Θέα από ψηλά

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση  Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ανωμάλου / ορεινού δρόμου 18 χλμ. καλώντας τους φίλους του τρεξίματος και του βουνού να συμμετάσχουν  και να απολαύσουν την ανοιξιάτικη και ανθισμένη  Έδεσσα.

Share

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση  Έδεσσας και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα ανωμάλου / ορεινού δρόμου 18 χλμ. καλώντας τους φίλους του τρεξίματος και του βουνού να συμμετάσχουν  και να απολαύσουν την ανοιξιάτικη και ανθισμένη  Έδεσσα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Κυριακή 8 Μαΐου 2011 και ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Εκκίνηση και  τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Έδεσσας. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές θα είναι 18 χλμ. με υψομετρική διαφορά 690 μ. περίπου. Η διαδρομή περιλαμβάνει κυρίως δασικούς δρόμους – χωματόδρομους, μονοπάτια και άσφαλτο (περίπου 2 χλμ.)  και είναι αρκετά απαιτητική ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλα τα αξιοθέατα της πόλης (αρχαιολογικά, μεσαιωνικά και φυσικά) αλλά και την πόλη της Έδεσσας από μέσα, από χαμηλά και από ψηλά.
Συγκεκριμένα η διαδρομή ξεκινά από τον πεζόδρομο της πόλης και ακολουθώντας ένα από τα ποτάμια της, περνά από το «φρύδι» της πόλης με υπέροχη θέα τον κάμπο της Πέλλας ως την Θεσσαλονίκη και τους ορεινούς όγκους του Βερμίου, του Πάϊκου, αλλά και του Ολύμπου. Αφού περάσει από την παλιά συνοικία «Βαρόσι» και από Βυζαντινά Μνημεία-Ναούς, κατηφορίζει από τον παλιό δρόμο (καλντερίμι) των εργατών του Κανναβουργείου – ανάμνηση της πάλαι ποτέ βιομηχανικής ανάπτυξης της Έδεσσας. Φτάνοντας στους πρόποδες του βράχου περιδιαβαίνει τα τείχη και τις πύλες της Αρχαίας πόλης,  που ιδρύθηκε από τον Κάρανο. Ακολουθεί ασφάλτινο τμήμα δίπλα στην Μονή Αγ. Τριάδος και φτάνει στο χαμηλότερο σημείο της διαδρομής, στη γέφυρα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του ποταμού Εδεσσαίου. Μετά τα ανασκαφικά ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας, συνεχίζει στα «1000 πεύκα» και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, σημείο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ταυτόχρονα την θέα της πόλης των Καταρρακτών από τα ανατολικά. Η ανάβαση συνεχίζει και μετά το Δ.Δ Εκκλησιοχωρίου, όπου μετά  το δάσος πάρκο «606», φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Αφού διασχίσουμε 2 όμορφα μονοπάτια μέσα στις βελανιδιές συνεχίζουμε κατηφορικά, βλέποντας την πόλη από ψηλά και δυτικά. Φτάνοντας στη πόλη διασχίζουμε  τμήμα της και περνώντας από το Βόρειο «φρύδι» της και το πάρκο των καταρρακτών καταλήγουμε στον πεζόδρομο και τον τερματισμό.
Η ομορφιά και η ευωδιά της ανθισμένης Εδεσσαϊκής φύσης που πλαισιώνει τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, θα αποζημιώσουν τους συμμετέχοντες και θα ισοσκελίσουν την κούραση της δύσκολης διαδρομής σε όλους αυτούς που θα τολμήσουν να γευτούν την εαρινή αύρα της πόλης των νερών.

Δείτε το χάρτη της διαδρομής και το υψομετρικό της στις φωτογραφίες του ακολουθούν.


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Ανδρών έως 30,  31-40, 41-50, 50 +
Γυναικών
Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των έξι αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την επόμενη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, ημ. γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο) στο mail [email protected] ή δηλώνοντας στα τηλ. 2381020300, 6945770475, 6977355340.
Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός  με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει στο 6,5χιλ , στο 13χιλ και στον τερματισμό. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ
Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε τρία σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τον καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ο και 3ο.Αναμνηστικά διπλώματα θα δοθούν   σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.
Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί γεύμα στους συμμετέχοντες, προσφορά της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας.
Επίσης σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν μέλη της Ραδιολέσχης Έδεσσας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε περιστατικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα κάτωθι ξενοδοχεία για διαμονή, ενημερώνοντας ότι θα συμμετάσχουν στον αγώνα.
ΞΕΝΙΑ, 2381029706-8 www.xeniaedessa.gr
ΑΛΦΑ, 2381022221
ΧΑΓΙΑΤΙ, 2381051500-1 www.hagiati.gr
4 ΕΠΟΧΕΣ, 2381054440-1 www.varosi4seasons.gr
ΕΛΕΝΑ, 2381023218
Ο αγώνας συμπίπτει με τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις  «Μήνας Μάϊος» και «Εαρινό Φεστιβάλ».
Έτσι οι συμμετέχοντες αλλά και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6977355340 & 6945770475 και στο e-mail:   [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικές συμμετοχές στην Πεντέλη
Oλοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 4ο αγώνα της σειράς “New Balance Mountain Cup 2010” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην περιοχή της Πεντέλης. Το επίπεδο του αγώνα αναμένεται ιδιαίτερο υψηλό καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι οι Μ. Γαζέα, Α. Συλαίου, Γ. και Π. Βουτσινάς, όλοι μέλη της ομάδας της New Balance, ο Δ. Θεοδωρακάκος και πολλοί ακόμα κορυφαίοι δρομείς.
Run Together Αθήνα 2020
Αγώνες με δρομικά ζευγάρια στο ΟΑΚΑ
Τρέχοντας στην Στούπα
To Σάββατο 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Στούπα ο 3ος Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Δυτικής Μάνης.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο