Φθινοπωρινή απόδραση στην Πάρνηθα

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον 4ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, ώρα 09:30 στη Δ. Πάρνηθα.

Share

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον 4ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, ώρα 09:30 στη Δ. Πάρνηθα. 

Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση για τη προστασία του δάσους. Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή της Δυτικής Πάρνηθας, καθώς η διαδρομή του αγώνα κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που δεν επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πρόκειται για ορεινές διαδρομές, που κινούνται στη περιοχή της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα» στη Δυτική Πάρνηθα, που αποτελεί το φυσικό όριο της χαράδρας της Γκούρας.

Οι συμμετέχοντες του φετινού αγώνα θα μπορούν να επιλέξουν από δύο διαδρομές διαφορετικής απόστασης τα στοιχεία των οποίων αναφέρονται παρακάτω:
Mεγάλη διαδρομή
Η μεγάλη διαδρομή εκτείνεται σε μήκος 17 χλμ. με 900 μ. αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα», η οποία αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή (ρέμα Γιαννούλας, πηγή Ταμίλθι, πηγές αρχαίας Φυλής) και σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2007.
Μικρή διαδρομή
Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5 χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μ. αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς, που έχει κοινή αφετηρία και τερματισμό με την κύρια.
Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η, αθλητή ή μη, με καλή φυσική κατάσταση (ηλικίες 16 έως 65 χρόνων). Οι ανήλικοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Οι αθλητές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την δυσκολία της διαδρομής στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

Εκκίνηση και τερματισμός: Πηγές Αρχαίας Φυλής (κοντά στο αρχαίο Φρούριο Φυλής, 9ο χλμ. επαρχιακής οδού Φυλής – Δερβενοχωρίων).
Ώρα εκκίνησης: 09:30.

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών γίνονται δεκτές με τη συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής, η οποία υπάρχει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.eposfilis.gr. Στην Αίτηση Συμμετοχής δηλώνει ο ενδιαφερόμενος απαραίτητα τη διαδρομή στην οποία θα συμμετάσχει (μεγάλος ή μικρός γύρος).
Η αποστολή της Αίτησης Συμμετοχής πρέπει να γίνει το αργότερο έως την τελευταία Πέμπτη πριν τον αγώνα (13/10/2011). Είναι απαραίτητο να σταλεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη στο fax: 210-2412099 ή στο email του Αγώνα: [email protected]. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής διευκολύνει την οργανωτική επιτροπή.
Παραλλαβή αριθμών συμμετοχής
Οι αθλητές θα παραλάβουν τους αριθμούς τους την ημέρα του αγώνα (16/10/2011) από τη Γραμματεία (Πηγές Αρχαίας Φυλής), από τις 07:30 έως τις 09:00. (Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής από τη Γραμματεία, οι δρομείς θα πρέπει να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής τους, εφόσον αυτή έχει σταλεί ηλεκτρονικά και είναι ανυπόγραφη.)

Παροχές

Θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια, και αναμνηστικά συμμετοχής.

Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.eposfilis.gr και στα τηλέφωνα 6982384565, 6979977010, 210-2411148.
Υπεύθυνος Αγώνα: Χρήστος Γυριχίδης, τηλ. 6982384565
Υπεύθυνη Γραμματείας: Ρηνιώ Χρυσαδάκου, τηλ. 6976181834, [email protected]

Χάρτης διαδρομής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ο Andros Trail Race
1-10-2017: O τέταρτος σταθμός του Πρωταθλήματος Ορεινού τρεξίματος Κυκλάδων.
Imittos Epic 2021
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
30ος Γύρος Αθήνας
23-10-2016: Ο γύρος της Αθήνας επιστρέφει
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο