Η Αθήνα τρέχει!

Για πρώτη φορά έγινε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας ένας αγώνας Ημιαμαραθωνίου με την ονομασία Acropolis Half Marathon στο πλαίσιο του Γύρου της Πόλης. Στους αγώνες του ημιμαραθωνίου και των 8 χλμ. σύμφωνα με τα αποτελέσματα έλαβαν μέρος σχεδόν 2.000 δρομείς αλλά δυστυχώς ανάμεσά τους δεν συμπεριλήφθηκαν οι δύο νικητές του αγώνα Γιώργος Καραβίδας και Θοδωρής Αναγνώστου αφού από λάθος των διοργανωτών ακολoύθησαν… λάθος διαδρομή!

Share

Ο ΣΕΓΑΣ μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων διοργάνωσαν για πρώτη φορά τον αγώνα Athens Acropolis Half Marathon. Στον αγώνα αυτό ενσωματώθηκε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, η διοργάνωση του οποίου συνεχίσθηκε μετά από αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα δειξήχθησαν και οι καθιερωμένοι αγώνες των 8 και 3 χλμ. καθώς και αγώνας 700 μ. για παιδιά των Special Olympics.

Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα ξεπέρασε τις 2.000 για τους αγώνες του Ημιμαραθώνιου και των 8 χλμ. δυστυχώς όμως υπήρξαν παραλείψεις και λάθη που δημιούργησαν προβλήματα στους συμμετέχοντες.

Οι δύο κορυφαίοι δρομείς που συμμετείχαν στον αγώνα και τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις, ο πρωταθλητής του Μαραθώνιου Γιώργος Καραβίδας και ο στηπλίστας Θοδωρής Αναγνώστου, τελικά ακυρώθηκαν, καθώς όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν έτρεξαν και τα 21,1 χλμ. της διαδρομής αφού από λάθος του προπορευόμενου οχήματος της διοργάνωσης δεν ακολούθησαν την σωστή διαδρομή.
Έτσι η πρώτη θέση πήγε στον Δημήτρη Τσιούνη που ολοκλήρωσε την απόσταση σε 1:14:17 με τους Δημήτρη Κοτσολάρη και Αλέξη Κονταράτο να ακολυθούν με 1:17:33 και 1:17:49 αντίστοιχα. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Kωνσταντίνα Στεφανοπούλου (ΑΟ Πέλλωψ Πατρών) με 1.24.54, ενώ ακολούθησαν οι Δήμητρα Ιορδανιδου (Ηρακλής) 1.26.48 και Μαρία Πουλουπάτη (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.34.05. Στον αγώνα τερμάτισαν επίσημα 1.167 δρομείς.

Στα 8 χλμ. σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ πρώτος ήταν ο Χρήστος Χατζάκης – Καζάνης με 27.23, με τους Γιώργο Βαλαβάνη και Ζακυνθινό να ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα. Στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών, πρώτη ήταν η Κορνιλία Ζούμσκα με 38:22, δεύτερη η Ράπτη με 38:58 και τρίτη η Χριστοδουλοπούλου με 39:16 ενώ 974 δρομείς πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Τέλος άρκετά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στον αγώνα των 3 χλμ. χωρίς όμως να υπάρχει ακριβής εκτίμηση αφού δεν πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική χρονομέτρηση. 

Θετικό βήμα
Πέρα βέβαια από τις όποιες οργανωτικές αδυναμίες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το τρέξιμο συνεχίζει να εδραιώνεται στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας και η Αθήνα, όπου καλώς ή κακώς κατοικεί το 50% σχεδόν των Ελλήνων, αποδεικνύει ότι θέλει να το υποστηρίξει αναγνωρίζοντας τη θετική επίδραση που έχει στους κατοίκους της. Οι χιλιάδες δρομείς που είχαν τη δυνατότητα να χαρούν το τρέξιμο στους άδειους δρόμους της Αθήνας, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του και ελπίζουμε τέτοιες προσπάθειες όχι μόνο να συνεχιστούν αλλά και να πολλαπλασιαστούν τόσο στον νομό Αττικής όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι ώστε να συνεχισθεί η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που ασχολούνται με το τρέξιμο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2nd Ecali Run
4-2-2018: Αγώνες 10 & 5 χλμ. στην Εκάλη
6ο ATTIKA RUN & FUN (pre – Olympians run)
31-3-2019: Αγώνες στο Καματερό
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο