Αγώνας τιμής

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6:00 θα λάβει εκκίνηση ο Μιλτιάδειος Δρόμος 2012, ο ημιμαραθώνιος που κινείται στον ιστορικό τόπο που πεδίου της μάχης του Μαραθώνα.

Share

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 6:00 θα λάβει εκκίνηση ο Μιλτιάδειος Δρόμος 2012, ο ημιμαραθώνιος που κινείται στον ιστορικό τόπο που πεδίου της μάχης του Μαραθώνα. 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία διεξαγωγής:
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
Ώρα συγκέντρωσης και εκκίνησης: 5:30 & 6:00 αντίστοιχα.
Απόσταση: 20 χλμ.
Διαδρομή: Παραλία Μαραθώνα, Σχινιάς, τρόπαιο Νίκης, Μακαρία Πηγή, Τύμβος Πλαταιέων.
Δηλώσεις συμμετοχής: Έως την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στα: τηλέφωνο-fax 210.5317826, τηλ. 210.5900685 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο 6977360245.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:
“Σαν κοιτάξει κανείς από εκεί στον Μαραθώνα τον Σεπτέμβρη του 490 π.Χ.,, θα δει ότι το παράδειγμα του Μιλτιάδη και των 10.000 Αθηναίων και Πλαταιέων ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ της Αήττητης Οπλικής Φάλαγγας, ενέπνευσε και εμπνέει για αμέτρητες τέτοιες στιγμές ενός Λαού, που κάθε φορά εκπλήττει με την Μοναδική Ηρωική Αντίσταση για να διαφυλάξει το Υπέρτατο γι’ αυτόν ιδανικό, την ελευθερία του.
Ήταν αυτό το Μοναδικό κλικ που έδωσε μια μοναδική ώθηση στα πιστεύω αυτού του Λαού, αυτό που συνέβη τότε στον Μαραθώνα.
Και η περήφανη Νίκη έδωσε φτερά σε κάθε Έλληνα, διαχρονικά. Φτερά μιας ανίκητης αισιοδοξίας μιας χωρίς προηγούμενο δημιουργικότητας, φαντασίας που δημιούργησαν έναν μοναδικό πολιτισμό που ήταν, είναι και θα είναι μοναδικοί και μοναχικοί ΦΑΡΟΙ, στυλοβάτες, όλου του Παγκόσμιου πνευματικού υπόβαθρου.
Γι’ αυτή τη μοναδική στιγμή, γράφτηκαν και ειπώθηκαν απίστευτα μεγάλος όγκος βιβλίων, σχολίων, αναλύσεων και απόψεων.
Ελάτε να προσθέσουμε μόνο τις ανάσες μας.
Τα  χαράματα του Σαββάτου 8 Σεπτέμβρη στις 5:30 το πρωί όπως τότε , θα συγκεντρωθούμε στον ιστορικό χώρο του Τύμβου των Αθηναίων. Θα αφουγκραστούμε με ίλες τις αισθήσεις μας τις ανάσες των αρχαίων προπατόρων, θα ψάλλουμε τους πολεμικούς παιάνες και όλοι μας, θα τρέξουμε σε όλο το πεδίο της Μάχης. Θα ξεκινήσουμε στις 06:00 π.μ.
Κάθε
μέτρο από τα 20 περίπου χιλιόμετρα που θα διανύσουμε κατά μήκος της παραλίας του Μαραθώνα, του Σχοινιά, του τροπαίου της Νίκης, της Μακαρίας Πηγής, του Τύμβου των Πλαταιέων, θα νιώσουμε την παρουσία εκείνων… Και φθάνοντας ξανά πίσω στον Τύμβο, θα γονατίσουμε και θα φιλήσουμε το ιερό χώμα που πότισαν με το αίμα τους για τη μοναδική τους νίκη για την ελευθερία. Αυτή η ιερή πορεία-προσκύνημα δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο σαν επιβράβευση, ενθύμιο σε κάθε συμμετέχοντα-ουσα, παρά λίγο χώμα από τον Τύμβο του Μαραθώνα.
Οι συμμετοχές σας θα δίνονται μέχρι την τετάρτη 5 Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο-fax 210.5317826, στο τηλ. 210.5900685 (εργάσιμες ημέρες και ώρες) και στο 6977 360245,  για να υπάρξουν οι ανάλογες προετοιμασίες και ο συντονισμός για τα νερά τροφοδοσίας που θα έχουμε σε καθορισμένα σημεία. Η μετακίνηση θα γίνει με μέσα των συμμετεχόντων 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαγγίνας και Κεφαλά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Μαρκόπουλο
Το Runnermagazine.gr βρέθηκε στο Μαρκόπουλο και σας μετέφερε άμεσα το κλίμα, την εξέλιξη και τα πρώτα αποτελέσματα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Δείτε την εξέλιξη των αγώνων λεπτό προς λεπτό και τα σημαντικότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα.
50ος Καραϊσκάκειος Δρόμος
24-6-2017: Αγώνας 25 χλμ. στο Μαυρομάτι
SNF Run: Τρέχοντας προς τη νέα χρονιά
31-12-16: Αγώνας για την αλλαγή του χρόνου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο