Εορταστικός αγώνας

O EOΣ Λάρισας γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ίδρυσή του προκηρύσσοντας την ημερομηνία διεξαγωγής τους 3ου Ορεινού Αγώνα Κισσάβου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαίου.

Share

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, όπου φέτος συμπληρώνει τα 80 χρόνια ενεργούς παρουσίας, συνεχίζει για 3η χρονιά τη διοργάνωση του ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ με αρκετά νέα στοιχεία.

Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και την ενίσχυση του Δήμου Αγιάς , ο οποίος θέλει  να συνδράμει και αυτός στην ανάπτυξη της περιοχής.
Την προηγούμενη του αγώνα, το Σάββατο 19 Μαίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Στομίου στον χώρο του κάμπινγκ, η τεχνική ανάλυση του αγώνα στους συμμετέχοντες. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την επόμενη ημέρα Κυριακή 20 Μαίου και ώρα 8:00 όπου οι δρομείς καλούνται να καλύψουν απόσταση συνολικού μήκους 33,5 χλμ. Η διαδρομή ακολουθεί τις τοποθεσίες ΣΤΟΜΙΟ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΣΑΒΟΥ – ΚΟΡΥΦΗ ΚΙΣΑΒΟΥ – ΣΥΝΑΧΟΒΡΥΣΗ – ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ.

Στο  τερματισμό οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ντους του γηπέδου, όπως και διάφορα εδέσματα.
Επίσης θα υπάρξει μεταφορά των αθλητών από την Αγιά στο Στόμιο, καθώς και  μεταφορά του ρουχισμού τους από το Στόμιο στην Αγιά.
Για την διαμονή των αθλητών και των συνοδών αυτών θα παραχωρηθεί το κάμπινγκ στο ΣΤΟΜΙΟ δωρεάν.
Ενδιάμεσα της διαδρομής θα υπάρχουν (8) οκτώ σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ  αλλά και από τους υπόλοιπους  εθελοντικούς συλλόγους . Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι θα υπάρχει  ένα μέλος της Ε. Ο. Δ. ( ομάδα διάσωσης ) , από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. , από την Ένωση Ελλήνων Καταδρομέων τον Κυνηγητικό Σύλλογο και την Νέα Ακρόπολη. Κατά την διάρκεια του αγώνα η Αερολέσχη Λάρισας θα κάνει πτήσεις ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες  πάνω από την διαδρομή για τον φόβο πυρκαγιάς. Η επικοινωνία θα γίνεται μέσω της Ένωσης ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας με τρις σταθμούς έτσι ώστε να καλύπτει όλη την διαδρομή . Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα και σε επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος των διοργανωτών.
Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € κατά άτομο και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη , την μπλούζα αγώνα με το νούμερο και γενικά την υποστήριξη του αγώνα. Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες θα δοθούν κύπελλα ενώ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και  διπλώματα .                                                                      
                                                           
Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες θα είναι ασφαλισμένοι κατά την διάρκεια του αγώνα από τον ΕΟΣ Λάρισας. Οι απονομή θα γίνει στην ΑΓΙΑ στις 15:00 ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους αθλητές που θα συνεχίζουν τον αγώνα. Κατά την αναμονή στην πλατεία Αγιάς θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς αλλά και διάφορους Συλλόγους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και για δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.eoslarissas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Poseidon Challenge
2-10-2016: Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Σούνιο η διοργάνωση Poseidon Challenge που περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο, αγώνα 10 χλμ. και FunRun.
Χειμωνιάτικη πρόκληση
Ο Σχοινιάς φιλοξενεί παραδοσιακά τον πρώτο αγώνα διάθλου (φέτος και τριάθλου) για τη νέα χρονιά. To Multirama Schiniathlon Challenge έρχεται να δοκιμάσει τις αντοχές των φίλων και των τριών αγωνισμάτων.
Ο γύρος της πόλης
O ΣΔΥ Μεσσηνίας και ο Αθλητικός Φορέας Δήμου Καλαμάτας διοργανώνουν στις 30 Απριλίου τον 11ο Γύρο Καλαμάτας απόστασης 10,5 & 2 χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο