Αγώνας στον Όλυμπο

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ σε συνεργασία με το δήμο Δίου – Ολύμπου διοργανώνουν το 2ο αγώνα δρόμου “Δίον”, στη μνήμη του συναθλητή και μέλους του συλλόγου Σωτηρίου Ζγιάλτου, συνολικής απόστασης σε άσφαλτο συνολικής απόστασης 14,3 χλμ.

Share
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου – Ολύμπου διοργανώνει και προκηρύσσει τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «ΔΙΟΝ» Στη μνήμη του συναθλητή και μέλους του συλλόγου Σωτηρίου Ζγιάλτου, συνολικής απόστασης 14,3χλμ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 15η Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή.
Ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ καλεί τους ανεξάρτητους δρομείς, τους συλλόγους δρομέων υγείας, τους συνδέσμους βετεράνων αθλητών στίβου, αλλά και τους φιλάθλους, να δώσουν το παρών σ’ έναν αγώνα, που τείνει να καταστεί θεσμός.
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
Αφετηρία ορίζεται το δημαρχείο στην Κονταριώτισσα και τερματισμός το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον. Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, που θα ακολουθήσει την εξής πορεία: (Δημαρχείο Κονταριώτισσας – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.)
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στο Δημαρχείο, στην Κονταριώτισσα για την παραλαβή των αριθμών τους.
Όλα τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα θα μεταφερθούν στο χώρο τερματισμού απ’ όπου και θα γίνει η παραλαβή τους, μετά το πέρας του αγώνα.
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου – Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο”ΔΙΑΣ” Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν , ο Πολιτιστικός σύλλογος Καρίτσας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς καθώς και οι ορειβατικοί σύλλογοι Καρίτσας, Αγίου Σπύρίδωνα, Βροντούς επίσης εθελοντές από το τοπικό διαμέρισμα του Δίον και εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’. Επίσης Ο αγώνας γίνεται με τη συμπαράσταση του πατρός Δημητρίου Κουτσιμάνη της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Δ.Δ.Δίου.
 
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για την μετακίνηση των αθλητών πριν και μετά τον αγώνα, λεωφορείο θα ξεκινήσει από τον χώρο τερματισμού στον ΔΙΟΝ στις 9 π.μ., ενώ – αμέσως μετά τις απονομές – θα μεταφέρει και όσους αθλητές σταθμεύσουν τα οχήματα τους στην αφετηρία(δημαρχείο Κονταριώτισσας).
 
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Για άνδρες και γυναίκες
18-29
30-39
40-49
50-59
60-69
70+
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας(άνδρες και γυναίκες). Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους και πρώτες της γενικής κατάταξης θα δοθούν αθλητικά δώρα. Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

 

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα μετάλλια, διπλώματα καθώς και αναμνηστικά του Δήμου Δίου- Ολύμπου. Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους δρομείς και τους συνοδούς τους να επισκεφτούν δωρεάν και να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό μουσείο και στην αρχαιοθήκη του Δίου.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πιερίας- Ημαθίας θα φροντίσει για την έγκαιρη και έγκυρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αγώνα.
 
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και η Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με τον σχεδιασμό και την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχει γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη του.
 
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 4ο , 8ο και 12ο χλμ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, φρούτα καθώς και πλούσιος μπουφές.
 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
 
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351351111 (να αναγράφεται η ένδειξη ‘Υπόψη κ. Δημήτρη Γρηγοριάδη’). Εναλλακτικά, με την αποστολή email στο [email protected].
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

 

 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους: Καραλιά Θωμά 6977779024 και Δημήτρη Τραπέζα 6972890371. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (http://www.zeusrunnersclub.gr).
 
ΔΙΑΜΟΝΗ
Προτείνονται τα παρακάτω καταλύματα, τα οποία κάνουν ειδικές τιμές στους αθλητές και τους συνοδούς τους:
1) ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΑΦΕΤΗ, ΔΙΟΝ, 2351046272, http://www.safetis.gr/
2) ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΔΙΟΝ, 2351053189
3) ΞEΝΟΔΟΧΕΙΟ Olympus Mediterranean ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ 2352081831 www.olympusmed.gr
4) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SΟUITA, ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, 2351062118 και 6937140274

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Katerini Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Energy Triathlon Tolo 2016
2-10-2016: Αγώνας τριάθλου στο Τολό.
Samaria Run 2017
7-5-2017: Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος από τον Ελληνιό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο