Η διάσχιση του Καλλίδρομου

O Δήμος Μώλου σε συνεργασία με τον ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώνουν τον 6ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 13.700 μ., “ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ” το Σάββατο 11 Αυγούστου.

Share

O Δήμος Μώλου σε συνεργασία με τον ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ διοργανώνουν τον 6ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 13.700 μ., “ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ”.

Ο αγώνας διεξάγεται το Σάββατο 11 Αυγούστου με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Μενδενίτσας και ώρα 18.30. Η διαδρομή του αγώνα, 13,7 χλμ., είναι μία από τις ομορφότερες μέσα στα αιωνόβια έλατα του Καλλίδρομου με εκκίνηση στα 520 μ., στο μέσο της διαδρομής φτάνει στα 810 μ. όπου γίνεται και η επιστροφή με συνεχή ήπια κατηφορική κλίση στην πλατεία της Μενδενίτσας.
Θα υπάρχουν 4 σημεία στη διαδρομή (2,3, 6,0, 7,0, 10.900) και στον τερματισμό με νερό-χυμούς, ενώ δείκτες (σε 6 σημεία) θα φυλάσσουν τη διαδρομή που αποτελείται κατά 3 χλμ. από άσφαλτο και κατά 10,7 χλμ. καλά στρωμένο χωμάτινο δρόμο.

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει δεξίωση με άφθονα τοπικά εδέσματα, ψητά, κρασί, μπύρα, πίτες, μέλι, μπανάνες προσφορά της DOLE A.E. που είναι και από τους χορηγούς της διοργάνωσης, ενώ από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα ακούγονται τραγούδια από τη δημοτική και λαϊκή μουσική παράδοση της πατρίδας μας.

Θα υπάρχουν ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ με έπαθλα Κύπελλο στον πρώτο, μετάλλιο-δίπλωμα και στους τρεις πρώτους-πρώτες, ενώ αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα θα δοθούν σε ΟΛΟΥΣ. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν τον αγώνα των 13,7 χλμ. θα διεξαχθεί με ώρα εκκίνησης ο παραδοσιακός γύρος της Μενδενίτσας, απόστασης 1.700 μ. για τους μικρούς δρομείς-περιπατητές με τις ανάλογες βραβεύσεις (νήπια, παιδιά έως και 9 ετών, έως και 12 ετών και από 13-16 ετών.
Η διοργάνωση καλείς όλους τους φίλους δρομείς να συμμετέχουν στα διάφορα χάπενινγκ και απρόοπτα που θα προκύψουν, όπως π.χ. επίσκεψη σε τοπικό γειτονικό χωριό με πανηγύρι, διάλεξη, πρωινό περπάτημα στο Παλαιομονάστηρο, σε απόσταση 8 χλμ. την επομένη 12 Αυγούστου και άλλα…
Πώς θα φτάσετε
Η Μενδενίτσα βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΛΑΜΙΑΣ (500 μ. πριν το χωριό Θερμοπύλες στην κατεύθυνση προς Λαμία, στρίβουμε αριστερά (ή 500 μέτρα μετά τις Θερμοπύλες με κατεύθυνση για Αθήνα στρίβουμε δεξιά) και ακόλουθα φθάνουμε στη Μενδενίτσα, ή μπορούμε να στρίψουμε προς τον Μώλο δεξιά και ακόλουθα περνώντας κάτω από την Εθνική να ανεβούμε σε καλό ασφάλτινο δρόμο 11 χλμ. προς τη Μενδενίτσα, περνώντας από το χωριό Καραβίδια).

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΑΠΣ Απόλλων Δ. Αττικής www.apollonrunnersclub.gr στο τηλ.: 210 5317826, και στο email: [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού 2017
23-9-2017: Για 11η συνεχή χρονιά ο αγώνας δρόμου “Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού”
1ος Αγώνας δρόμου Αμφιλοχίας
28-5-2016: Αγώνες 10, 5 & 1 χλμ. στην Αμφιλοχία
Το πέρασμα του Αξιού
Ο Σύλλογος δρομέων και πεζοπόρων Κουφαλίων διοργανώνουν το 4ο Πέρασμα Αξιού, έναν αγώνα βουνού στις 25 Μαΐου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο