Αγώνας στην Κρήτη

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες. Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Share

18ος Δρόμος Μονής Κουδουμά Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Η Μονή Κουδουμά βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω της διάσχισης των Αστερούσιων όρεων. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία, εορτάζει στις 15 Αυγούστου ενώ τελείται πανήγυρης και στις 10 Ιουλίου όπου τιμώνται οι Άγιοι που έχτισαν το μοναστήρι, μοναχοί Παρθένιος και Ευμένιος. 

Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες.

Η αφετηρία για τους δρομείς δόθηκε υπό τον ήχο της καμπάνας της εκκλησίας των Στερνών στις 10:05 το πρωί. Οι πεζοπόροι και ποδηλάτες ξεκινούσαν από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι και λίγο μετά τις 09:00 ενώ αρκετοί δε δίστασαν να κάνουν την διαδρομή και αντίστροφα.

Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Μετά την ολοκλήρωση των τερματισμών ακολούθησε νηστίσιμο γεύμα που πρόσφερε το μοναστήρι με φασολάδα, ταραμά, ελιές, μπακαλιάρο, πατάτες και κρασί.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φυσική ομορφιά
Με τη συμμετοχή 178 δρομέων διεξήχθη στο Κρίκελο Ευρυτανίας ο “Ευρυτάνιος Δρόμος 2009”, σε μια πανέμορφη διαδρομή στο ελατοδάσος του Κρίκελου, μήκους 19,5 χλμ. Δείτε τα αποτελέσματα.
Ένας σύγχρονος άθλος
Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθή για 27η φορά, ο σημαντικότερος αγώνας υπεραποστάσεων στη χώρα μας, το γνωστό σε όλους Σπάρταθλο, στον οποίο οι δρομείς θα πρέπει να καλύψουν την απόσταση των 243,3 χλμ. (Αθήνα-Σπάρτη) σε 36 ώρες .
27-3-2016: O 1ος αγώνας της σειράς Run Greece θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο