Το τρίαθλο στις… Δόξες του

Σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, στη λίμνη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Sprint Distance Lake Doxa Triathlon», ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας της Transition Sports την Κυριακή 15 Ιουλίου. Δείτε τι έγινε στη Δόξα.

Share

Σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, στη λίμνη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το «Sprint Distance Lake Doxa Triathlon», ο δεύτερος κατά σειρά αγώνας της Transition Sports την Κυριακή 15 Ιουλίου.  Στον αγώνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 140 αθλητές σε ένα πανέμορφο τοπίο στην Ορεινή Κορινθία. Χορηγός επικοινωνίας στον αγώνα ήταν το RUNNER.

“Πολλοί αθλητές ήρθαν από το Σάββατο για να απολαύσουν το τοπίο και να προπονηθούν το απόγευμα στη δροσιά της ημιορεινής λίμνης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τον αριθμό τους, μαζί με το ηλεκτρονικό chip της Championchip, το σακίδιο της New Balance και το energy gel της GU. Η ζώνη αλλαγής, τοποθετημένη κάθετα στην ακτή, με μοκέτα από το νερό της λίμνης μέχρι και την άσφαλτο, γέμισε από νωρίς με τον τριαθλητικό εξοπλισμό και στις 10.35 ξεκίνησε η τεχνική ενημέρωση. Οι αθλητές, αφού μπήκαν στη λίμνη, παρατάχθηκαν σε μια ευθεία μεταξύ δύο σημαδούρων και 11.05 δόθηκε η εκκίνηση!

Ο υγρός στίβος σε μορφή τριγώνου για το πρώτο σκέλος, την κολύμβηση. Από τα πρώτα μέτρα ξεχώρισαν οι πολύ δυνατοί Γιάννης Φανάκης και Γιώργος Αλυφαντής, που βγήκαν σχεδόν μαζί από το νερό. Ακολούθησαν οι Σπύρος Γκοτζιάς και Στέλιος Ανδρεάδης ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο Πλάτωνας Αναστασίου και ο Χρήστος Γαρέφης.

Στις γυναίκες, πρώτη πέρασε την είσοδο στη ζώνη αλλαγής η Μαριάννα Αρβανίτη, ακολουθούμενη από τις Μαρία Καμισάκη και Αγγελική Στάμου. Η απόσταση της ποδηλασίας προσαρμόστηκε στην πολλή ζεστή ημέρα και πραγματοποιήθηκαν 4 στροφές, συνολικά 17χλμ. Η εσωτερική αριστερόστροφη λωρίδα ήταν αποκλεισμένη για την κίνηση των οχημάτων (δυστυχώς λόγω έκτακτου γεγονότος όχι και οι δύο λωρίδες) και οι αθλητές ξεκίνησαν για το γρηγορότερο σκέλος.

Εικόνες που θυμίζουν ορεινά ετάπ του Γύρου Γαλλίας, με αγωνιστικές εμφανίσεις, έλατα, κορυφές και βέβαια την πανέμορφη λίμνη. Ένταση, αδρεναλίνη στα κόκκινα με το Γιώργο Αλυφαντή να ξεχωρίζει και να ακολουθεί ο Γιάννης Φανάκης με το Σπύρο Γκοτζιά. Η Μαρία Καμισάκη με πιο γρήγορο το ποδηλατικό σκέλος, πέρασε μπροστά από την Μαριάννα Αρβανίτη καλύπτοντας τη διαφορά από το κολύμπι ενώ η Αγγελική Στάμου διατήρησε την τρίτη θέση πριν το τρέξιμο.
Τελευταίος γύρος για τον τερματισμό! 4.2χλμ τρέξιμο, στην αντίθετη φορά από την ποδηλασία, με τους αθλητές καταβεβλημένους από το μέχρι τώρα αγώνα και τη ζέστη. Μόλις 17 λεπτά χρειάστηκε ο Γιώργος Αλυφαντής για να στεφθεί νικητής, μέσα στα χειροκροτήματα από πολλούς θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα και βρέθηκαν στο τερματισμό!

Ακολούθησε με χρόνο 55:39 ο Σπύρος Γκοτζιάς ενώ τρίτος γενικής τερμάτισε ο Μάρκος Πάχος, με χρόνο 57:50.
Στις γυναίκες κέρδισε η Μαρία Καμισάκη με χρόνο 1:12:47, δεύτερη 1’23’’ πίσω της η Μαριάννα Αρβανίτη και τρίτη η Αγγελική Στάμου με χρόνο 1:19:54.
Στο ομαδικό, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα SportBox, δεύτερη η ομάδα «Αίολος» και τρίτη η ομάδα του Παμβοχαϊκού, που μας εξέπληξε με τις επιδόσεις και την αγωνιστική της παρουσία!

Η μεγάλη σας ανταπόκριση στην καρδιά του καλοκαιριού, με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και τον καύσωνα μας τίμησε και μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια στο όραμα που μαζί χτίζουμε. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τη New Balance για το σακίδιο που προσέφερε σε κάθε αθλητή, το pharmshop.gr για τις δωροεπιταγές στους νικητές κάθε κατηγορίας, τη GU για τη Θετική Ενέργεια, τα καταστήματα Ανδρεάδης Homestores για τα δώρα που προσέφερε και τριαθλητικά καταστήματα BikeMe και Pulse100 για τα δώρα τους και την τεχνική υποστήριξη.

Ραντεβού στο Full Moon Aquathlon, στις 31 Αυγούστου στο Σχινιά, για ένα βραδινό δίαθλο κάτω από την Πανσέληνο και Never Ending Summer Party! Transition Sports Team.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέξε Χωρίς Τερματισμό 2019
11/13-10-2019: Φιλανθρωπικός αγώνας στη Θεσσαλονίκη
Αγώνας κατά του καπνίσματος
O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας και η Ένωση Συλλόγων και Αδελφοτήτων του Δήμου διοργανώνουν τον 4ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή» (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΘΑΜΑ), ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καπνίσματος .
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υπεραπόστασης
Στις 6 Μαρτίου διεξάγεται ο 6ος αγώνας 100 χιλιομέτρων στο Μαραθώνα. Ο αγώνας αποτελεί παράλληλα και Πανελληνιο Πρωτάθλημα Υπεραπόστασης.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο