Σαλαμίνια 2011

Tην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί από το Δήμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σαλαμίνια 2011” Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου 15,2 χλμ. αλλά και ποδηλατικός γύρος 11 χλμ. Η διαδρομή περνά από ιστορικά σημεία, όπως ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων και το Αρχαίο Λιμάνι της πόλης και αποδίδει φόρο τιμής στους συμμετέχοντες της ιστορικής ναυμαχίας. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και το χάρτη των διαδρομών.

Share

Tην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου στη Σαλαμίνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σαλαμίνια 2011” απόστασης 15,2 χλμ. αλλά και ποδηλατικός γύρος 11, περίπου, χιλιομέτρων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Διαδρομή:
Η διαδρομή είναι κυκλική με συνολικό μήκος 15,2 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση θα γίνει στον Αρχαίο Λιμένα, στο Αμπελάκι. Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου, λεωφ. Δημοκρατίας, ακτή Ιατρού Βεργή, οδός Σαλαμινομάχων, ακτή Σαλαμινομάχων, λεωφ. Σαλαμίνας, λεωφ. Φανερωμένης, οδός Σαλαμίνας-Βασιλικών, Γαλαξιδίου, Αγίου Νικολάου, ακτή Καραϊσκάκη, λεωφ. Σαλαμίνας, λεωφ. Ιπποκράτους, οδός Παπαφλέσσα, οδός Σαλαμινομάχων, ακτή Ιατρού Βεργή, λεωφ. Δημοκρατίας, λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ο τερματισμός θα γίνει στον Αρχαίο Λιμένα.  
Ώρα εκκίνησης: 10:00
Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους. Κάθε αθλητής – αθλήτρια και μη, κάθε ηλικίας, έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την έγκριση του κηδεμόνα τους.

Δηλώσεις συμμετοχής: Oι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 14.00 το μεσημέρι, στο 6984464615 και στο email [email protected] αλλά και στην γραμματεία στην αφετηρία του αγώνα πριν την έναρξή του. Οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως για την εγγραφή τους στον αγώνα.
Έπαθλα: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές των δρομέων και αναμνηστικό συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.
Κόστος αγώνα: Η επιτροπή Οργάνωσης των Σαλαμινίων 2011 θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα.
Ιατρική εξέταση: Όλοι οι συμμετέχοντες, οφείλουν να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις με δική τους ευθύνη (θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Γραμματεία του αγώνα).
Διάφορα: Θα διοργανωθούν Γραμματεία στην εκκίνηση – τερματισμό, δύο ομάδες ελέγχου-χρονομέτρησης, τρία σημεία υδροδοσίας των αθλητών και στον τερματισμό θα υπάρχουν νερό και χυμοί.
Καιρός: Ο καιρός προβλέπεται αίθριος με θερμοκρασίες 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου για την ώρα του αγώνα.
Ασφάλεια:  Η Οργανωτική Επιτροπή έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ασθενοφόρου και γιατρού, standby στην διαδρομή. Η Τροχαία Σαλαμίνας θα φροντίσει την περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, όπου αυτό απαιτείται. Περίπου 30 εθελοντές θα φροντίσουν την επάνδρωση της γραμματείας, των σημείων υδροδοσίας και των σημείων ελέγχου. Οι Εθελοντικές Οργανώσεις “Φίλοι του Δάσους – Ομάδα Σαλαμίνας” και “Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών”, θα φροντίσουν για την ασφάλεια της διαδρομής αλλά και οτιδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει. Τέλος, δύο μοτοσυκλέτες, σε ρόλους leader και follower, θα συνοδεύουν διαρκώς τους αθλητές στην διαδρομή.

Ποδηλατικός γύρος
Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου θα διεξαχθεί και ποδηλατικός γύρος 11 χλμ. Ο αγώνα θα ξεκινήσει από την πλατεία Ηρώων και αφού περιδιαβεί τους δρόμους της Σαλαμίνας, θα περάσει από τον τύμβο των Σαλαμινομάχων και θα καταλήξει στον Αρχαίο Λιμένα. Ώρα εκκίνησης 10:00.
 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
22-4-2018: Ημιμαραθώνιος και παράλληλοι αγώνες στο Φάληρο
7-10-2018: Αγώνες 5 & 10 χλμ. στην Πάτρα
5ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50χλμ. Δήμου Μεγαρέων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο