Και το Skyrunning πήρε φωτιά…

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με απόλυτη επιτυχία ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning, στα Νάματα Κοζάνης. 178 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα που κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και άφησε μόνο χαμόγελα σε όλους τους Skyrunners που έτρεξαν πάνω από τα σύννεφα, ένω έβαλε… φωτιά στους τελικούς βαθμολογικούς πίνακες.

Share

Η Οίτη θα αναδείξει τον πρωταθλητή και την πρωταθλήτρια Skyrunning!
Ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με απόλυτη επιτυχία ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning, στα Νάματα Κοζάνης. 178 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα που κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και άφησε μόνο χαμόγελα σε όλους τους Skyrunners που έτρεξαν πάνω από τα σύννεφα. Και το Πρωτάθλημα πήρε φωτιά!

Ο Νίκος Κωστόπουλος, νικητής του αγώνα, με τη μικρότερη διαφορά μπροστά από το δεύτερο του πρωταθλήματος Σλάβεκ Ματρά. Μόλις 2 πόντοι χωρίζουν τους αθλητές και η μάχη στην Οίτη που θα είναι και ο τελικός του Πρωταθλήματος αναμένεται συναρπαστική!
Όπως είναι γνωστό ο Μαραθώνιος «Ηρακλής» στην Οίτη, προσθέτει επιπλέον 50% των πόντων του αγώνα. Επίσης για την τελική κατάταξη λαμβάνονται υπόψιν οι 3 καλύτερες επιδόσεις. Ως εκ τούτου, ο Νίκος Κωστόπουλος, αθλητής της Salomon Hellas, με τερματισμό στις θέσεις από 1 έως 4 και μπροστά από τον Σλάβεκ Ματρά, αθλητή της LaSportiva/Odlo, κερδίζει τον τίτλο και γίνεται ο 1ος Πρωταθλητής Skyrunning.
Για τις θέσεις από 5 και κάτω, πρέπει να αφήσει τον Σλάβεκ 2 θέσεις πίσω του μιας και ο τελευταίος έχει ήδη δύο δεύτερες, πιο ποιοτικές για την τελική κατάταξη, σε σχέση με την 1η και 4η του Νίκου. Οι πιο ποιοτικές θέσεις του Σλάβεκ Ματρά, σε συνδυασμό με νίκη του ή τερματισμό μπροστά από το Νίκο Κωστόπουλο στην Οίτη, θα τον ανακηρύξουν Πρωταθλητή Skyrunning.
 

Μάχη και στις γυναίκες
Στις γυναίκες η μάχη είναι ακόμα πιο δυνατή! Η Βίκυ Καρπούζα, αθλήτρια της Salomon Hellas, προηγείται στην κούρσα με 244 πόντους, έναντι 212 της Άντζελας Τερζή και 200 πόντων της Αμαλίας Ματθαίου, αθλήτριες της ομάδας Path Runners. Η Βίκυ, συνεχώς στο βάθρο με μία 2η και δύο 3ες θέσεις πρωταγωνιστεί στο Πρωτάθλημα και βρίσκεται δίκαια στην κορυφή της κατάταξης και στην ελίτ των Skyrunners. Η Άντζελα, 6η στη Ζήρεια, 7η στα Γεράνεια και 4η στα Νάματα ακολουθεί στη δεύτερη θέση ενώ η Αμαλία με τις δύο νίκες της σε Ζήρεια και Γεράνεια έχει το απόλυτο και σε συνδυασμό με το ότι θα πετάξει τη χειρότερη επίδοση (τον αγώνα στα Νάματα που δεν έτρεξε) της δίνει τον πρώτο λόγο με 34 πόντους ήδη μπροστά από τη Βίκυ και 64 από την Άντζελα. 45 μέρες έμειναν μέχρι την καρό σημαία και η Οίτη θα μας υποδεχτεί για τον Μεγάλο Τελικό!
Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα φτάνει προς την κορύφωσή του με αγωνιστικό ενδιαφέρον και στις δύο κατηγορίες!
Για να δείτε την κατάταξη του Πρωταθλήματος μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα www.hsra.gr , στην ενότητα Βαθμολογία. Hellenic Skyrunning Association

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Αγώνας SIVROS LEFKADA
Αγώνας στην Λευκάδα
5ος Αγώνας  για την «Καρδιά του Παιδιού»
27-1-2019: Αγώνας 7 χλμ. στο Φόδελε
ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ, του Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, προκηρύσσουν τον 5o Λαϊκό Αγώνα Ορεινού Δρόμου “Στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων” την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο