Διήμερο αθλητικών νυχτερινών εκδηλώσεων

Το διήμερο 25-26 Αυγούστου η εταιρεία Σφένδαμος διοργανώνει στη Σφενδάμη Πιερίας διήμερο αθλημάτων ορεινής ποδηλασίας και ορεινού τρεξίματος.

Share
H Διοργάνωση Sfendami Adventure Experience είναι μια διήμερη αθλητική καλοκαιρινή συνάντηση ορεινών δράσεων που διοργανώνεται στην Σφενδάμη Πιερίας με κέντρο εκδηλώσεων τον λόφο του προφήτη Ηλία στις 25-26 Αυγούστου.
Το διήμερο περιλαμβάνει του παρακάτω αγώνες:

Sfendami
Night Trail στις25 Αυγούστου
Διοργανώνεται Σάββατο 25 Αύγουστου κάτω από το αυγουστιάτικο φως του φεγγαριού. Απευθύνεται σε όλους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του νυκτερινού ορεινού τρεξίματος και ποδήλατου. Δεν απαιτείται κανένα κριτήριο συμμετοχής και μπορεί να λάβει μέρος στους αγώνες ο οποιοσδήποτε.  Το Sfendami Night Trail  είναι  νυκτερινός αγώνας 20 χλμ. ορεινού τρεξίματος και  νυκτερινός αγώνας ορεινής ποδηλασίας επίσης 20 χλ. Οι νυκτερινοί αγώνες επαναλαμβάνονται για 3η συνεχόμενη χρόνια στην γνωστή διαδρομή του sfendami mountain festival   με 11 χλμ. μονοπάτια και τα υπόλοιπα είναι δασικός και αγροτικός δρόμος. Οι νυκτερινοί αγώνες είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλους τους αγώνες που πραγματοποιούνται την ημέρα με διαφορετικά συναισθήματα αλλά και διαφορετικές προκλήσεις ,απευθύνεται σε όλους ,ακόμη και σε πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές. Η μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι φακός κεφαλής για τους δρομείς και για τους ποδηλάτες φακός ποδηλάτου .Την βραδιά θα την συνοδεύει μουσικό σχήμα κάτω από το αυγουστιάτικο φως του φεγγαριού.
 
Sfendami Εnduro Race στις 26 Αυγούστου  
Το Sfendami Enduro Race είναι η καινούρια ποδηλατική πρόταση της Σφενδάμης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά και πραγματοποιείται στην διάρκεια της ημέρας. Στον συγκεκριμένο αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι με οπουδήποτε τύπου ποδήλατου ,(-all mountain- hardtail -downhill-free ride- enduro). Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγωνίσματος είναι στο ότι αποτελείται από 3 ειδικές διαδρομές οι οποίες χρονομετρούνται και ο αθλητής που θα συγκεντρώσει συνολικά τον μικρότερο χρόνο είναι ο νικητής του αγώνα
3 ειδικές διαδρομές που είναι   στο σύνολο τους μονοπάτια σε μια διαδρομή που είναι για όλους ευχάριστη αλλά και βατή για κάθε επίπεδο αθλητή, ακόμη και για αρχάριο ενώ είναι κατηφορικές με συνδυασμό μικρά κομμάτια ανηφορικά που απαιτείται δύναμη   αλλά και τεχνική δίνουν μια διαφορετική αίσθηση από τους αγώνες του mtb.
Μέσα στο διήμερο θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας το Σάββατο αλλά και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν, καθώς και το Σάββατο θα υπάρχει μουσική βραδιά με το πέρας των αγώνων για αθλητές επισκέπτες θεατές 

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρος του προφήτη Ηλία
όπου προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, διαθέτει τουαλέτες και ζεστά ντους, όπως και χώρο εστίασης και αναψυχής .

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και δηλώσεις συμμετοχής στο www.sfendami.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chania Multi Sports 1
27-3-2016: O Aθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Άνεμος» με τη στήριξη του Δήμου Χανίων διοργανώνει αγώνες multi sport.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο