Αγώνας στην Κρήτη

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες. Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

FacebookTwitterEmailShare

18ος Δρόμος Μονής Κουδουμά Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Για 18η συνεχόμενη χρονιά έγινε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου της Μονής Κουδουμά. Η Μονή Κουδουμά βρίσκεται στα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μέσω της διάσχισης των Αστερούσιων όρεων. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία, εορτάζει στις 15 Αυγούστου ενώ τελείται πανήγυρης και στις 10 Ιουλίου όπου τιμώνται οι Άγιοι που έχτισαν το μοναστήρι, μοναχοί Παρθένιος και Ευμένιος. 

Φέτος, την εμπειρία αυτής της δύσκολης διαδρομής των 9 χλμ. ανηφόρας και 13 χλμ. επίπονης κατηφόρας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 81 δρομείς, 150 πεζοπόροι αλλά και ορισμένοι ποδηλάτες.

Η αφετηρία για τους δρομείς δόθηκε υπό τον ήχο της καμπάνας της εκκλησίας των Στερνών στις 10:05 το πρωί. Οι πεζοπόροι και ποδηλάτες ξεκινούσαν από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι και λίγο μετά τις 09:00 ενώ αρκετοί δε δίστασαν να κάνουν την διαδρομή και αντίστροφα.

Νικητής στον δρόμο των 22.5 χλμ. κατέλαβε ο Μανώλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Μονοφατσίου με χρόνο 1:37 ενώ για στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρίνα Αχλάτη από την Ιεράπετρα με χρόνο 2:04.

Μετά την ολοκλήρωση των τερματισμών ακολούθησε νηστίσιμο γεύμα που πρόσφερε το μοναστήρι με φασολάδα, ταραμά, ελιές, μπακαλιάρο, πατάτες και κρασί.
 

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Σχόλια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν έχετε δηλώσει συμμετοχή στον 28ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 Χλμ. – ΣΔΥΑ βρείτε το όνομα σας ελέγξτε αν είναι σωστά τα στοιχεία σας και αναζητήστε την ημέρα του αγώνα τον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το τσιπ χρονομέτρησης στην αντίστοιχη τέντα.
Το 15νθήμερο των υπεραποστάσεων ακούει στο όνομα Athens International Ultramarathon Festival 2010. Φέτος προστίθεται και ένας νέος αγώνας 1000 μιλίων… και όποιος αντέξει.
27-1-2019: Αγώνας 5.000μ. ανδρών και 3.000μ. γυναικών
Back to Top