Μαγικό διήμερο στον Ταϋγετο – Όλα τα αποτελέσματα

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το σαββατοκύριακο το διήμερο αγώνων Taygetos Challenge. H όμορφη Καρδαμύλη αποτέλεσε το κέντρο του Mountain running στη χώρα μας για τις δυο αυτές μέρες με εκατοντάδες δρομείς να αγωνίζονται στους τρεις αγώνες που έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή με 47 δρομείς να τρέχουν στη νέα απόσταση των 17 χλμ, 105 στο Vertical και 97 στο μαραθώνιο.

Share
Η δεύτερη διοργάνωση του TAYGETOSCHALLENGE ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων.
Ο ιδανικός για αγώνα καιρός, οι μικροαλλαγές στη διαδρομή και τα υπέροχα τοπία της Καρδαμύλης συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα.
Η Καρδαμύλη αποτέλεσε το κέντρο του Mountain running στη χώρα μας για τις δυο αυτές μέρες με εκατοντάδες δρομείς να αγωνίζονται στους τρεις αγώνες που έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή.
Πιο  συγκεκριμένα, 47 δρομείς έτρεξαν την νέα απόσταση των 17 χλμ. (Experience), 105 στο Vertical και 97 στο μαραθώνιο. Ο Γρηγόρης Καλογερόπουλος ήταν ο νικητής του αγώνα των 17 χλμ. ενώ ο Φάνης Αρκουμάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού έκανε νταμπλ κερδίζοντας τόσο τον μαραθώνιο όσο και το Vertical την πρώτη ημέρα των αγώνων. 
Στις γυναίκες πρώτη στο Vertical  5:43.33 αλλά και στα 17 χλμ. ήταν η Ασημίνα Συλαίου ενώ στον μεγάλο αγώνα νικήτρια αναδείχθηκε η Αμαλία Ματθαίου με 4:30.49. 
Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες καθώς πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακρυά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση, φέρνοντας μαζί τους τη θετική τους διάθεση.
 
Σημαντική όμως ήταν και η προσφορά των αφανών ηρώων του αγώνα, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχία της διοργάνωσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στα παιδιά στους σταθμούς ανεφοδιασμού και ελέγχου απο την Κρήτη ,την Αθήνα και την Καρδαμύλη, που εθελοντικά προσφέρθηκαν και έδωσαν τον καλυτερό τους εαυτό. Στους Σαμαρείτες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και των εθελοντών της ΓΑΙΑ.
Στον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο και την OFFROADTEAM για την άψογη χρονομέτρηση που με τις πολλές κατηγορίες και τους συνδυασμούς αγώνων για να βγει το τελικό αποτέλεσμα είναι σπαζοκεφαλιά!
Στο κατάστημα 2407mountainactivities για την συνδιοργάνωση αλλά και τον άψογο καθαρισμό όλων των μονοπατιών.
 
Χωρίς αυτούς η διεξαγωγή του αγώνα θα ήταν ανέφικτη.
Ο λόγος για τους χορηγούς του αγώνα που παρά τις δυσκολίες της εποχής βοήθησαν τα μέγιστα:
Tο εξειδικευμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο FAIRWAYS ADVENTURE TRAVELING, την αντιπροσωπεία της Salomon, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ ΑΕ, τo κατάστημα ποδηλάτων ΒΙΚΕ EXPERT, το SUPER MARKET ΣΠΥΡΕΑΣ, την ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, τις εταιρείες FOODSTANDARD, CLICKAGIFT, GEHWOL, MAKAN, NEW BALANCE, SIS. Τα εστιατόρια: Το ΠΕΡΙΒΟΛΙ, Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ, Ο ΜΑΪΣΤΡΟΣ
Τους χορηγούς επικοινωνίας, MEGA, ΣΚΑΪ, RUNNER MAGAZINE, MOUNTAINRUNNING
 
Μπορεί να μην πρόσφεραν χρήματα ή υλικά αγαθά αλλά το ζεστό τους χειροκρότημα βοήθησε ουσιαστικά τις προσπάθειες των δρομεών. Οι κάτοικοι της Καρδαμύλης και των χωριών που πέρασε ο αγώνας αν και λιγοστοί παρακολούθησαν και υποστήριξαν όλους τους συμμετέχοντες.
Ο αγώνας έχει γίνει πλέον θεσμός στην περιοχή και οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για τις 25-26/3/2012
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sparta City Ultra 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Pella Half Marathon 2015
27-9-2015: Ο Δήμος Πέλλας τιμώντας την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών την 14η Σεπτεμβρίου 1944 κατά τη Γερμανική κατοχή στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, διοργανώνει τον ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015.
Θεσσαλονίκη Βίκος Relays
13-9-2015: Η σειρά των αγώνων πάει Θεσσαλονίκη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο