γρίβα, Καστανερή. Περνάμε στα αριστερά μας τη Καστανερή και ένα χιλιόμετρο μετά φτάνουμε στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Καστανερής όπου και θα είναι η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα.

Διοργάνωση :

Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η διαδρομή ξεκινάει από το εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας έξω από την Καστανερή. Διανύουμε 500μ άσφαλτο και μπαίνουμε δεξιά σε χωματόδρομο.

Σε λίγα μέτρα βρίσκουμε το μονοπάτι αριστερά, το οποίο κινείται σε πλαγιά με χαμηλή βλάστηση, είναι αρκετά τεχνικό και μας βάζει στο δάσος. Έχοντας διανύσει 1.800μ και καλύπτοντας 116μ ανάβαση, αρχίζουμε να κατηφορίζουμε προς το ποτάμι, κινούμενοι σε μια απότομη πλαγιά που θέλει προσοχή.

Στο ΚΜ 2,5 υπάρχει διχάλα όπου ακολουθούμε το μονοπάτι δεξιά προς το ποτάμι.

Φτάνουμε στο ποτάμι στο ΚΜ 3,3 και περνάμε απέναντι. Ανηφορίζουμε ένα απαιτητικό μονοπάτι για 900μ μέσα στο δάσος.

Στο ΚΜ 4,2 φτάνουμε σε χωματόδρομο καλύπτοντας 181μ  ανάβαση  και κατευθυνόμαστε δεξιά για 300μ.

Στο ΚΜ 4,5 μπαίνουμε ξανά σε μονοπάτι το οποίο σε 1.000 μ μας ανεβάζει 160μ  υψόμετρο και μας οδηγεί σε άνοιγμα στο ΚΜ 5,5. Κάνοντας δεξιά ακολουθούμε παλιό χωματόδρομο για 1.100μ κερδίζοντας άλλα 140μέτρα υψόμετρο.

Στο ΚΜ 6,7 βρίσκεται ο πρώτος σταθμός του αγώνα. Πιάνουμε δασικό δρόμο   προς τα αριστερά  ο οποίος κινείται κάτω από την κορυφή Καντατς  χωρίς ιδιαιτέρες κλίσεις.

Στο ΚΜ 9 μπαίνουμε αριστερά σε μονοπάτι και κατηφορίζομε προς το  Πριματάρι. Κατεβαίνουμε 120μ υψόμετρο σε 300μ περίπου μονοπατιού και βρίσκουμε το μονοπάτι προς Πριματάρι. Αρχικά κινούμαστε σε δασικό δρόμο, και σε λίγα μέτρα μπαίνουμε στο μονοπάτι. Κινούμαστε κατά μήκος του Στραβοπόταμου περνώντας τον  δεξιά-αριστερα με οκτώ γέφυρες, στο ομορφότερο ίσως κομμάτι της διαδρομής, ως το ΚΜ 11 όπου και φτάνουμε στον κεντρικό σταθμό.

Γυρίζοντας προς Καστανερη από την άσφαλτο μπαίνουμε σε 200μ δεξιά και ανηφορίζουμε προς την κορυφή Σέλμα. Κινούμαστε για 800μ σε παλιό τρακτερόδρομο που έχει μετατραπεί σε νεροφαγιά και στο ΚΜ 12,2 μπαίνουμε σε μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή.

Φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής  1.345μ. (ΚΜ 13,3). Η κορυφή μας χαρίζει καταπληκτική θέα της Τζένας και της κορυφής του Παίκου Γκόλα Τσούκα. Κινούμαστε για λίγο σε ασαφές μονοπάτι και βρίσκουμε τον χωματόδρομο ο οποίος θα μας οδηγήσει στο Παλαιοχώρι, τον τρίτο σταθμό της διαδρομής.

Στο ΚΜ  14,7 παρεμβάλλετε παλιό πέτρινο μονοπάτι,300μ περίπου, το οποίο θα δυσκολέψει τους ήδη καταπονημένους από την ανάβαση μυς των αθλητών.

Φτάνουμε στο Παλαιοχώρι (ΚΜ 16,1) και κατηφορίζουμε ξανά προς το ποτάμι. Σε 600μ (ΚΜ 16,7) βρίσκουμε δασικό δρόμο και τον ακολουθούμε με κατεύθυνση προς τα δεξιά μέχρι το τέλος (ΚΜ 17,2)και μπάινουμε σε μονοπάτι για να κατεβούμε προς την διχάλα που είχαμε συναντήσει στο ΚΜ 2,5.

Φτάνοντας στη διχάλα έχουμε διανύσει 17.600μ. Κατευθυνόμαστε προς τα δεξιά ακολουθώντας το μονοπάτι που είχαμε διανύσει και  στην αρχή. Η αντίθετη φορά δίνει μία τελείως διαφορετική αίσθηση καθώς οδηγούμαστε προς τον τερματισμό ΚΜ 20,1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tinos Running Experience 2021 - Ακύρωση
Ακυρώθηκε τελικά η φετινή διοργάνωση έπειτα από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής
Έκλεισαν οι εγγραφές για την Αγ. Παρασκευή
 H Οργανωτική Επιτροπή της Διοργάνωσης: 1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής, «Αναδεικνύοντας τον Υμυττό – 2013» ενημερώνει ότι το όριο συμμετοχών για την διαδρομή των 14 χλμ., έχει συμπληρωθεί και έχει ανοίξει λίστα αναμονής. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ Ζ έως και Λ
Αν έχετε δηλώσει συμμετοχή στον 28ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 Χλμ. – ΣΔΥΑ βρείτε το όνομα σας ελέγξτε αν είναι σωστά τα στοιχεία σας και αναζητήστε την ημέρα του αγώνα τον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το τσιπ χρονομέτρησης στην αντίστοιχη τέντα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο