Η “σκυτάλη” στα Τζουμέρκα

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, διοργανώνουν αγώνα δρόμου σε βουνό με την επωνυμία «Diava of Tzoumerka – Mountain Relay», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 που θα έχει μορφή σκυταλοδρομίας.

Share
Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και οι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, διοργανώνουν αγώνα δρόμου σε βουνό με την επωνυμία «Diava of Tzoumerka – Mountain Relay», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
 
1. Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τη μορφή σκυταλοδρομίας και θα διαβεί όλη την οροσειρά των ιστορικών και πανέμορφων Τζουμέρκων. Θα ξεκινήσει από το χωριό Αθαμάνιο, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, και θα ολοκληρωθεί στο ιστορικό χωριό Συρράκο, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καλύπτοντας συνολική απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων.
2. Στην πορεία του θα διαβεί από πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής όπως για παράδειγμα το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, το εκκλησάκι του Πάτερ Κοσμά, την Μονή Κηπίνας, την κόκκινη   εκκλησιά, τα μοναστήρια Αγίου Γεωργίου και Αγίας Αικατερίνης, το σπήλαιο Πραμάντων, το δασικό Χωριό κ.α.
3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/αθλήτριες που θα μπορούν να σχηματίσουν ομάδες Ανδρών, Ανδρών/Γυναικών και Γυναικών.
4. Τα μήκη θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πέντε. Η οργανωτική επιτροπή, στην προσπάθειά της να δώσει στους αθλητές την καλύτερη, κατά το δυνατόν, διαδρομή από την πρώτη χρονιά διατηρεί τη δυνατότητα αυξομείωσής τους κατά ένα μήκος.
5. Οι ομάδες θα απαρτίζονται από δυο (2) μέχρι πέντε (5) αθλητές/ριες (όσα και τα μήκη) δεδομένου ότι, για την ασφάλεια των αθλητών, οι τερματισμοί πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί με το φως της μέρας. Παρά ταύτα όμως αν κάποιος ή κάποιοι, αποδεδειγμένα μπορούν να το καταφέρουν μόνοι τους η οργανωτική επιτροπή θα το επιτρέψει και θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους βοηθήσει. Άλλωστε θα προβλέπονται «κόφτες» στον αγώνα.
6. Στις ομάδες που θα απαρτίζονται από αθλητές που είναι λιγότεροι από τα μήκη είναι στην απόλυτη επιλογή τους το πόσα και ποια μήκη θα τρέξει ο καθένας.
           
Οι λεπτομέρειες του αγώνα θα ανακοινωθούν σύντομα στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα του αγώνα.
 
Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να απευθυνθείτε με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή στο 6973051037 (Κώστας Μάμαλης) ενώ για πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να απευθύνεστε στον Θανάση Κουρή (e-mail: [email protected] τηλ. 6977369718)
 
 
Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρόνιον Πέρασμα 2023
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
3ος Ημιμαραθώνιος δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι – Ναός Ακραίας Ήρας»
2-10-2016: Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Ημιμαραθώνιος δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι Λουτράκι – Ναός Ακραίας Ήρας» στο Λουτράκι – Πέραχωρα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο