Όλα έτοιμα στη Θεσσαλονίκη

Όλα είναι έτοιμα για τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” που θα γίνει αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετοχές έχουν κλείσει τόσο στη μαραθώνια απόσταση όσο και στους αγώνες των 10 και 5 χλμ. ενώ αναμένονται νέα ρεκόρ συμμετοχών. Στον αγώνα η WIND που είναι ο βασικός χορηγός θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου δίνοντας ένα ποσό για κάθε συμμετέχοντα. Δείτε τα τελευταία νέα.

Share

7ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”
Ένας αγώνας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλα είναι έτοιμα για τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” που θα γίνει αυτή την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Οι συμμετοχές έχουν κλείσει τόσο στη μαραθώνια απόσταση όσο και στους αγώνες των 10 και 5 χλμ. ενώ αναμένονται νέα ρεκόρ συμμετοχών. Αυτή τη στιγμή δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μόνο για τον αγώνα των 1.000 μ. των παιδιών. Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.atgm.gr

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Μιχάλη Παρμάκη στον αγώνα αφού ο Κοζανίτης δρομέας θα επιδιώξει να πετύχει στη Θεσσαλονίκη το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αυτόν πιθανόν να τον βοηθήσουν και οι υψηλού επιπέδου δρομείς που έχουν κλείσει οι διοργανωτές για να λάβουν μέρος.

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι αρκετά μεγάλος με τους διοργανωτές να περιμένουν ρεκόρ συμμετοχών την ημέρα του αγώνα σε όλες τις διαδρομές.

Παράλληλα η WIND που είναι ο βασικός χορηγός του αγώνα κάλεί όλο τον κόσμο να λάβει μέρος στον αγώνα για καλό σκοπό αφού θα προσφέρει βοήθεια στο Παιδικό Χωριό Φίλυρου για κάθε συμμετέχοντα. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της WIND.

Η WINDRunningTeam θα τρέξει την 1η Απριλίου για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο 6 δημοφιλείς προσωπικότητες από την Θεσσαλονίκη φορούν τα χρώματα της WINDRunningTeam και τρέχουν για καλό σκοπό Αθήνα,5 Μαρτίου 2012.

Η WIND Ελλάς, Επίσημος Χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ονομαστικός Χορηγός των Αγώνων Δρόμου 5 & 10 χλμ. και του Αγώνα 1.000 μέτρων για μαθητές, αλλά και Επίσημος Προμηθευτής Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της διοργάνωσης ανακοίνωσε μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο, Έναν Αγώνα Για Όλους.
«Μετά την πρώτη συμμετοχή της WINDRunningTeamστον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» τον Απρίλιο του 2011, η WIND ανέλαβε φέτος πιο ουσιαστικό ρόλο ως Επίσημος Χορηγός της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης συνεισφέροντας στην προσπάθεια να αναδειχτεί ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» σε μια πραγματική γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της» δήλωσεσε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND κ. Γιώργος Τσαπρούνης.

Στο πλαίσιο της χορηγίας της, η WINDθα δυναμώσει την παρουσία και την προβολή του αγώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με καμπάνια στα τοπικά μέσα αλλά και από το δίκτυο των τοπικών καταστημάτων WIND, ενώ παράλληλα θα υλοποιήσει και προωθητικές ενέργειες μέσα στην πόλη.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαπρούνη, η WIND θα θέσει τις τεχνολογικές της δυνατότητες στην υπηρεσία της διοργάνωσης καλύπτοντας συνολικά τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της με υπηρεσίες κινητής, σταθερής και Internet, ενώ θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους δρομείς την υπηρεσία ενημερωτικού SMS ώστε οι δικοί τους άνθρωποι να ενημερωθούν αυτόματα για τον τερματισμό τους.

«Επιπλέον, και αυτό είναι για μας το πιο σημαντικό, η WIND καλεί όλους να τρέξουν στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» για καλό σκοπό. Πέρσι η ομάδα μας, WIND Running Team έτρεξε στην ίδια διοργάνωση για να υποστηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ Βορείου Ελλάδας. Συνεχίσαμε ως ομάδα να τρέχουμε για καλό σκοπό, στηρίζοντας τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών τον περασμένο Νοέμβριο. Με μεγάλη χαρά ερχόμαστε και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να τρέξουμε όλοι μαζί προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο» δήλωσε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς.

Έτσι, για κάθε μία συμμετοχή με την WIND Running Team στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», είτε στα 5χλμ. είτε στα 10χλμ ή ακόμα και στην Κλασική διαδρομή, η εταιρεία θα δωρίσει 10 ευρώ για τα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

Στο κάλεσμα της WIND ανταποκρίθηκαν ήδη έξι δημοφιλείς προσωπικότητες από την πόλη της Θεσσαλονίκης που αναλαμβάνουν τον ξεχωριστό ρόλο του πρεσβευτή της WIND Running Team: η Φαίη Σκορδά, ο Άκης Πετρετζίκης, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Σοφία Γκόσιου, η Ελένη Τσολάκη και ο Πάνος Βλάχος. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της WIND, ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων, δήλωσε:
« Η προσπάθεια μας να στηρίξουμε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό έχει πολύτιμους συμμάχους τους 6 πρεσβευτές, που ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρόσκλησή μας να τρέξουν, εθελοντικά, στον Μαραθώνιο με τη WINDRunningTeam για να ενισχύσουμε τα παιδιά στο Φίλυρο. Τους ευχαριστούμε, όπως επίσης ευχαριστούμε και όλους τους δρομείς που έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση της WIND Running Team και όσους θα το κάνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή». «Ευχαριστούμε θερμά την WIND, που επέλεξε να στηρίξει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά μας στο Φίλυρο. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε τη στήριξη και την αποδοχή ανθρώπων με μεγάλη προβολή που αφιλοκερδώς προσφέρονται να ενισχύσουν το έργο μας» δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού κα Ζωή Δανιηλίδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης Σοφία Γκόσιου και η Ελένη Τσολάκη όπου και έκαναν δηλώσεις, ενώ οι υπόλοιποι πρεσβευτές παρόλο που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κράτησαν στην Αθήνα, εντούτοις έστειλαν καθένας το δικό του χαιρετισμό.

Η Σοφία Γκόσιου δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πρεσβευτών: «Πραγματικά το μήνυμα της WINDRunningTeam είναι συμβολικό, γιατί επιτέλους θα τρέξουμε για ένα καλό σκοπό.» Η Ελένη Τσολάκη συμπλήρωσε λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ τη WIND και σας καλώ όλους να τρέξουμε όλοι μαζί και δεν πειράζει αν δεν είσαστε έτσι ακμαίοι στον αθλητισμό, όλοι μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας να τερματίσουμε.»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου δήλωσε εκτός των άλλων: «Είναι χαρά για μένα που η WINDRunningTeam, μου δείχνει το δρόμο, τον Αλεξάνδρειο δρόμο για να στηρίξω το έργο του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.».

Η Φαίη Σκορδά προσκάλεσε όλους να συμμετέχουν δηλώνοντας : «Δυστυχώς για πρακτικούς λόγους δε μπορώ σήμερα να είμαι μαζί σας, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που η WINDRunningTeam μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω μέρος στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και με τη σειρά μου να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο… σας περιμένω όλους την Κυριακή (1η Απριλίου) να τρέξουμε μαζί».

Ο Άκης Πετρετζίκης ανέφερε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να τρέξω με τη WINDRunningTeam, για ένα τόσο σημαντικό σκοπό… Θα είμαι κι εγώ κάπου εκεί στην αφετηρία». Και ο Πάνος Βλάχος επισήμανε στο χαιρετισμό του «Τα παιδιά στο Φίλυρο μας έχουν ανάγκη, και εμένα και όλους εσάς. Μην το φοβάστε, ελάτε να τρέξετε, 5χλμ, 10χλμ, το Μαραθώνιο, ό,τι αντέχετε….».

Η WIND θα δώσει επίσης τη δυνατότητα σε όλους τους δρομείς του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» να συνεισφέρουν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Απλά πατώντας πάνω στον τάπητα της ΑΨΙΔΑΣ ΑΓΑΠΗΣ με τη σήμανση «IlikeWIND – Πάτα like και πρόσφερε» που θα βρίσκεται 1 περίπου χλμ πριν τον τερματισμό στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ενισχύουν κατά 1 ευρώ το ποσό που θα δώσει η WIND στο Παιδικό Χωριό.

Οι δρομείς, θεατές και περαστικοί θα βλέπουν ζωντανά το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τον ειδικό ηλεκτρονικό πίνακα – μετρητή πάνω στην Αψίδα. Όσοι ενδιαφέρονται να τρέξουν για καλό σκοπό με τα χρώματα της WIND Running Team και να στηρίξουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, χρειάζεται απλά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της WIND http://www.wind.com.gr/gr/wind/megas-alexandros/wind-running-team-/ και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Για την καλύτερη ενημέρωση τωνε νδιαφερόμενων σχετικά μετηνWINDRunningTeamκαιτον 7ΟΔιεθνήΜαραθώνιο «ΜέγαςΑλέξανδρος» ηWIND παρέχειειδικήγραμμήεπικοινωνίαςστονούμερο 2311822000 τοοποίολειτουργείαπότις 10:00 το πρωί έως τις 18:00, Δευτέρα έως καιΠαρασκευή. – ΤΕΛΟΣ- Για περισσότερες πληροφορίες:

Δώρα Πενθερουδάκη, PressOfficeSpecialistWINDΕλλάςΤηλ. 210-6158317 e-mail: [email protected] Επισκεφθείτε επίσης το NewsRoom στο www.wind.com.gr, τη σελίδα μας www.facebook.com/windhellas & ακολουθήστε μας στο http://twitter.com/windhellas

Η WINDRunningTeam
Η WINDRunningTeam, αποτελείται από εργαζόμενους, φίλους και συνεργάτες της εταιρείας και έχει αθλητικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς πάντα «τρέχει για καλό σκοπό» συγκεντρώνοντας χρήματα που αφορούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες. Στόχος της WINDRunningTeamείναι να εμπνεύσει για ζωή με άσκηση μέσα από ενεργή συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Η WINDRunningTeam εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Στην Πράξη» γύρω από τους άξονες της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, πάνω στην κορυφή του Φιλύρου, σ’ ένα τόπο ξερό, πετρώδη και κακοτράχηλο, όμως με μια υπέροχη θέα, «φύτρωσε» ξαφνικά μια μικρή, χρωματιστή πολιτεία: Το πρώτο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό».

Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξη των παιδιών στη βάση της Ελληνο-ορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.

Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού κατά το πρότυπο της οικογένειας που αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η ψυχονοητική ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη των παιδιών που έχουν χάσει την στήριξη αυτή και που είναι απαραίτητη για να ενταχθούν ως αυτόνομα και ολοκληρωμένα μέλη στην Ελληνική κοινωνία και ακολούθως στην Ενωμένη Ευρώπη www.paidikoxorio.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας στη λίμνη Βεγορίτιδα
Με 135 συμμετοχές από την πρώτη του κι όλας διοργάνωση, έγινε ο πρώτος Ημιμαραθώνιος δρόμος της Λίμνης Βεγορίτιδας. Νικητές, ο Δημήτρης Τσιούνης στους άνδρες με 1:10.37 και η Ευφροσύνη Πατούρα με 1:31.09.
Στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας
Ένας “αγώνας” διαφορετικός από τους άλλους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Γαύδο, το νοτιότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας από τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.
6α Διδασκάλεια
9-5-2015: Αγώνας στα Αθίκια Κορινθίας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο