Ο Αθλητισμός δεν έχει ηλικία!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην περιοχή του Σουνίου τα ”Ποσειδώνια 2012” την Κυριακή 10 Ιουνίου. Δεκάδες δρομείς έδωσαν το παρών αψηφώντας την ζέστη, συμμετέχοντας στον αγώνα δρόμου των 9χλμ, σε μια ειδυλλιακή διαδρομή από το Ναό του Ποσειδώνα προς το Λαύριο.  Δείτε το δελτίο τύπου των διοργανωτών.

Share

Δεκάδες δρομείς έδωσαν το παρόν στο καθιερωμένο ραντεβού του αγώνα δρόμου «Ποσειδώνια 2012», που διοργάνωσε το αθλητικό Τμήμα του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής.

Οι δρομείς αψηφώντας την ζέστη συμμετείχαν στον αγώνα αντοχής των 9χλμ, σε μια ειδυλλιακή διαδρομή από το Ναό του Ποσειδώνα προς το Λαύριο, τερματίζοντας έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έτρεξαν με δύναμη και πάθος στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία αλλά και ότι η συμμετοχή είναι εκείνη που μετράει.

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 110 άτομα.(94 άνδρες, 12 γυναίκες, 3 αγόρια και 1 κορίτσι). Νικήτρια στη γενική κατάταξη  αναδείχθηκε η Χάιντι Διακουμοπούλου, αποδεικνύοντας ότι το «ασθενές φύλο» διαθέτει το πείσμα και την….αντοχή που χρειάζεται για να ανέβει στη πρώτη θέση του βάθρου.

Για την ιστορία αναφέρουμε τους τρεις πρώτους νικητές σε κάθε κατηγορία.

 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η  Χάιντι Διακουμοπούλου                               
2η Χριστούλα Αγκάτα                                               
3η Κολοβού Ελένη                                                     
 
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1ος Ρώμας Σταμάτιος                                    
2ος Αποστόλου Πέτρος                                  
3ος Κοκορές Θέμης         
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
1ος Σισιμίδης Θεόδωρος
2ος Ραφαί Παναγιώτης
3ος Θεοδωρόγιαννης Γιάννης    
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1η Θεοδωρόγιαννη Πέγκυ 
    
Τις απονομές στην κατηγορία των γυναικών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κώστας Λεβαντής, στους άνδρες η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αρετούσα Μακρή, στα αγόρια ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ» κ. Μανώλης Μπίστας και στα κορίτσια Εκπρόσωπος της Τροχαίας. Ακόμη κύπελλο παρέλαβε από τα χέρια του Προϊσταμένου αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ», κ. Κώστα Πανταζή και ο κ. Προυσουνούδης Αλέξανδρος, ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της διοργάνωσης,  αφού έχει γεννηθεί το 1942.
 
Ο αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στην προσφορά εθελοντών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και απέδειξαν περίτρανα ότι ο εθελοντισμός μπορεί να κάνει θαύματα!!!! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς την συμβολή τους η εκδήλωση ΔΕΝ θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.
 
 Συγκεκριμένα οι εθελοντές του Συλλόγου Κρητών Μεγαλόνησος, το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ «ΘΟΡΙΚΟΣ», ενώ  ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους εθελοντές του Συλλόγου «Δίανθος» και στον Πρόεδρο του προσωπικά, κ. Βαφειάδη Νικόλαο, για την άμεση ανταπόκριση και την ουσιαστική παρουσία    και συμβολή, τόσο του ίδιου όσο και των μελών του Συλλόγου του,   στην αρτιότητα της εκδήλωσης. Και βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στους δυο επιστήμονες του Συλλόγου «ΔΙΑΝΘΟΣ», τον ιατρό κ. Κορακιανίτη Γεώργιο και τον κ. Ξένο Φώτη, φυσιοθεραπευτή, που παρευρέθηκαν καθόλη την διάρκεια του αγώνα, για να παρέχουν τη βοήθεια τους αν παραστεί ανάγκη.
 
Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή της Τροχαίας Κερατέας και του Λιμενικού Σώματος  Λαυρίου, καθώς και του ιατρού του αγώνα κ. Τακάκη Κυριάκου, που φρόντισαν  για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης οι συντελεστές ευχαρίστησαν όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, ενώ προσκάλεσαν όλους τους παρευρισκομένους το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 7μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης του Λαυρίου στη γιορτή του αθλητισμού και της γυμναστικής, στη διοργάνωση της 12ης Γυμναστράδας Γενικής Γυμναστικής Ανατολικής Αττικής.
Τα βλέμματα λοιπόν, όλων τώρα είναι στραμμένα στη μεγάλη αυτή διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν 18 φορείς από 13 Δήμους συνολικά.
 
 
                                               
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
27ος Μαραθώνιος Βιέννης
Με πολύ καλές συμμετοχές, 30.000 δρομείς αλλά και υπό τη λάμψη της φλόγας του μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί 27ος ο μαραθώνιος της Βιέννης στις 18 του Απρίλη.Με μεγάλη αγωνία αναμένεται ο αγώνας των γυναικών καθώς οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή μερικών εξαιρετικών αθλητριών με την Κενυάτισσα Έλεν Κιμουτάι και τη Ρουμάνα Λουμινίτα Τάλπος να ξεχωρίζουν.
Αγώνας 15 χλμ. στις Σέρρες
Αγώνας σε άσφαλτο συνολικής απόστασης 15 χλμ. στις Σέρρες με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών.
Αγώνες Στίβου «Ζεύξεια Δίας»
30-4-2017: Αγώνες Kids Athletics στο στάδιο της Χαλκίδας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο