Στην κορυφή και πάλι ο Κίλιαν

Με τον μαραθώνιο αγώνα στην περιοχή Ζέγκαμα στην Ισπανία συνεχίστηκε η σειρά των αγώνων Skyrunning World Series. Μεγάλος θριαμβευτής ο Κίλιαν Ζορνέτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης τερματίζοντας άνετα πρώτος επιβεβαιώνοντας με εμφατικό τρόπο ότι παραμένει ο βασιλιάς των βουνών. Στον αγώνα έλαβε μέρος και ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση καταλαμβάνοντας την 20η θέση.

Share

Zegama Maraton
Η διαδρομή ήταν δεδομένο ότι θα ήταν δύσκολη αφού το συνολικό μήκος της θετικής υψομετρικής διαφοράς ξεπερνούσε τα 5.000 μ. φτάνοντας τα 1.500 μ. σε υψόμετρο. Αυτό που ίσως να μην περίμεναν οι 406 δρομείς που τερμάτισαν τον αγώνα ήταν η δυνατή βροχή που έπεφτε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και το χιόνι στα ψηλότερα σημεία του βουνού που έκαν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή τους. Ούτε αυτά όμως ήταν ικανά να σταματήσουν τον Κίλιαν Ζορνέτ, τον νεαρό Καταλανό αθλητή της Salomon, περσινό νικητή του θεσμού που αν και την προηγούμενη εβδομάδα έχασε από τους Αμερικανούς στον Transvulcania, αυτή τη φορά στη χώρα των Βάσκων, έδειξε τα δόντια του και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.
Ο τελικός χρόνος του Κίλιαν στην απόσταση των 42 χλμ. ήταν 3:56:04, πάνω από 4 λεπτά ταχύτερα από τον Λουίς Αλμπέρτο Χερνάντο που ακολούθησε με 4:00:40. Τρίτος ήταν ο περσινός νικητής του αγώνα, βρετανός Τομ Όυενς της Salomon.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος πολλοί κορυφαίοι δρομείς του βουνού, όπως ο Μάικλ Λανς που ήταν τέταρτος, ο Γκρεγκ Βολέ που ήταν 10ος, ο Μισέλ Ραμπάτ που ήταν 12ος κ.α.

Οι Αμερικανοί που ξεχώρισαν πριν από λίγες ημέρες στον αγώνα Transvulcania τα βρήκαν λίγο σκούρα και δεν έφτασαν σε πολύ υψηλές θέσεις. Κι αν ο Μάικλ Γουλφ ήταν 14ος που δεν είναι άσχημο πλασάρισμα, ο Ντακότα Τζόουνς κατρακύλησε στην 40η θέση.

Δυναμικό παρών κι ο Θεοδωρακάκος
Παρών στον αγώνα ήταν και ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon εκπροσωπώντας τη χωρα μας σε έναν πολύ σημαντικό και λαοπρόβλητο αγώνα. Ο Έλληνας πρωταθλητής τα πήγε περίφημα αν και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στη διαδρομή τερματίζοντας στην 20η θέση αφήνοντας πίσω του καταξιωμένους δρομείς του βουνού. Ο χρόνος του ήταν 4:28:15.

H Koρτιζάρ στις γυναίκες
Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν Ιχάνα Κορτιζάρ της Salomon, επαναλαμβάνοντας την περσινή της πρωτιά  με χρόνο 4:52:30. Δεύτερη ήταν η Ισπανίδα Νούρια Πίκας που με ένα πολύ εντυπωσιακό τελείωμα κατάφερε να περάσει αρκετές δρομείς τα τελευταία χλμ. Τρίτη ήταν η Έμελι Φόρσμπεργκ άπό τη Σουηδία, επίσης της Salomon.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

Συνολικές βαθμολογίες και επόμενοι αγώνες
Στην συνολική βαθμολογία για την ωρα προηγείται ο Κίλιαν Ζορνέτ στους άνδρες με 148 βαθμούς μετά από δύο αγώνες ενώ στις γυναίκες η Νούρια Πίκας με τη δεύτερη θέση στο Ζέγκαμα σκαρφάλωσε στην κορυφή με 176 τη στιγμή που απομένουν 4 ακόμα αγώνες.
Eπόμενος αγώνας της σειράς, ο Giir Di Mont Skymarathon στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Λέκο της Ιταλίας με όλα τα μεγάλα ονόματα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
14ος Ημιμαραθώνιος δρόμος "Στα Χνάρια του Παυσανία"
12-10-2014: Αγώνας ημιμαραθωνίου για 14η χρονιά
7ος Αγώνας Υγείας Αντιπάρου 24,4 χλμ.
27-5-2018: Αγώνες 24,4, 5 & 10 χλμ. στην Αντίπαρο
Η Καλαμάτα επιστρέφει!
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ) , υπό την αιγίδα του Φορέα κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας, της Περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό & την συμπαράσταση του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας διοργανώνει τον 12ο Γύρο Καλαμάτας 10.000 μ. για ενήλικες δρομείς και 2.000μ για παιδιά και γονείς, το Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο