Multi sport περιπέτεια

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Vernon Endurance διοργανώνει στις 1-2-3 Ιουλίου 2011 αγώνα περιπέτειας non stop στον ορεινό όγκο του όρους Βέρνον στην Καστοριά. Ο αγώνας απευθύνεται σε ομάδες των 2 και 4 ατόμων όπου οι αγωνιζόμενοι θα αναζητούν σημεία ελέγχου με προσανατολισμό με χάρτη, εναλλάσσοντας ποδήλατο βουνού, ορεινό τρέξιμο, καγιάκ σε μη σηματοδοτημένη διαδρομή. Με χρονικό όριο τις 48 ώρες και χωρίς υποχρεωτική στάση κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αθλητές θα διανύσουν την ευρύτερη ζώνη του όρους Βέρνον.

Share

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Vernon Endurance διοργανώνει στις 1-2-3 Ιουλίου 2011 αγώνα περιπέτειας non stop στον ορεινό όγκο του όρους Βέρνον στην Καστοριά.
Ο αγώνας απευθύνεται σε ομάδες των 2 και 4 ατόμων όπου οι αγωνιζόμενοι  θα αναζητούν σημεία ελέγχου με προσανατολισμό με χάρτη, εναλλάσσοντας ποδήλατο βουνού, ορεινό τρέξιμο, καγιάκ σε μη σηματοδοτημένη διαδρομή.
Με χρονικό όριο τις 48 ώρες και χωρίς υποχρεωτική στάση κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αθλητές θα διανύσουν την ευρύτερη ζώνη του όρους Βέρνον.

Κάθε σημείο ελέγχου δίνει στην ομάδα πόντους. Όποια ομάδα βρει όλα τα σημεία ελέγχου και σημειώσει τον καλύτερο χρόνο θα είναι η νικήτρια στην κατηγορία της.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν χωρίς να έχουν συγκεντρώσει όλα τα σημεία ελέγχου δέχονται ποινή, αλλά δεν εξαιρούνται από την γενική κατάταξη.
Οι αθλητές των ομάδων πρέπει να κινούνται συνεχώς μαζί. Θα μεταφέρουν σε σακίδια πλάτης τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, ενώ πρέπει να είναι αυτάρκεις σε τρόφιμα και νερό, καθώς δεν θα υπάρχει εξωτερική υποστήριξη. Από την διοργάνωση θα οριστούν κάποια από τα σημεία αλλαγής αθλημάτων και ως σημεία ανεφοδιασμού, όπου και θα έχουν μεταφερθεί οι σάκοι των αθλητών.
Στην ενημέρωση, την παραμονή του αγώνα, θα δοθούν οι χάρτες της περιοχής, θα ανακοινωθεί από την διοργάνωση η σειρά των αθλημάτων που θα εναλλάσσονται και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες του αγώνα.
Τα μέλη των ομάδων με χρήση πυξίδας θα χαράξουν την πορεία τους πάνω στους χάρτες στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα ζητούμενα σημεία ελέγχου.
Επιλέγοντας ανάμεσα σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια θα διασχίσουν τα πυκνά δάση οξιάς και τα αλπικά λιβάδια του Βέρνου. Θα περάσουν από φιλόξενους ορεινούς οικισμούς και εγκαταλελειμμένα χωριά. Θα κωπηλατήσουν στη λίμνη Ορεστιάδα, τον ζωντανό υδροβιότοπο μέσα στην πόλη της Καστοριάς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του αγώνα www.vernonendurance.com

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
E-mail: [email protected]
Τηλ.: 6997162395

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece Λάρισα
O τελευταίος αγώνας της σειράς Run Greece έγινε την Κυριακή στη Λάρισα με τη θεσσαλική πόλη να πιάνει τα… χίλια! 732 δρομείς στον αγώνα των 5 χλμ. και ακόμα 260 στα 10 χλμ. έζησαν μία εξαιρετική αγωνιστική εμπειρία μέσα στην πόλη τους μεταφέροντας το μήνυμα του αθλητισμού και της άσκησης στους συμπολίτες τους. Νικητές στα 5 χλμ. ήταν ο Φάνης Μιχαήλας και η Μαρία Ζωγραφάκη και ο Κώστας Αντζόπουλος και η Αναστασία Καρακατσάνη στα 10 χλμ.
Τρέξιμο και ποδήλατο στο σκοτάδι
Ο ποδηλατικός και δρομικός σύλλογος «Οδυσσέας» διοργανώνει το Σάββατο 7 Ιουλίου μία βολτοπροπόνηση σε μορφή αγώνα. Η χάραξη της διαδρομής είναι τέτοια ώστε οι αθλητές να απολαύσουν από ψηλά την πανοραμική θέα προς την Αθήνα, τη Σαλαμίνα, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα από το Ποικίλο Όρος.
8oς Αγώνας Μπούρινου
25-10-2015: Νέα ημερομηνία
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο