Γιορτή στην Καλαμάτα

Το Σάββατο 30 Απριλίου έγινε στην Καλαμάτα ο 11ος Γύρος της πόλης. Η διοργάνωση και φέτος ήταν πολύ επιτυχημένη ενώ ο αριθμός των συμμετοχών ήταν σημαντικά αυξημένος επιβεβαιώνοντας την αγάπη των Καλαματιανών για το τρέξιμο. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δήμήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο νικητής στους άνδρες μετά από μάχη με το Σάκη Κάλδη και η Μαρία Χαραλαμποπούλου νικήτιρια στις γυναίκες.

Share

Με το σύνθημα “έλα να τρέξουμε μαζί” ο 11ος γύρος Καλαμάτας διοργανώθηκε άρτια το Σάββατο στις 30-4 στις 18,30 θέλοντας να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τον μαζικό αθλητισμό και τον αθλητισμό για όλους. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη αφού συνολικά 322 δρομείς τερμάτισαν στο μεγάλο αγώνα ενώ τα μικρά παιδιά με τους γονείς ξεπέρασαν τους 500. Οι καιρικές συνθήκες και αυτές ήταν ιδανικές με 18ο C υψηλή νέφωση, ασθενή νοτιοανατολικό άνεμο και υγρασία 75%.

Όλα ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας αφού γέμισε από αθλητές παιδιά και μουσική, και όλα έδειχαν ότι ήταν πραγματικά μια γιορτή. Ο ΣΔΥΜ ήταν παρών επικοινωνιακά και οργανωτικά αλλά και οι φορείς του Δήμου και η Περιφέρεια Πελλοπονήσου στήριξαν το όλο εγχείρημα. Οι χορηγοί υπερβαίνοντας την οικονομική στενότητα των καιρών εξασφάλισαν την υλική υποδομή του αγώνα ενώ και τα ΜΜΕ ήταν παρόντα στη στήριξη του δρομικού κινήματος.

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού δικαιολόγησαν για άλλη μια φορά το όνομα τους. Η τροχαία άψογα ρύθμιζε την κίνηση, το ασθενοφόρο παρόν και έτσι η εκκίνηση δόθηκε πρώτα για τον μεγάλο αγώνα κατω από τις επεφημίες όλων και αμέσως μετά η εκκίνηση του μικρού κάνοντας ένα μικρό κύκλο στο ιστορικό κέντρο τις όμορφης πόλης.

Στο μεγάλο αγώνα με το 1ο χλμ να περνά στο ποδηλατόδρομο στο πάρκο που σε συνδυασμό με το ότι βρισκόμαστε στην καρδία της άνοιξης όλα είχαν την δική τους ομορφιά, έπειτα 4 χλμ παραλιακά στη Ναυαρίνου όπου η θαλάσσια αύρα και τα το χειροκρότημα του κόσμου από τα παρακείμενα καφέ άφηνε αμείωτη την ενεργητικότητα των αθλητών. Τα υπόλοιπα 5 χλμ η διαδρομή είχε όλες τις εναλλαγές ενός πραγματικά δυνατού αγώνα διασχίζοντας το βορειοανατολικό κομμάτι της πόλης. Οι εθελοντές από τον αδελφό σύλλογο του ΕΟΣ Καλαμάτας βαθειά ανθρώπινοι και αλληλέγγυοι τροφοδοτούσαν με χαμόγελο και ενθαρρυντικά λόγια τους αγωνιζόμενους. Η γοητεία της διαδρομής, ο τερματισμός με τον πραγματικά πολύ κόσμο που υποδεχόταν τον ένα αθλητή μετά τον άλλο με χειροκρότημα και ενθουσιασμό παρόντες στο ραντεβού, μακριά απ τον καναπέ τους και κόντρα στα μηνύματα των καιρών βρέθηκαν στην πλατεία για να γιορτάσουν το αθλητικό γεγονός της πόλης.

Το φαντασμαγορικό κλίμα φτάνει στην κορύφωσή του με τις απονομές και τις κληρώσεις με ποδήλατα και δωροεπιταγές στα παιδιά καθώς και όλο τον κόσμο να απολαμβάνει αυτές τις στιγμές με χαμόγελα και μοιράζοντας τις εμπειρίες του.

Αγωνιστικά ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με τον Θεοδόση Καλδή οδήγησαν την κούρσα με τον πρώτο να ξεχωρίζει στο τέλος και να κερδίζει τον αγώνα ενώ τρίτος ακολούθησε ο Ηλίας Νικολόπουλος. Στις γυναίκες κέρδισε η Μαρία Χαραλαμποπούλου του ΣΔΥ Τρίπολης με δεύτερη τη Χρύσα Σταματοπούλου του ΣΔΥΜ και τρίτη την Φωτεινή Μπούνα επίσης του ΣΔΥΜ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλλιθέα τρέχει ξανά!
Την Κυριακή 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας Kallithea Run στην πόλη της Καλλιθέας. To πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες των 5 και 10 χλμ.
5ος Πτώιος Αγώνας Δρόμου
18-10-2015: Ο Σύνδεσμος Λαογραφικού-Ιστορικού Μουσείου Ακραίφνιου θα πραγματοποιήσει τον 5ο Πτώιο Αγώνα Δρόμου στην Βοιωτία.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο