Δεχθείτε την πρόκληση

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Taygetos Challenge 2010 το 2407 Μountain Αctivities και το Trail Project ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του Taygetos Challenge 2011 το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου.

Share

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη δεύτερη επανάληψη του διήμερου αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία Taygetos Challenge.
Οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 26 και 27 Μαρτίου όπου σε συνδυασμό με την αργία της 25ης Μαρτίου δημιουργούν ιδανικές προυποθέσεις για ένα δυναμικό τριήμερο σε μία ιδιαίτερα όμορφη γωνιά της χώρας μας, όπως είναι η Καρδαμύλη, όπου και φέτος θα είναι το επίκεντρο όλων των αγώνων την οργάνωση των οποίων έχουν αναλάβει η Trail Project και το 2407 Mountain Activities.

Κάθετη ανάβαση και μαραθώνιος
Το Σάββατο 26/3 θα γίνει το Vertical Speed και την Κυριακή 27/3 ο Taygetos Marathon. Η διαδρομή του Κάθετου αγώνα παραμένει ακριβώς η ίδια όπως και πέρυσι ενώ η διαδρομή του Μαραθωνίου μικραίνει λίγο σε μήκος, μεγαλώνει λίγο σε υψομετρική ενώ αντικαθίστανται κάποια ασφάλτινα κομμάτια με μονοπάτια, τονίζοντας έτσι τον trail χαρακτήρα του αγώνα. Φυσικά το σήμα κατατεθέν της διαδρόμης, η περιβόητη κουδούνα, παραμένει στη θέση της, για να βάλει σε δοκιμασία τις φυσικές και ψυχικές δυνάμεις των συμμετεχόντων!

Νέος αγώνας
Για όσους η μεγάλη διαδρομή είναι πολύ extreme από φέτος θα υπάρχει και μία νέα, μικρότερη διαδρομή, η Taygetos Experience που θα γίνει και αυτή την Κυριακή. Με μήκος 17 χλμ, χωρίς τεχνικές δυσκολίες, θεωρείται ιδανική για όποιον ξεκινάει τώρα την επαφή με το ορεινό τρέξιμο, αλλά συστήνεται και στους πιο έμπειρους οι οποίοι μπορεί εκείνη την εποχή να μην είναι έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, αλλά θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη γιορτή.

Παιδικός αγώνας
Όπως και πέρισυ, το Σάββατο 26 Μαρτιού μετά τον Vertical αγώνα των μεγάλων, σειρά έχουν οι μικροί φίλοι να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο ανηφορικό μονοπάτι των 650 μέτρων μήκους. Όσοι λοιπόν έρθετε οικογενειακώς μη ξεχάσετε να δηλώσετε στον ιδιαίτερο αυτόν αγώνα και τα παιδιά σας, δινοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν «από μέσα» τη γιορτή και να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία. 
Θα υπάρχουν δύο ηλικιακές κατηγορίες. Η πρώτη για παιδιά μέχρι 12 ετών και η δεύτερη μέχρι 16 ετών. Σε όλα τα παιδια θα δωθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η συμμετοχή τους είναι δωρεάν και μόνη προυπόθεση είναι ή ενυπόγραφη συναίνεση του γονέα ή κηδεμόνα κάθε παιδιού.

Δηλώσεις και κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ περιλαμβάνoντας και τους 2 αγώνες του Challenge (τον Vertical και τον Marathon ή τον Experience). Δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων αλλά οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν σταλεί μέχρι τις 14/3. Τα έπαθλα των νικητών και τα δώρα που θα κληρωθούν σε όλους τους συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πληροφορίες
Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές, τα υψομετρικά προφίλ, τους σταθμούς ανεφοδιασμού αλλά και τις φόρμες συμμετοχής, θα βρείτε στην νέα ιστοσελίδα του αγώνα www.trailproject.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άρωμα γυναίκας...
Ο Δήμος Γλυφάδας – Τομέας Αθλητισμού διοργανώνει την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 10.30 μέσα στο Γκολφ της Γλυφάδας Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου 5 χλμ. και βάδην 2 χλμ. μόνο για γυναίκες WOMEN RUN με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”.
6ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Λέβαδος 2021»
Ανακοίνωση ημερομηνίας διεξαγωγής
3ος Αγώνας Δρόμου Βαράσοβας - Κρυονερίου - Γαλατά
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο