Αγώνες ανωμάλου δρόμου στην Κασσιώπη

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιώπης σε συνεργασία με Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, ΑΠΣ Δρομέων Κέρκυρας “Αρχίλοχος”, ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας, ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, Ε.Μ.Ε.Δ. Κέρκυρας, Α.Ο. Αχαράβης και New Balance διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαΐου αγώνες ανωμάλου δρόμου 6 και 12 χλμ στην Κασσιώπη.

Share

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιώπης σε συνεργασία με Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, ΑΠΣ Δρομέων Κέρκυρας “Αρχίλοχος”, ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας, ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, Ε.Μ.Ε.Δ. Κέρκυρας, Α.Ο. Αχαράβης και New Balance διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου αγώνες ανωμάλου δρόμου 6 και 12 χλμ στην Κασσιώπη. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών (500μ.) και 13 έως 15 ετών (1200μ).
O αγώνας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 6 Μαϊου αλλά άλλαξε λόγω διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Ο Σύλλογός στην προσπάθεια του να περάσει και ένα κοινωνικό μήνυμα μέσω του αθλητισμού, από φέτος θα αφιερώνει τον αγώνα και για ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Έτσι η οργανωτική επιτροπή με τη σύμφωνη γνώμη του Χαμόγελου του Παιδιού αποφάσισε να μπει συμβολικό κόστος συμμετοχής 5 ευρώ για τους αγώνες των 6 και 12 χλμ.
Όλα τα χρήματα των συμμετοχών θα διατεθούν για τις ανάγκες του Χαμόγελου του Παιδιού. Πιστεύουμε ότι ο κάθε αθλητής-τρια που θα πάρει μέρος στον αγώνα πέρα από τη χαρά της συμμετοχής και της ευγενής άμυλας του μαζικού αθλητισμού θα στείλει και το δικό του κοινωνικό μήνυμα.

Όροι συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες 6 και 12 χλμ έχουν άντρες και γυναίκες από 16 ετών και πάνω.
Για τον παιδικό αγώνα των 500 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το ημερολογιακό έτος 2000 έως το 2004 και για τον αγώνα των 1200 μ. θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 1999 έως και το 1997. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Τα παιδιά θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Ασφάλεια: Οι αγώνες θα εποπτεύονται από την Ελληνική αστυνομία και θα υπάρχει παρουσία γιατρού και ασθενοφόρων. Για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων θα συμβάλει με την παρουσία της και η Ε.Μ.Ε.Δ. Κέρκυρας (Ειδική Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης).

Διαδρομή αγώνα – Τροφοδοσία: Η αφετηρία και ο τερματισμός και των δύο αγώνων ορίζεται στο λιμάνι της Κασσιώπης. Για τα 3 πρώτα χλμ η διαδρομή είναι κοινή και για τους δύο αγώνες ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο Κασσιώπης – Σινιών. Η διαδρομή των 12 χλμ συνεχίζει μέχρι τον οικισμό Ελαιουργία Σινιών και ακολούθως στρίβει προς τον δρόμο για τον Άγιο Στέφανο και περνώντας μέσα από το προστατευόμενο οικοσύστημα του Ερημίτη και από την παραλία Αυλάκι, ξαναβγαίνει στην επαρχιακή οδό και καταλήγει στο λιμάνι της Κασσιώπης κάνοντας τον γύρο του ιστορικού κάστρου. Η διαδρομή των 6 χλμ παρακάμπτει στο 3ο χλμ και μέσω αγροτικού δρόμου φτάνει στην παραλία Αυλάκι και από εκεί ξαναβγαίνει στην επαρχιακή οδό απ’ όπου και καταλήγει στο λιμάνι της Κασσιώπης. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά.

Έπαθλα – Απονομές: Οι απονομές θα γίνουν στο λιμάνι της Κασσιώπης με τον τερματισμό όλων των συμμετεχόντων.
Βραβεύσεις: Για κάθε αγώνα : 1ος νικητής : κύπελλο – μετάλλιο 2ος νικητής : τιμητικός έπαινος – μετάλλιο 3ος νικητής : τιμητικός έπαινος – μετάλλιο Στους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι – μετάλλια. Κατηγορίες: 16 – 29 ετών, 30 -39 ετών, 40 – 49 ετών, 50 – 59 ετών, 60 και άνω εφόσον συμπληρώνεται κατηγορία. (πάνω από 6 αθλητές) Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής. Επίσης οι πρώτοι νικητές στους αγώνες των 500 μ. – 1200 μ. – 6 χλμ και 12 χλμ σε άνδρες και γυναίκες θα πάρουν δώρο αθλητικά παπούτσια με την ευγενική χορηγία της New Balance Μετά το τέλος των απονομών θα ακολουθήσει μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιώπης. Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kassiosdias.gr έως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012.

Πληροφορίες: Θανάσης Σαρακηνός: 6974457449 Βασίλης Κουτσούρης: 6972837021
Για πληροφορίες σχετικά με διαμονή για όσους επιθυμούν στο τηλέφωνο 6974457449 (Θανάσης Σαρακηνός) Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορεία από την πόλη της Κέρκυρας προς την Κασσιώπη και επιστροφή.(Εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός)

Πρόγραμμα: Σάββατο 12 Μαΐου:7-9 μμ. Παραλαβή αριθμών (Λιμάνι Κασσιώπης) Κυριακή 13 Μαΐου:8-9:30 π.μ. Παραλαβή αριθμών 10:00 αγώνας 500 μ. 10:15–//–1200 μ. 10:30–//–6 χλμ. Και 12 χλμ. Απονομές.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και φόρμα εγγραφής σύντομα στο site  www.kassiosdias.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Δρόμος της Θηναίας Γης
8-8-2018: Αγώνας 7,1 χλμ. στην Κεφαλονιά
Θέα από ψηλά
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση  Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ανωμάλου / ορεινού δρόμου 18 χλμ. καλώντας τους φίλους του τρεξίματος και του βουνού να συμμετάσχουν  και να απολαύσουν την ανοιξιάτικη και ανθισμένη  Έδεσσα.
Kos City Run
11-10-2015: O Kωακός Αθλητικός Όμιλος Φίλινος διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουλίου αγώνα δρόμου 10 χλμ. με την ονομασία Kos City Run.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο